Podcasts distribueren op YouTube

Als je net begint met podcasts op YouTube, heb je misschien vragen over het maken van videocontent. Vind antwoorden op veelgestelde vragen en ontdek hoe je podcasts met alleen audio distribueert op YouTube.

Aan de slag

Waarom zou ik mijn podcast distribueren op YouTube?

YouTube is een van de populairste podcastplatforms, met een wereldwijd publiek dat elke dag miljarden video's ontdekt. YouTube helpt podcastcreators hun bereik te vergroten, hun community op te bouwen en nieuwe mogelijkheden te verkennen om inkomsten te genereren.
Als je een podcastcreator bent, kunnen je podcasts in aanmerking komen voor de volgende speciale voordelen:
  • Opname in YouTube Music
  • Podcastbadges op weergave- en playlistpagina's
  • Extra aandacht voor youtube.com/podcasts om nieuwe luisteraars aan te trekken
  • Officiële zoekkaarten
  • Afleveringen zijn voor luisteraars makkelijk te vinden via de weergavepagina
  • Aanbevelingen voor nieuwe luisteraars met vergelijkbare interesses
  • Verbeterde zoekfuncties zodat je publiek je podcast makkelijker kan vinden
Opmerking:
  • Sommige playlists komen niet in aanmerking voor podcastfuncties, zelfs niet als je ze als podcast instelt. Content die geen eigendom is van de creator, komt bijvoorbeeld niet in aanmerking.
  • Shorts die zijn gemaakt om je podcast te ondersteunen, verschijnen niet in YouTube Music.
  • Podcasts van creators zijn opgenomen in de YouTube Music-app in landen en regio's waar podcasts beschikbaar zijn.

Hoe distribueer ik podcasts op YouTube? Kan ik mijn RSS-feed indienen?

Een podcast op YouTube is een playlist en podcastafleveringen zijn video's in die playlist. Hier vind je meer informatie over hoe je een podcast maakt in YouTube Studio of hoe je je RSS-feed aan YouTube koppelt.

Kan ik mijn podcast op YouTube distribueren via mijn hostingplatform voor podcasts?

Sommige hostingplatforms bieden deze functionaliteit. Neem contact op met je hostingplatform om dit te checken, of upload podcasts rechtstreeks vanuit YouTube Studio. Je kunt ook een tool van derden gebruiken om podcasts naar YouTube te uploaden. Meer informatie over hoe je je RSS-feed aan YouTube koppelt

Aan welk beleid moet ik voldoen?

Net als elke content die naar ons platform wordt geüpload, moeten podcasts aan de communityrichtlijnen van YouTube voldoen. Als je inkomsten genereren aanzet voor je podcast, val je ook onder het beleid voor het genereren van inkomsten van YouTube.

Welke statistieken zijn er voor mijn podcasts beschikbaar?

Podcastanalyses zijn beschikbaar in YouTube Studio. Hier vind je inzichten, zoals:

• Vertoningen
  • Klikfrequentie
  • Weergaven
  • Verkeersbronnen
  • Kijktijd

Je kunt ook informatie vinden over de demografische gegevens en betrokkenheid van je publiek of ontdekken welke andere video's ze leuk vinden als inspiratie voor je content.

Podcasts maken op YouTube

Hoe maak ik een podcast op YouTube?

Je kunt een podcast maken in YouTube Studio. Ga naar ons Helpcentrum voor meer informatie over hoe je podcastfuncties gebruikt.

Hoe maak ik van een audiopodcast een audiovisuele podcast?

Als je je podcast distribueert via een RSS-feed, vind je hier meer informatie over hoe je je RSS-feed aan YouTube koppelt. Als je geen RSS-feed gebruikt, raden we je aan een tool van derden te gebruiken om audiopodcasts om te zetten in video's. Je hebt de volgende opties:

• Upload je podcast met een statische afbeelding, zoals je podcastthumbnail
  • Gebruik een audiogram of een andere dynamische video-indeling

Inkomsten genereren met je podcasts op YouTube

Kan ik inkomsten genereren met mijn podcast op YouTube?

Creators die deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma kunnen op 10 manieren op YouTube inkomsten genereren, waaronder:

Moet ik ingebrande advertenties verwijderen uit mijn podcasts?

Je kunt betaalde productplaatsingen, aanbevelingen, sponsoring of andere content waarvoor kennisgeving aan kijkers vereist is, opnemen in je video's.
Vink het vakje 'Betaalde promotie' aan in je videogegevens om ons te laten weten of je deze functies hebt toegevoegd. Check ons beleid voor ingesloten sponsoring van derden.