Hantera din artistlista

Med verktyget Artistlista kan du navigera mellan och se underlag om dina artister. Om du har behörighet att hantera minst två officiella artistkanaler visas artistlistan automatiskt i YouTube Studio-appen.

Obs! Officiella artistkanaler som stöds av varumärkeskonton stöds inte i artistlistan. Om du vill se dessa kanaler använder du kontoväljaren längst upp till höger i YouTube Studio. Om du vill ta med de här kanalerna i artistlistan måste du samarbeta med artisten för att ändra den officiella artistkanalen till kanalbehörigheter.

Se din lista

Från din lista kan du se artisternas resultat baserat på visningar och unika tittare under de senaste sju dagarna. Så här ser du din lista:

1. Logga in i YouTube Studio-appen från en mobil enhet.
  2. Tryck på kontoväljaren längst upp till höger.
  3. Välj Artistlista från menyn.
  4. Tryck på fliken Artister om du vill se hela artistlistan som en lista.

Som standard sorteras artistlistorna i alfabetisk ordning. Tryck på Sortera efter om du vill ordna listan efter antal visningar eller unika tittare.

Tryck på ett artistnamn i artistlistan för att öppna Statistik för artister. Följ sedan stegen ovan för att återgå till artistlistan.

Jämföra artistresultat

Använd fliken Insikter för att se förändringar i artistresultaten för din artistlista under en vecka.

• Artisttrender: Om en artists visningar per vecka ändras med mer eller mindre än 5 % anges det på fliken Insikter. Vi visar upp till fem artister samtidigt, tillsammans med den låt, video eller Shorts-video som bidrog mest till ändringen. Tryck på Visa alla om du vill se insikter om fler artister.
  • Populäraste låtarna i Shorts: Se de 50 populäraste låtarna som används i Shorts-videor i din lista. De populäraste låtarna i Shorts sorteras i fallande ordning utifrån Shorts-videor som skapats de senaste sju dagarna.