Sådan gennemgår YouTube indhold

Indhold fjernes eller begrænses på YouTube, hvis vi vurderer, at det overtræder en af vores politikker, f.eks. vores retningslinjer for fællesskabet, eller hvis det overtræder en lov. Vi bruger en kombination af automatiserede systemer og menneskelig kontrol til at afgøre, om indhold overtræder politikker eller love.

Automatiserede systemer

Vores automatiserede systemer bruger maskinlæring til at identificere indhold, der muligvis overtræder vores politikker, ved hjælp af data fra tidligere gennemgange af menneskelige kontrollanter.

De fleste af vores systemer forsynes løbende med millioner af datapunkter fra gennemgange af menneskelige kontrollanter. Dette betyder, at vores automatiserede systemer har en høj grad af nøjagtighed i forbindelse med registrering af overtrædelser. De automatiserede systemer giver også vores brugere kortere svartider for den store mængde indhold, som YouTube modtager.

Når vores systemer er meget sikre på, at indholdet overtræder politikker eller love, træffer de muligvis en automatisk beslutning. I de fleste tilfælde rapporterer vores automatiserede systemer dog blot indholdet til en kompetent menneskelig kontrollant, som evaluerer det, før der foretages noget.

Gennemgange af en menneskelig kontrollant

Når en menneskelig kontrollant tjekker indhold, der potentielt er i strid med politikker eller love, betyder det, at en kompetent person evaluerer indholdet og træffer en afgørelse baseret på den relevante politik eller lov.

Hvis vi finder indhold, der overtræder politikker eller love, kan vores menneskelige kontrollanter fjerne indholdet eller sætte en aldersbegrænsning på det, hvis det ikke er egnet til alle målgrupper. Hvis indholdet har et oplysende, dokumentarisk, videnskabeligt eller kunstnerisk formål, kan vi muligvis tillade, at det bliver på YouTube.

Hvis en afgørelse om indhold appelleres, bliver appellen gennemgået af en menneskelig kontrollant, som vurderer det fra sag til sag.

Hvis du mener, at vores automatiserede systemer eller menneskelige kontrollanter har begået en fejl, eller hvis du er uenig i en afgørelse om indhold, kan du få flere oplysninger om dine løsningsmuligheder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor bruger YouTube automatiserede systemer til at gennemgå indhold?
Hvert minut uploades der mange hundrede timers nyt indhold på YouTube. Automatisering er nødvendig, for at vi kan administrere denne enorme mængde indhold på effektiv vis og træffe afgørelser inden for en rimelig tidsperiode.
Vær opmærksom på, at automatisering kun bruges i de tilfælde, hvor vores systemer er meget sikre på, at indholdet er i strid med politikker eller love. Hvis de ikke er sikre, rapporteres indhold, der potentielt overtræder politikker eller love, til gennemgang hos en af vores kompetente menneskelige kontrollanter.
Hvad er maskinlæring?
Maskinlæring er en type kunstig intelligens (AI), der giver computere mulighed for at udføre komplekse opgaver på en måde, der minder om, hvordan mennesker løser opgaver. Til dette formål bruger maskinlæring store mængder data til at træne computere til at genkende mønstre og lære, hvilke handlinger der skal foretages i forskellige situationer.
Hvad sker der, når indholdet er gennemgået?
Når dit indhold er gennemgået, og der er truffet en afgørelse, får du en mail fra YouTube, der forklarer afgørelsen og den relevante politik eller lov, som indholdet overtræder.
Hvis du mener, at vores automatiserede systemer eller menneskelige kontrollanter har taget fejl, eller hvis du er uenig i en afgørelse om indhold, kan du få flere oplysninger om dine løsningsmuligheder og vælge den mulighed, der passer bedst til din situation.

Flere oplysninger

Retningslinjer for fællesskabet

Sådan identificerer YouTube overtrædelser af retningslinjerne for fællesskabet

Sådan evaluerer YouTube oplysende, dokumentarisk, videnskabeligt og kunstnerisk indhold

Ophavsret

Sådan gennemgår YouTube anmodninger om fjernelse på grund af ophavsret

YouTubes partnerprogram (YPP)

Sådan håndhæver YouTube sine politikker for indtægtsgenerering

Sådan gennemgår YouTube YPP-ansøgninger

Privatliv

Sådan finder YouTube ud af, om indhold skal fjernes på grund af krænkelse af privatlivet