YouTuben keskustelevan tekoälyn työkalu

Työkalu on tällä hetkellä saatavilla vain englanniksi yli 18-vuotiaille YouTube Premium ‑jäsenille Yhdysvalloissa. Työkalun käyttöön tarvitaan Android-laite, ja se näkyy tällä hetkellä vain tietyissä englanninkielisissä videoissa. Saatavuus voi muuttua myöhemmin.

Jos olet YouTube Premiumin jäsen, voit osallistua tämän kokeellisen ominaisuuden testaamiseen.

Kun katsot videota YouTubessa, voit pyytää tekoälyä antamaan lisätietoja sisällöstä. Voit esimerkiksi esittää kysymyksiä katsomastasi videosta tai valita ehdotetun kehotteen, kuten "suosittele aiheeseen liittyvää sisältöä".

Näin pääset alkuun:

1. Napauta Ask .
  2. Valitse jokin ehdotetuista kehotteista tai kirjoita oma kysymyksesi.
Huom. Tekoälyn luomat vastaukset ovat kokeellisia eivätkä välttämättä edusta YouTuben mielipiteitä. Niiden laatu ja tarkkuus voivat vaihdella. Opimme koko ajan uutta ominaisuudesta ja haluamme kehittää sitä entistä paremmaksi. Jos havaitset ongelman, lähetä palautetta.

Usein kysyttyä

Kuka voi käyttää keskustelevan tekoälyn työkalua YouTubessa?

Keskustelevan tekoälyn työkalu on tällä hetkellä saatavilla vain englanniksi yli 18-vuotiaille Premium-jäsenille Yhdysvalloissa. Työkalun käyttöön tarvitaan Android-laite.

Jos voit käyttää kokeilua, työkalu näkyy tiettyjen englanninkielisten videoiden katselusivulla.

Miten keskustelevan tekoälyn työkalu toimii YouTubessa?

Työkalusta saat vastauksia kysymyksiin, jotka koskevat katsomiasi videoita. Vastaukset perustuvat LLM-kielimalleihin, jotka hyödyntävät YouTubesta ja verkosta saatuja tietoja. Lue lisää LLM-kielimalleista ja generatiivisesta tekoälystä.

Generatiivinen tekoäly on kokeellinen teknologia, ja sen tarjoama sisältö on tarkoitettu vain tiedoksi. Älä luota tekoälyn luomiin vastauksiin, jos kaipaat lääketieteellisiä, oikeudellisia tai taloudellisia neuvoja tai muuta asiantuntija-apua.

Mitä dataa kerätään? Miten sitä käytetään?

Kun käytät työkalua, keräämme dataa käyttötavoistasi sekä lähettämistäsi kyselyistä ja palautteista. Käytämme dataa tuotteidemme ja palveluidemme tarjoamiseen, parantamiseen ja kehittämiseen. Kyselyt poistuvat automaattisesti 30 päivän kuluttua.

Älä mainitse mitään arkaluontoisia, luottamuksellisia tai henkilökohtaisia tietoja, joiden avulla sinut tai muita henkilöitä voidaan tunnistaa keskusteluista.

Huom. Työkalua testaavat Premium-jäsenet voivat poistua kokeilusta milloin tahansa.

Miten voin lähettää palautetta työkalusta?
Jos tekoälyltä saamasi vastaus on mielestäsi hyödytön, vaarallinen, epätarkka tai muusta syystä huono, voit lähettää asiasta palautetta. Palautteesi auttaa parantamaan työkalua.

Palautteen lähettäminen työkalusta

Voit lähettää palautetta seuraavasti:

1. Napauta videon alta Ask
  2. Valitse jokin ehdotetuista kehotteista tai esitä oma kysymyksesi, niin saat vastauksen.
  3. Voit antaa vastaukselle ylä- tai alapeukun.
Jos annat alapeukun, sinulla on myös mahdollisuus perustella valintaa.

Oikeudellisesta ongelmasta ilmoittaminen

Näin ilmoitat vastaukseen liittyvästä oikeudellisesta ongelmasta:

1. Anna vastaukselle alapeukku.
  2. Valitse Lähetä lisää palautetta.
  3. Valitse sivun alareunasta Lakiasioiden ohjesivu.
  4. Valitse Luo pyyntöja sitten YouTube ja sitten Ilmoita YouTubeen liittyvästä käytännöstä tai oikeudellisesta asiasta täällä.
  5. Valitse Ilmoita YouTuben tekoälyä koskevasta oikeudellisesta ongelmasta.
  6. Valitse Lähetä valitus ja seuraa ohjeita.

Palautteen käsittely:

• Koulutetut tiimit tarkastavat palautteen. Ihmisen tekemä tarkastus on välttämätön, jotta voimme tunnistaa ja käsitellä palautteessa mahdollisesti havaitut ongelmat sekä ilmoittaa niistä. Huomioimme myös sovellettavien lakien vaatimukset.
  • Palautetta käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti. YouTube käyttää tätä dataa YouTuben tuotteiden, palveluiden ja koneoppimisteknologian tarjoamiseen, parantamiseen ja kehittämiseen tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Voinko chatata YouTuben tuen kanssa tällä työkalulla?

Et. Työkalu ei yhdistä sinua YouTuben tukeen, eikä sitä ole tarkoitettu YouTube-tuotteiden käytön tueksi.

Käytetäänkö keskustelujani mainostarkoituksiin?

Ei. Keskustelujasi ei käytetä mainosten näyttämiseen. Jos tähän tulee muutos, ilmoitamme siitä sinulle selkeästi.

Jos haluat lukea lisää siitä, miten pidämme käyttäjien datan yksityisenä, suojattuna ja turvassa, tutustu tietosuoja- ja turvallisuusperiaatteisiimme.