Meer informatie over de gespreks-AI-tool op YouTube

Deze tool is momenteel alleen in het Engels beschikbaar voor YouTube Premium-leden in de Verenigde Staten van 18 jaar of ouder. Je hebt een Android-apparaat nodig om de tool te gebruiken. Als je toegang hebt tot het experiment, verschijnt de tool bij sommige Engelse video's. De beschikbaarheid kan in de toekomst veranderen.

Terwijl je een video op YouTube bekijkt, kun je met de gespreks-AI-tool praten om meer informatie over de content te krijgen. Stel bijvoorbeeld vragen over de video die je bekijkt of kies een voorgestelde prompt, zoals 'Recommend related content' ('Gerelateerde content aanbevelen').

Zo ga je te werk:

1. Tik op Vragen .
  2. Selecteer een van de voorgestelde prompts of typ je eigen vraag.
Opmerking: AI-gegenereerde reacties zijn experimenteel en geven misschien niet de mening van YouTube weer. De kwaliteit en nauwkeurigheid kunnen variëren. We leren voortdurend bij en we willen deze functie verder verbeteren. Kom je een probleem tegen? Stuur ons feedback.

Veelgestelde vragen

Wie kan de tool voor gespreks-AI op YouTube gebruiken?

De tool voor gespreks-AI is momenteel alleen in het Engels beschikbaar voor YouTube Premium-leden in de Verenigde Staten van 18 jaar of ouder. Je hebt een Android-apparaat nodig om de tool te gebruiken.

Als je toegang hebt tot het experiment, verschijnt de tool op de weergavepagina van sommige Engelse video's.

Hoe werkt de gespreks-AI-tool op YouTube?

Deze tool is ontworpen om vragen over de video's die je bekijkt te beantwoorden. De reacties van de tool worden gegenereerd door grote taalmodellen (LLM's) die informatie ophalen van YouTube en het internet. Hier vind je meer informatie over LLM's en generatieve AI.

Generatieve AI is experimentele technologie en is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden. Vertrouw niet op AI-gegenereerde reacties als medisch, juridisch, financieel of ander professioneel advies.

Welke gegevens worden verzameld? Hoe worden ze gebruikt?

Als je deze tool gebruikt, verzamelen we gegevens over je gebruik van de tool en de vragen en feedback die je stuurt. Met die gegevens kunnen we onze producten en services leveren, verbeteren en ontwikkelen. Gesprekken die aan je Google-account zijn gekoppeld, worden na 30 dagen automatisch verwijderd.

Menselijke reviewers lezen, annoteren en verwerken je gesprekken met deze tool om de kwaliteit en onze producten (zoals de generatieve machinelearning-modellen die deze tool gebruikt) te verbeteren. We zorgen ervoor dat je privacy wordt beschermd tijdens dit proces. Zo ontkoppelen we je gesprekken van je Google-account voordat reviewers ze kunnen zien of annoteren. We gebruiken ook geautomatiseerde tools om persoonlijke informatie, zoals e-mailadressen en telefoonnummers, te verwijderen.

Gesprekken die zijn beoordeeld of geannoteerd door reviewers, worden niet na 30 dagen automatisch verwijderd. Deze gesprekken worden afzonderlijk bewaard en zijn niet gekoppeld aan je Google-account. Ze worden maximaal 3 jaar bewaard.

Geef in je gesprekken geen vertrouwelijke informatie, of iets waarvan je niet wilt dat een reviewer het ziet. De informatie die je geeft, kan worden gebruikt om onze producten, services en machinelearning-technologieën te verbeteren.
Opmerking: Premium-leden die zich hebben aangemeld om de tool te testen, kunnen het experiment altijd verlaten.

Hoe stuur ik feedback over de tool?
Als je een AI-gegenereerde reactie krijgt die volgens jou onveilig, onjuist, niet nuttig of om een andere reden verkeerd is, kun je ons dit laten weten door feedback te sturen. Met jouw feedback kunnen we de functionaliteit van de tool verbeteren.

Feedback over de tool sturen

Feedback verzenden:

1. Tik onder een video op Vragen .
  2. Selecteer een van de voorgestelde prompts of typ je eigen vraag om een reactie te krijgen.
  3. Selecteer een icoon bij de reactie om aan te geven of je deze leuk of niet leuk vindt.
Als je de reactie niet leuk vindt, kun je optioneel de reden voor je beoordeling geven.

Een juridisch probleem melden

Zo meld je een reactie om juridische redenen:

1. Selecteer het 'niet leuk'-icoon bij de reactie.
  2. Selecteer Juridische problemen melden.
  3. Volg de aanwijzingen om een juridisch probleem te melden.

De feedback wordt:

• Beoordeeld door speciaal getrainde teams. Beoordeling door een medewerker is nodig om mogelijke problemen die je in de feedback aangeeft op te sporen, aan te pakken en te melden, onder andere om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving.
  • Gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. YouTube gebruikt deze gegevens om de producten, services en machinelearning-technologieën van YouTube te leveren, te verbeteren en te ontwikkelen. Hierover vind je meer uitleg in ons Privacybeleid.

Kan ik via deze tool chatten met het supportteam van YouTube?

Nee, de tool kan je niet doorverbinden met YouTube-support. Ook is de tool niet bedoeld om op te treden als support voor het gebruik van YouTube-producten.

Gebruikt YouTube mijn gesprekken om mij advertenties te tonen?

Nee, je gesprekken worden niet gebruikt om jou advertenties te tonen. Als dit verandert, communiceren we duidelijk over deze wijziging.

Ga naar onze Privacy- en beveiligingsprincipes voor meer informatie over hoe we de gegevens van onze gebruikers privé houden en beschermen.