Begära en återbetalning

Återbetalningar kan vara tillgängliga för följande YouTube-tjänster och medlemskap. Alla betalningar på YouTube-tjänster och medlemskap kan inte återbetalas. Mer information finns nedan.

Bra att veta:

• Om du har gjort ett köp på en iPhone eller iPad, eller om du har registrerat dig för ett YouTube-betalmedlemskap via iTunes, kontaktar du Apples support om du vill begära en återbetalning. Apples återbetalningspolicy gäller.
  • Om du vill rapportera ett obehörigt köp på ditt YouTube-konto kan du läsa den här artikeln med mer information och göra en anmälan.

YouTubes återbetalningspolicyer

Köp eller uthyrning av filmer, serier och program

Om du har problem att spela upp en film eller ett tv-program som du har köpt kan du ta hjälp av de här felsökningsstegen.

Om du inte har tittat på filmen eller programmet kan du begära en återbetalning inom sju dagar efter köpet.

Gör så här på en dator:

1. Öppna youtube.com/purchases.
  2. Klicka på Begär en återbetalning för den artikel du vill ha en återbetalning för.
  3. Klicka på Begär en återbetalning.
  4. Du får en bekräftelse via e-post.

Om alternativet för att begära återbetalning inte visas direkt på den här sidan, eller om de filmer eller program som du har hyrt inte är tillgängliga eller inte fungerar som de ska, kan du kontakta vårt supportteam och begära en återbetalning.

Om en begäran om återbetalning beviljas drar vi tillbaka din åtkomst till innehållet och du får pengarna tillbaka inom de återbetalningstider som anges nedan.

Om du har köpt ett tv-program eller en film via Apple måste du kontakta Apples support om du vill begära en återbetalning. Då gäller Apples egen återbetalningspolicy.

Medlemskap i YouTube Premium och YouTube Music Premium

Du kan avsluta ett YouTube-betalmedlemskap när som helst. När du avslutar medlemskapet debiteras du inte fler gånger, och du har fortsatt tillgång till förmånerna till slutet av faktureringsperioden. Observera att du inte får pengarna tillbaka för den period som löper från tillfället när du avbryter till när medlemskapet officiellt avslutas.

Om innehåll eller funktioner relaterade till YouTube-betalmedlemskapet är felaktiga, otillgängliga eller inte fungerar enligt beskrivningen kan du när som helst kontakta vårt supportteam och begära återbetalning. Vi ger inte återbetalningar eller pengar tillgodo för delar av faktureringsperioder.

Om du registrerade medlemskapet via iTunes måste du kontakta Apples support om du vill begära en återbetalning för medlemskapet. Apples återbetalningspolicy gäller.

Superchatt

Superchattbidrag återbetalas inte. Om du upptäcker en ogiltig Superchattdebitering på ditt konto ska du kontakta vårt supportteam.

Super Stickers

Super Sticker-bidrag återbetalas inte. Om du upptäcker en ogiltig Super Sticker-debitering på ditt konto kan du kontakta vårt supportteam.

Donationer

Donationer återbetalas inte. Om du har frågor som gäller en betalning kan du kontakta vårt supportteam.

Kanalmedlemskap

Du kan avsluta ett betalmedlemskap när som helst. När du avslutat medlemskapet debiteras du inte fler gånger. Du kan fortfarande använda märket och komma åt förmåner till slutet av faktureringsperioden. Observera att du inte får pengarna tillbaka för den period som löper från tillfället när du avbryter till när kanalmedlemskapet officiellt avslutas.

Om du upptäcker en obehörig kanalmedlemsavgift på ditt konto kan du följa dessa anvisningar för att rapportera den obehöriga debiteringen. Om förmåner eller funktioner relaterade till YouTube-betalmedlemskapet är felaktiga, otillgängliga eller inte fungerar enligt beskrivningen kan du när som helst kontakta vårt supportteam för att begära återbetalning. Vi ger inte återbetalningar eller pengar tillgodo för delar av faktureringsperioder.

Om du registrerade medlemskapet via Apple måste du kontakta Apples support om du vill begära en återbetalning för betalmedlemskapet. Apples återbetalningspolicy gäller.

Hur lång tid tar återbetalningen?

Återbetalningstider

Återbetalningar från YouTube görs via den betalningsmetod som användes vid köpet. Hur lång tid en återbetalning tar beror på hur du betalade.
Om återbetalningen tar längre tid än väntat kontrollerar du återbetalningens status i Google Payments-kontot. Om statusen är Återbetald dyker det återbetalade beloppet upp via betalningsmetoden du använde. Om statusen är Annullerad debiterades aldrig köpet, och då visas ingen återbetalning till betalningsmetoden.
Betalningsmetod Uppskattad återbetalningstid
Kreditkort

3–5 arbetsdagar

Behandlingstiden kan variera beroende på kortutgivaren och kan ibland ta upp till tio arbetsdagar.

Om kreditkortet inte längre är aktivt görs återbetalningen till den bank som utfärdade kortet. Kontakta banken och begär att få pengarna.

Direktdebitering via operatör (förbetalt/kontantkort)

1–30 arbetsdagar

Behandlingstiden kan variera beroende på operatör och kan ibland ta längre tid.

Direktdebitering via operatör (abonnemang/avtal)

Ett till två månatliga kontoutdrag

Behandlingstiden kan variera beroende på operatör, men du bör kunna se återbetalningen i något av de två kommande månatliga kontoutdragen. Om det tar längre tid kontaktar du operatören för att kontrollera status.

Saldo i Google Play (presentkort eller saldo)

En arbetsdag

Återbetalningen visas i ditt Google Payments-konto. Ibland kan det ta upp till tre arbetsdagar innan du får tillbaka pengarna.

Google Pay-saldo

En arbetsdag

Återbetalningen visas i ditt Google Pay-konto. Ibland kan det ta upp till tre arbetsdagar innan du får tillbaka pengarna.

Banktjänster online

4–10 arbetsdagar

Behandlingstiden beror på din bank, men det tar vanligtvis mellan fyra och tio arbetsdagar.

PayPal

3–5 arbetsdagar

Det kan ta upp till tio arbetsdagar innan du får tillbaka pengarna. Om pengarna återbetalas till en betalningsmetod i PayPal kontaktar du PayPal för att få mer information.

iTunes Om du köpte ditt YouTube Premium-medlemskap via iTunes måste du kontakta Apples support för att få information om återbetalningens status.
Unified Payments Interface (endast Indien)

Tre arbetsdagar

Återbetalningar via UPI (Unified Payments Interface) visas på ditt bankkonto.

Payco (endast Korea)

3–5 arbetsdagar

Detta kan ibland ta upp till tio arbetsdagar. Kontakta PAYCO om det dröjer längre än så.

KakaoPay (endast Korea)

3–5 arbetsdagar

Detta kan ibland ta upp till tio arbetsdagar. Kontakta KakaoPay om återbetalningen dröjer längre än så.

Mercado Pago (endast Brasilien) 3–5 arbetsdagar
my paysafecard (Polen, Cypern, Tjeckien, Slovakien, Slovenien, Österrike, Belgien, Nederländerna, Portugal) 3–5 arbetsdagar
ZaloPay (endast Vietnam) 1–5 arbetsdagar
VTC Pay (endast Vietnam) 1–5 arbetsdagar
GoPay (endast Indonesien) 1–5 arbetsdagar
AliPay (Hongkong) 1–2 arbetsdagar

Om du har frågor om återbetalningstiderna kan du kontakta vårt supportteam för att få mer information.