Navigera viloskärm på din smart-tv och andra enheter

När du tittar på YouTube på en smart-tv, streamingenhet eller spelkonsol kanske du har inaktiv tid efter att du har tittat på videor. Under sådana perioder av inaktivitet visar vi ibland en viloskärm för att förhindra inbränning av skärmen. Viloskärmen växlar mellan stillbilder som uppdateras regelbundet från lugnande bakgrundsvideor.

Titta på en video som presenteras som en viloskärm:

• Tryck på uppåtknappen på fjärrkontrollen.

Återgå till den föregående bilden:

• Tryck på bakåtknappen på fjärrkontrollen.

Starta en viloskärm:

• Välj Starta viloskärm när du stänger YouTube-appen.

Vad avgör om en video är tillgänglig som viloskärm?

Många nya viloskärm-videor laddas upp på YouTube varje dag, men funktionen kan endast visa ett begränsat antal. Syftet med viloskärm är att lyfta fram videor som

• är lämpliga för stora HD-tv-skärmar vad gäller produktionskvalitet och estetik

• visar en mångfald av teman, genrer och kreatörer

• är lugnande eller avkopplande

• inte är vilseledande, klickbeten eller sensationella

• är lämpliga för många olika tittare (eftersom aktiv låsskärm-videor visas för en global publik och inte är anpassade).

Syftet med viloskärm är att balansera alla dessa överväganden. Därför tas många olika signaler med i beräkningen för aktiv låsskärm, inklusive men inte begränsat till

• antal visningar

• videons längd

• hur gammal videon är

• hur det går för videon jämfört med andra videor i liknande genrer.

Vi har även personal som agerar som ett slutligt filter för att garantera säkerhet och lämplighet.

YouTube tar inte emot bidrag eller betalningar för placering i viloskärm, och vi ger inte fördelar till specifika kreatörer.

Integritetsinställningar för viloskärm-videor

En video kan bara visas i viloskärm om dess integritetsinställning är satt som offentlig.