Navigatie op een inactief scherm op je smart-tv en andere apparaten

Als je YouTube-video's bekijkt op een smart-tv, streamingapparaat of gameconsole, is er na de video's misschien een tijdje geen activiteit. Tijdens deze perioden van inactiviteit tonen we soms inactieve schermen om inbranding van het scherm te voorkomen. Inactieve schermen geven wisselende stilstaande beelden uit rustgevende achtergrondvideo's weer, die regelmatig worden vernieuwd.

Zo bekijk je een video die wordt weergegeven op een inactief scherm:

• Druk op de knop Omhoog op je afstandsbediening.

Zo ga je terug naar het scherm dat je eerder aan het bekijken was:

• Druk op de terugknop op je afstandsbediening.

Zo start je opzettelijk een inactief scherm:

• Selecteer Inactief scherm starten wanneer je de YouTube-app sluit.

Wat bepaalt of een video beschikbaar is voor een inactief scherm?

Hoewel er elke dag heel veel nieuwe video's voor inactieve schermen naar YouTube worden geüpload, kan een inactief scherm maar een beperkt aantal weergeven. Voor inactieve schermen komen video's in aanmerking die:

• geschikt zijn voor grote HD-tv-schermen wat betreft productiekwaliteit en esthetische aspecten,

• verschillende thema's, genres en creators onder de aandacht brengen,

• rustgevend of ontspannend zijn,

• niet misleidend, als clickbait bedoeld of sensatiebelust zijn,

• geschikt zijn voor een brede groep kijkers (omdat video's voor inactieve schermen zichtbaar zijn voor een wereldwijd publiek en niet gepersonaliseerd zijn).

Bij video's voor inactieve schermen wordt gestreefd naar een goede balans tussen al deze aspecten. Bij video's voor inactieve schermen wordt rekening gehouden met veel signalen, inclusief (maar niet beperkt tot):

• Aantal weergaven

• Duur van de video

• Hoe oud de video is

• Hoe de video presteert in vergelijking met andere video's in vergelijkbare genres

Medewerkers van YouTube voeren een laatste controle uit om te checken of de content veilig en gepast is.

YouTube accepteert geen inzendingen of betalingen voor plaatsing op inactieve schermen en heeft geen voorkeur voor specifieke creators.

Privacyinstellingen voor video's voor inactieve schermen

Een video kan alleen in de inactieve-schermmodus worden weergegeven als de privacy-instelling 'openbaar' is.