Advertenties toestaan bij video's die je bekijkt

Advertenties op YouTube ondersteunen je favoriete creators en zorgen ervoor dat miljarden mensen over de hele wereld de streamingservice kunnen gebruiken. Als je YouTube-advertenties blokkeert, overtreed je de Servicevoorwaarden van YouTube. Als je advertentieblokkering gebruikt, vragen we je advertenties op YouTube toe te staan of je aan te melden voor YouTube Premium. Als je advertentieblokkering blijft gebruiken, kunnen we het afspelen van video's voor jou blokkeren. Voorkom dit door advertenties op YouTube toe te staan of je aan te melden voor YouTube Premium.

Opmerking: Je browserextensies die advertenties blokkeren, kunnen invloed hebben op het afspelen van video's.

Advertenties toestaan op YouTube

Volg de instructies voor je extensie voor advertentieblokkering.

AdBlock

Zo zet je YouTube op de toelatingslijst in de AdBlock-extensie:
  1. Klik rechtsboven in je browser op het AdBlock-icoon . Het is mogelijk een klein getal het AdBlock-icoon afdekt.
  2. Klik op Niet uitvoeren op pagina's van deze site.
  3. Klik in het dialoogvenster 'AdBlock niet uitvoeren' op Uitsluiten. Het AdBlock-icoon verandert in 'toegestaan' .
  4. Laad YouTube opnieuw.

Adblock Plus

Zo zet je YouTube op de toelatingslijst in de Adblock Plus-extensie:
  1. Klik rechtsboven in je browser op het Adblock Plus-icoon . Het is mogelijk een klein getal het AdBlock Plus-icoon afdekt.
  2. Klik op Aan/uit Power button icon zodat het naar links verschuift.
  3. Klik op de knop Vernieuwen om YouTube opnieuw te laden.

uBlock Origin

Zo zet je YouTube op de toelatingslijst in de uBlock Origin-extensie:
  1. Klik rechtsboven in je browser op het uBlock Origin-icoon . Het is mogelijk een klein getal het uBlock Origin-icoon afdekt.
  2. Klik op Aan/uit . Het icoon wordt grijs en dit geeft aan dat advertenties op YouTube niet meer worden geblokkeerd.
  3. Klik op Vernieuwen Refresh icon om YouTube opnieuw te laden.

Andere extensies voor advertentieblokkering

Zo zet je YouTube op de toelatingslijst in andere extensies voor advertentieblokkering:
  1. Klik op het icoon van de extensie voor advertentieblokkering voor je browser. Dit staat meestal rechtsboven in de browser.
    1. Misschien heb je meer dan één advertentieblokkering geïnstalleerd.
  2. Volg de instructies om advertentieblokkering voor YouTube uit te zetten. Het kan zijn dat je een menuoptie moet selecteren of op een knop moet klikken.
  3. Laad YouTube opnieuw door de instructies te volgen of door op de knop Vernieuwen of Opnieuw laden in je browser te klikken.

Een probleem melden

Laat het ons weten als je een bericht krijgt over hoe je advertentieblokkering uitzet terwijl je die niet gebruikt of als de advertentieblokkering al uitstaat. Je kunt het probleem melden door linksonder in het bericht te klikken op Probleem melden.

De advertenties beheren die worden getoond op YouTube

De advertenties bij YouTube-video's of Shorts die je bekijkt, zijn afgestemd op je interesses. Ontdek meer informatie over de advertenties bij video's die je bekijkt. Wil je YouTube zonder advertenties gebruiken, maar toch je favoriete creators steunen? Ontdek dan de voordelen van een YouTube Premium-lidmaatschap.