Spelhörna på YouTube

Spelhörna är kostnadsfria spel som kan spelas direkt på YouTube.

Så här spelar du

Spelhörna finns på hyllan Spelhörna på YouTubes startsida eller på den nya målsidan för Spelhörna som du kommer åt från menyn Utforska. Vi lägger till fler spel löpande, så håll utkik efter nya titlar.

Klicka på något av spelkorten för att börja spela. Du kan även dela spelet från ett kort eller medan du spelar via menyn med tre punkter ”.

Vanliga frågor om Spelhörna

Enheter som stöds och krav

Du behöver ingen ytterligare maskinvara, programvara eller nedladdningar för att använda Spelhörna. Allt du behöver är den senaste versionen av YouTube, en enhet som stöds samt att vara ansluten till wifi eller ha ett dataabonnemang (dataavgifter kan tillkomma).

Spelhörna stöds för närvarande på följande enheter:

• Android
    • YouTube-appen version 18.33 och senare.
    • Operativsystem för mobila enheter:
      • Android S och senare
      • Android O, P, Q, R (endast på 64-bitars eller 32-bitarsenheter med mycket minne).
  • iOS
    • YouTube-appen version 18.33 och senare
    • Mobiloperativsystem: iOS 14 och senare.
  • Datorwebb
    • Webbläsare: Chrome, Safari och Firefox

Tillgänglighet för Spelhörna

För närvarande är Spelhörna en experimentell funktion som lanseras för utvalda användare i kvalificerade länder/regioner. Dessutom kanske vissa användare i dessa områden inte kan se Spelhörna på YouTube, men ändå kan komma åt den via delningsbara länkar som är unika för varje spel. Vårt mål är att utöka tillgängligheten i framtiden.

Om du har YouTube Premium och Spelhörna är kvalificerat i ditt land/din region kan du välja att använda experimentella funktioner genom att följa de här stegen för förtur till Spelhörna.

Om du föredrar att se mindre av Spelhörna kan du flytta ned hyllan Spelhörna eller enskilda spel genom att klicka på Inte intresserad på YouTube.

Spelframsteg och sparad historik

Spelframsteg sparas automatiskt och synkroniseras på alla enheter som stöds där du är inloggad på ditt YouTube-konto.

Dina sparade framsteg för varje spel sparas även i YouTube-historiken > Interaktioner. Det finns bara en sparfil per spel och dina framsteg i spelet används inte för rekommendationer. Om du raderar en sparfil för ett spel försvinner alla framsteg i spelet på alla enheter.

Historiken från Spelhörna sparas i YouTube-historiken, där du enkelt hittar spel som du har spelat nyligen. När den har aktiverats kan vi ge relevanta spelrekommendationer via historiken. Du kan styra Spelhörna-historiken genom att radera eller inaktivera den. Spel som du spelar medan historiken är inaktiverad visas inte i YouTube-historiken.

Så här ändrar du inställningarna för YouTube-historiken

1. Besök myactivity.google.com
  2. Klicka på YouTube-historik och redigera efter behov.