Så granskar YouTube innehåll

Vi tar bort eller begränsar innehåll på YouTube om det bryter mot någon av våra policyer, till exempel riktlinjerna för communityn, eller när det bryter mot lagen. För att avgöra om innehåll bryter mot våra policyer använder vi en kombination av automatiska system och manuella granskningar.

Automatiska system

Våra automatiserade system använder maskininlärning så att de kan använda data från tidigare mänskliga granskningar för att identifiera potentiellt otillåtet innehåll.

De flesta av våra system får kontinuerligt miljontals datapunkter från mänskliga granskare. Det innebär att våra automatiska system kan erbjuda en mycket hög noggrannhet när det gäller att upptäcka överträdelser.Automatiska system ger också användarna effektiva svarstider för den stora volym innehåll YouTube får.

När våra system har stor säkerhet för att innehåll bryter mot riktlinjerna kan de fatta ett automatiskt beslut. Men i de flesta fall flaggar våra automatiserade system helt enkelt innehåll för en utbildad mänsklig granskare för utvärdering innan vi gör något.

Mänsklig granskning

När en mänsklig granskare kontrollerar innehåll som bryter mot policyerna innebär det att en utbildad människa utvärderar innehållet och fattar ett beslut utifrån relevant policy eller lag.

Om innehåll visar sig vara otillåtet kan våra mänskliga granskare ta bort innehåll eller åldersbegränsa det om det inte är lämpligt för alla tittare. Om innehållet har ett pedagogiskt, dokumentärt, vetenskapligt eller konstnärligt syfte kan vi tillåta att det finns kvar på YouTube.

Om beslutet fattas efter ett beslut om innehåll granskar en person beslutet och utvärderar det från fall till fall.

Om du anser att våra automatiska system eller mänskliga granskare har gjort ett misstag eller om du inte håller med om innehållet kan du läsa om dina lösningsalternativ.

Vanliga frågor

Varför använder YouTube automatiska system för att granska innehåll?
Varje minut laddas hundratals timmar nytt innehåll upp på YouTube. Därför är automatisering nödvändig för att effektivt hantera denna enorma mängd innehåll och ge våra användare snabba beslut.
Tänk på att automatisering endast används i de fall där våra system med stor säkerhet anser att innehåll bryter mot riktlinjerna. Annars flaggas potentiellt stötande innehåll så att en av våra utbildade mänskliga granskare får utvärdera det.
Vad är maskininlärning?
Maskininlärning är en typ av artificiell intelligens (AI) som gör att datorer kan utföra komplexa uppgifter på ett sätt som liknar hur människor utför uppgifter. För att göra detta använder maskininlärning stora mängder data för att träna datorer på att känna igen mönster och lära sig åtgärderna som ska vidtas i olika situationer.
Vad händer när innehållet har granskats?
När ditt innehåll har granskats och ett beslut har fattats får du ett e-postmeddelande från YouTube där vi förklarar beslutet och relevant policy eller relevant lag som innehållet bryter mot.
Om du anser att våra automatiska system eller mänskliga granskare har gjort ett misstag eller om du inte håller med om ett innehållsbeslut kan du läsa om dina lösningsalternativ och fortsätta med det bästa i situationen.

Mer info

Riktlinjer för communityn

Så här identifierar YouTube överträdelser av riktlinjerna för communityn

Så bedömer YouTube om innehåll är utbildande, dokumentärt, vetenskapligt eller konstnärligt

Upphovsrätt

Hur YouTube granskar begäranden om borttagning av upphovsrättsskäl

YouTubes partnerprogram (YPP)

Så här tillämpar YouTube sina policyer för intäktsgenerering

Så granskar YouTube YPP-ansökningar

Integritet

Så avgör YouTube om innehåll ska tas bort på grund av integritetsintrång