Tags toevoegen aan je YouTube-video's

Tags zijn beschrijvende zoekwoorden die je aan je video's kunt toevoegen zodat kijkers je content kunnen vinden. Belangrijkere metadata waarmee je video ontdekt kan worden, zijn de titel, thumbnail en beschrijving. Met deze stukjes informatie kunnen kijkers beslissen welke video's ze willen bekijken.

Tags zijn handig als de content van je video vaak verkeerd wordt gespeld. Maar verder spelen tags nauwelijks een rol als het gaat om het ontdekken van je video.
Opmerking: Als je overmatig veel tags aan je videobeschrijving toevoegt, schend je ons beleid tegen spam, misleidende praktijken en scams.

YouTube-videotags toevoegen

Nieuwe video's

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik rechtsboven op MAKEN  en dan Video uploaden.
  3. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden.
  4. Klik tijdens het uploaden op MEER OPTIES en voeg je tags toe.

Geüploade video's

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu en selecteer je video.
  3. Voeg je tags toe.

Je kunt ook tags bewerken via de YouTube-app op je mobiel. Ontdek hoe je geüploade video's bewerkt op je mobiel.