Je artiestenaanbod beheren

Gebruik de tool Artiestenaanbod om tussen verschillende artiesten te navigeren en inzichten weer te geven. Als je rechten hebt om minstens 2 officiële artiestenkanalen te beheren, verschijnt het Artiestenaanbod automatisch in de mobiele YouTube Studio-app.

Opmerking: Officiële artiestenkanalen die door merkaccounts worden ondersteund, worden niet ondersteund in de weergave Artiestenaanbod. Gebruik de accountkiezer rechtsboven in YouTube Studio om deze kanalen weer te geven. Als je deze kanalen wilt opnemen in je Artiestenaanbod, moet je samenwerken met de artiest om het officiële artiestenkanaal om te zetten naar kanaalrechten.

Je aanbod controleren

Vanuit je aanbod kun je de prestaties van artiesten controleren op basis van weergaven en unieke kijkers in de afgelopen 7 dagen. Naar je aanbod gaan:

1. Log in bij de YouTube Studio-app vanaf een mobiel apparaat.
  2. Tik rechtsboven op de accountkiezer .
  3. Selecteer Artiestenaanbod  in het menu.
  4. Tik op het tabblad Artiesten om je hele aanbod als een lijst weer te geven.

Standaard wordt het aanbod op alfabetische volgorde gesorteerd. Tik op Sorteren op om het aanbod te sorteren op het aantal weergaven of unieke kijkers.

Als je analytics voor een artiest wilt controleren, tik je op de naam van een artiest binnen het aanbod. Volg daarna de stappen hierboven om terug te keren naar het aanbod.

Prestaties van artiest vergelijken

Gebruik het tabblad Inzichten om inzicht te krijgen in wijzigingen in de prestaties van artiesten in je aanbod in een bepaalde week.

• Artiestentrends: Als het aantal wekelijkse weergaven van een artiest met meer of minder dan 5% wijzigt, geven we dit aan op het tabblad Inzichten. We tonen maximaal 5 artiesten tegelijk, samen met het favoriete nummer, de video of de Short die het meest heeft bijgedragen aan deze wijziging. Tik op Alles weergeven om voor meer artiesten inzichten te krijgen.
  • Favoriete nummers in Shorts: Check de 50 populairste nummers in Shorts van je aanbod. De populairste nummers in Shorts worden in aflopende volgorde gesorteerd op basis van Shorts-creaties in de afgelopen 7 dagen.