Läs mer om konversations-AI-verktyget på YouTube

Det här verktyget är för närvarande endast tillgängligt på engelska för YouTube Premium-medlemmar i USA som har fyllt 18 år. Du måste ha en Android-enhet för att kunna använda verktyget. Om du har tillgång till experimentet visas verktyget i utvalda videor på engelska. Tillgängligheten kan ändras i framtiden.

När du tittar på en video på YouTube kan du använda konversations-AI-verktyget för att ta reda på mer om innehållet. Du kan till exempel ställa frågor om videon du tittar på eller välja en föreslagen prompt som t.ex. ”rekommenderat relaterat innehåll”.

Så här kommer du igång:

1. Tryck på Fråga .
  2. Välj en av de föreslagna promptarna eller skriv en egen fråga.
Obs! AI-genererade svar är experimentella och återspeglar kanske inte YouTubes åsikter. Kvalitet och korrekthet kan variera. Vi lär oss hela tiden och vill förbättra den här funktionen. Skicka gärna feedback om du hittar ett problem.

Vanliga frågor

Vem kan använda konversations-AI-verktyget på YouTube?

Konversations-AI-verktyget är för närvarande endast tillgängligt på engelska för YouTube Premium-medlemmar i USA som har fyllt 18 år. Du måste ha en Android-enhet för att kunna använda verktyget.

Om du har tillgång till experimentet visas verktyget på visningssidan för utvalda videor på engelska.

Hur fungerar konversations-AI-verktyget på YouTube?

Det här verktyget har utformats för att ge svar på frågor om videor du tittar på. Svaren genereras av stora språkmodeller. De stora språkmodellerna hämtar information från YouTube och webben. Läs mer om stora språkmodeller och generativ AI.

Generativ AI är experimentell teknik och tillhandahålls endast i informationssyfte. Förlita dig inte på AI-genererade svar som medicinska, juridiska, ekonomiska eller andra professionella råd.

Vilka uppgifter samlas in? Hur används de?

När du använder det här verktyget samlar vi in data om hur du använder verktyget samt de frågor och den feedback du skickar in. Datan hjälper oss att tillhandahålla, förbättra och utveckla våra produkter och tjänster. Konversationer som är kopplade till ditt Google-konto raderas automatiskt efter 30 dagar.

För att öka kvaliteten och förbättra våra produkter, till exempel de generativa maskininlärningsmodeller som driver verktyget, kan mänskliga granskare läsa, kommentera och bearbeta dina konversationer med verktyget. Vi vidtar åtgärder för att värna om din integritet under den här processen. Bland annat kopplar vi bort dina konversationer från ditt Google-konto innan granskarna läser och kommenterar dem. Dessutom tar våra automatiska verktyg bort personliga uppgifter som e-postadresser och telefonnummer.

Konversationer som har granskats eller kommenterats av mänskliga granskare raderas inte automatiskt efter 30 dagar. Sådana konversationer sparas separat och är inte kopplade till ditt Google-konto. De kan sparas i upp till tre år.

Ange inte konfidentiell information, eller annat som du inte vill att en granskare ska se, i dina konversationer. Informationen du anger kan användas för att förbättra våra produkter, tjänster och maskininlärningsteknik.
Obs! Premium-medlemmar som registrerat sig för att testa verktyget kan lämna experimentet när som helst.

Hur skickar jag feedback om verktyget?
Om du får ett AI-genererat svar som du anser inte är användbart, osäkert, felaktigt eller dåligt av någon annan anledning kan du meddela oss genom att skicka feedback. Din feedback hjälper oss att förbättra upplevelsen.

Skicka feedback om verktyget

Så här skickar du feedback:

1. Tryck på Fråga  under en video.
  2. Välj en av de föreslagna promptarna eller skriv en egen fråga för att få ett svar.
  3. På ett svar väljer du Gillar eller Gillar inte.
Om du klickar på Gillar inte kan du välja att berätta varför.

Rapportera ett juridiskt ärende

Så här rapporterar du ett svar av juridiska skäl:

1. Välj Gillar inte på ett svar.
  2. Välj Rapportera juridiskt problem
  3. Följ anvisningarna för att rapportera ett juridiskt ärende.

Din feedback behandlas på följande vis:

• Den granskas av specialutbildade team. Mänsklig granskning är nödvändig för att identifiera, hantera och rapportera potentiella problem i feedbacken, inklusive i enlighet med tillämplig lagstiftning.
  • Den används i enlighet med vår integritetspolicy. YouTube använder denna data för att tillhandahålla, förbättra och utveckla YouTubes produkter, tjänster och maskininlärningsteknik, i enlighet med vår integritetspolicy.

Kan jag chatta med YouTubes support via det här verktyget?

Nej. Du kopplas inte till YouTubes support, och det är inte avsett att fungera som support för användning av YouTube-produkter.

Använder YouTube mina konversationer för att visa annonser för mig?

Nej, vi använder inte dina konversationer för att visa annonser. Om detta ändras kommer vi att informera dig om ändringen på ett tydligt sätt.

Läs mer om hur vi ser till att användarnas data hålls privat och skyddas i våra integritets- och säkerhetsprinciper.