Hoe YouTube content beoordeelt

We verwijderen of beperken content op YouTube als we vaststellen dat deze in strijd is met ons beleid, bijvoorbeeld met onze communityrichtlijnen, of als de content in strijd is met de wet. We gebruiken een combinatie van geautomatiseerde systemen en handmatige beoordeling om te bepalen of content een schending bevat.

Geautomatiseerde systemen

Onze geautomatiseerde systemen gebruiken machine learning om content die het beleid misschien schendt te identificeren op basis van gegevens uit eerdere handmatige beoordelingen.

De meeste van onze systemen worden doorlopend voorzien van miljoenen gegevenspunten uit handmatige beoordelingen. Dit betekent dat onze geautomatiseerde systemen schendingen uiterst nauwkeurig kunnen detecteren. Geautomatiseerde systemen bieden onze gebruikers ook een efficiënte reactietijd voor het grote contentvolume dat YouTube ontvangt.

Als onze systemen er veel vertrouwen in hebben dat content een schending bevat, kunnen ze een automatische beslissing nemen. Maar meestal markeren onze geautomatiseerde systemen de content voor beoordeling door een getrainde reviewer voordat er actie wordt ondernomen.

Handmatige beoordeling

Als een reviewer content checkt die misschien een schending bevat, betekent dit dat een getrainde persoon de content evalueert en een beslissing neemt op basis van het relevante beleid of de relevante wet.

Als blijkt dat de content een schending bevat, kunnen onze reviewers deze verwijderen of een leeftijdsbeperking instellen als de content niet geschikt is voor alle doelgroepen. Als de content een educatief, informatief, wetenschappelijk of artistiek doel heeft, kunnen we toestaan dat deze op YouTube blijft.

Als er bezwaar wordt gemaakt tegen een beslissing over content, zal een persoon het bezwaar beoordelen en per geval evalueren.

Denk je dat onze geautomatiseerde systemen of reviewers een fout hebben gemaakt of ben je het niet eens met een beslissing over content? Ontdek dan wat je kunt doen.

Veelgestelde vragen

Waarom gebruikt YouTube geautomatiseerde systemen om content te beoordelen?
Elke minuut wordt er honderden uren aan nieuwe content naar YouTube geüpload. Automatisering is noodzakelijk om deze enorme hoeveelheid content efficiënt te kunnen beheren en onze gebruikers tijdig op de hoogte te brengen van beslissingen.
We gebruiken automatisering alleen om een beslissing te nemen als onze systemen ervan overtuigd zijn dat content een schending bevat. Anders wordt content die misschien in strijd is met het beleid gemarkeerd, zodat een van onze getrainde reviewers deze kan evalueren.
Wat is machine learning?
Machine learning is een vorm van artificial intelligence (AI) waarmee computers complexe taken kunnen uitvoeren op een manier die vergelijkbaar is met hoe mensen taken uitvoeren. Hiervoor traint machine learning computers met behulp van grote gegevenssets om patronen te herkennen en te leren welke acties ze in verschillende situaties moeten uitvoeren.
Wat gebeurt er nadat content is beoordeeld?
Nadat je content is beoordeeld en er een beslissing is genomen, krijg je een e-mail van YouTube met de beslissing en meer uitleg over het beleid of de wet waarmee de content in strijd is.
Als je denkt dat onze geautomatiseerde systemen of reviewers een fout hebben gemaakt of als je het niet eens bent met een beslissing over content, ontdek dan wat je kunt doen en kies de beste optie voor jouw situatie.

Meer informatie

Communityrichtlijnen

Hoe YouTube schendingen van de communityrichtlijnen vaststelt

Hoe YouTube educatieve, informatieve, wetenschappelijke en artistieke (EIWA) content evalueert

Auteursrecht

Hoe YouTube verwijderingsverzoeken vanwege auteursrechtschending beoordeelt

YouTube-partnerprogramma (YPP)

Hoe YouTube het YouTube-beleid voor het genereren van inkomsten handhaaft

Hoe YouTube YPP-aanmeldingen beoordeelt

Privacy

Hoe YouTube bepaalt of content moet worden verwijderd vanwege privacyschending