Slik gjennomgår YouTube innhold

YouTube-innhold fjernes eller begrenses hvis vi oppdager at det bryter en av retningslinjene våre, for eksempel retningslinjene for brukere, eller hvis det er i strid med lov og rett. For å fastslå om innhold bryter lover eller retningslinjer, bruker vi en kombinasjon av automatiske systemer og manuelle evalueringer.

Automatiske systemer

De automatiske systemene er basert på maskinlæring, som bruker data fra tidligere manuelle evalueringer til å identifisere innhold som potensielt er i strid med lover og retningslinjer.

De fleste systemene våre suppleres kontinuerlig med millioner av datapunkter fra manuelle evalueringer. Derfor er de svært nøyaktige når det gjelder å oppdage brudd. Automatiske systemer kan også gi brukerne raskere svar på forespørsler, siden YouTube mottar store mengder innhold.

Hvis systemene kommer frem til at innhold sannsynligvis er i strid med lover eller retningslinjer, kan de ta en automatisert avgjørelse. I de fleste tilfeller flagges imidlertid det aktuelle innholdet til en menneskelig evaluerer med relevant kompetanse før tiltak iverksettes.

Manuell evaluering

Manuell evaluering innebærer at en person med relevant opplæring gjennomgår innholdet og tar en avgjørelse basert på relevante retningslinjer eller lover.

Hvis vedkommende kommer frem til at innholdet er i strid med lover eller retningslinjer, kan det bli fjernet eller aldersbegrenset hvis det ikke er egnet for alle seere. Hvis innholdet har et pedagogisk, dokumentarisk, vitenskapelig eller kunstnerisk formål, kan vi tillate at det blir værende på YouTube.

Hvis en slik avgjørelse blir anket, er det en menneskelig evaluerer som går gjennom anken. Anker evalueres enkeltvis.

Hvis du mener at de automatiske systemene eller menneskelige evaluererne våre har gjort en feil, eller hvis du er uenig i en avgjørelse, kan du finne ut mer om hvordan slike problemer kan løses.

Vanlige spørsmål

Hvorfor bruker YouTube automatiske systemer til å gjennomgå innhold?
Hvert minutt lastes det opp hundrevis av timer med nytt innhold på YouTube. Automatisering er nødvendig for å administrere denne enorme mengden innhold på en effektiv måte, og for at brukerne skal få beskjed om avgjørelser innen rimelig tid.
Merk at automatisering bare brukes i tilfeller der systemene kan si med høy grad av sikkerhet at innholdet er i strid med lover eller retningslinjer. I andre tilfeller blir innholdet flagget og sendt videre til en menneskelig evaluerer.
Hva er maskinlæring?
Maskinlæring er en type kunstig intelligens (AI) som gjør det mulig for datamaskiner å utføre komplekse oppgaver på en måte som etterligner måten mennesker gjør det på. I maskinlæring brukes store datasett for å lære datamaskiner å gjenkjenne mønstre og forstå hvilke handlinger som skal utføres i forskjellige situasjoner.
Hva skjer etter at innholdet er gjennomgått?
Når innholdet er gjennomgått og en avgjørelse er tatt, får du en e-post fra YouTube med informasjon om avgjørelsen og de relevante retningslinjene eller lovene som innholdet er i strid med.
Hvis du mener at de automatiske systemene eller menneskelige evaluererne våre har gjort en feil, eller hvis du er uenig i en avgjørelse, kan du finne ut mer om hvordan slike problemer kan løses. Velg alternativet som passer best i ditt tilfelle.

Mer informasjon

Retningslinjene for brukere

Slik identifiserer YouTube brudd på retningslinjene for brukere

Slik evaluerer YouTube pedagogisk, dokumentarisk, vitenskapelig eller kunstnerisk innhold

Opphavsrett

Slik gjennomgår YouTube opphavsrettslige fjerningsforespørsler

YouTubes partnerprogram (YPP)

Slik håndhever YouTube retningslinjene for inntektsgenerering

Slik gjennomgår YouTube YPP-søknader

Personvern

Slik avgjør YouTube om innhold skal fjernes som følge av brudd på personvernet