Je merkcontent aan adverteerders koppelen

Als je samenwerkt met adverteerders in een campagne met merkcontent, kunnen ze voortaan een verzoek sturen om content van de campagne aan hun Google Ads-account te koppelen. Als je het verzoek accepteert, kunnen adverteerders de prestatiestatistieken van de content bekijken in Google Ads. YouTube staat adverteerders (en alle entiteiten die aan hun Google Ads-account zijn gekoppeld) ook toe om advertenties te targeten op kijkers van je YouTube-video, zoals toegestaan via Google Ads-platforms.

Als je je merkcontent aan adverteerders koppelt, kun je het volgende doen:

• Partnerschappen met merken beheren
  • Organische videostatistieken delen
  • De kans vergroten dat adverteerders je content promoten

De meeste koppelingsverzoeken zijn afkomstig van adverteerders waarmee je in het verleden hebt samengewerkt, maar je kunt ook verzoeken ontvangen van merken waarmee je niet hebt samengewerkt. Je kunt het koppelingsverzoek van adverteerders accepteren, of je nu wel of niet met de adverteerder hebt samengewerkt. Doe altijd wat het beste is voor je kanaal.

Als je hun verzoek accepteert, moet je de adverteerders voldoende rechten verlenen zodat ze je video kunnen gebruiken in hun advertenties. YouTube is geen partij in deze overeenkomst. Zorg ervoor dat je de voorwaarden in een overeenkomst met een adverteerder begrijpt.

Een koppelingsverzoek accepteren

Als adverteerders je content aan hun Google Ads-account willen koppelen, sturen we je een e-mail en meldingen in YouTube en YouTube Studio. Je kunt verzoeken controleren en beantwoorden in YouTube Studio, de mobiele YouTube Studio-app en de mobiele YouTube-app.

Als je op de link in je e-mail klikt, ga je rechtstreeks naar de pagina Koppelingsverzoek van merk. Hier kun je je video koppelen of het verzoek weigeren.

Je kunt ook verzoeken controleren en beantwoorden in YouTube Studio:

1. Ga op een computer naar YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Content .
  3. Zoek de betreffende video en klik naast de thumbnail van de video op Details .
  4. Klik in het gedeelte Merk koppelen naast de adverteerder op KOPPELINGSVERZOEK OPENEN.
  5. Kies of je je video wilt koppelen of het verzoek wilt weigeren.

Je content ontkoppelen

Jij en adverteerders kunnen een gekoppelde video op elk gewenst moment ontkoppelen. Als je een video wilt ontkoppelen van een adverteerder, ga je naar het gedeelte Merk koppelen voor je video en selecteer je ONTKOPPELEN naast de adverteerder.

Veelgestelde vragen

Hoelang blijven koppelingsverzoeken geldig?

Hoewel koppelingsverzoeken voor video's niet na een bepaalde tijd verlopen, kunnen adverteerders een lopend koppelingsverzoek intrekken. Je kunt de video ook altijd weer ontkoppelen. Als je je content ontkoppelt, worden de volgende elementen van de adverteerder verwijderd:
  • Toegang tot de prestatiestatistieken van de content
  • De mogelijkheid om advertenties te targeten op kijkers van de gekoppelde content
Als de gevraagde video wordt verwijderd of als privé wordt gemarkeerd, verloopt het koppelingsverzoek.

Als adverteerders mijn video's al in hun advertenties gebruiken, moet ik mijn merkcontent dan koppelen aan hun Google Ads-account?

Adverteerders hoeven hun account niet aan je content te koppelen om advertenties te laten lopen, maar we raden je wel aan je merkcontent aan hun account te koppelen. Via een koppeling kun je je merkpartnerschappen efficiënter beheren en kunnen adverteerders de organische prestaties van de video bekijken. Je kunt ook de toegang tot de content van je kanaal beperken door alleen een afzonderlijke video te koppelen.