Begära en återbetalning

Om du har gjort ett köp på en iPhone eller iPad, eller om du har registrerat dig för ett YouTube-betalmedlemskap via Apple, kontaktar du Apples support om du vill begära en återbetalning. Apples återbetalningspolicy gäller.

Om du vill rapportera ett obehörigt köp på ditt YouTube-konto kan du läsa den här artikeln med mer information och göra en anmälan.

Återbetalningar kan vara tillgängliga för följande YouTube-tjänster och medlemskap. Alla betalningar på YouTube-tjänster och medlemskap kan inte återbetalas. Mer information finns nedan.

Återbetalning av YouTube-medlemskap

Om du vill begära återbetalning för ett YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-medlemskap klickar du på knappen nedan.

BEGÄR ÅTERBETALNING

Vill du ha en återbetalning för kanalmedlemskap? Kanalmedlemskap skiljer sig från YouTube Premium- och YouTube Music Premium-medlemskap. Läs mer om återbetalningar för kanalmedlemskap.

Du kan avsluta ett YouTube-betalmedlemskap när som helst. När du avslutar medlemskapet debiteras du inte fler gånger, och du har fortsatt tillgång till förmånerna till slutet av faktureringsperioden. Du får inte pengarna tillbaka för den period som löper från tillfället när du avbryter till när medlemskapet officiellt avslutas.

Om innehåll eller funktioner relaterade till ditt YouTube-betalmedlemskap

• är defekta
  • inte är tillgängliga
  • inte fungerar enligt beskrivningen.

Återbetalning av filmer och program

Om du har problem att spela upp en film eller ett tv-program som du har köpt kan du ta hjälp av de här felsökningsstegen.

Om du inte har tittat på filmen eller programmet kan du begära en återbetalning inom sju arbetsdagar efter köpet.

På en Android-enhet:

1. Öppna YouTube-appen och välj en profilbild.
  2. Tryck på Köp och medlemskap följt av Köp
  3. Tryck på trepunktersmenyn bredvid filmen eller programmet som du vill begära återbetalning för.
  4. Tryck på Uppstod det ett problem med köpet? följt av Bekräfta.

Om din återbetalning godkänns får du en bekräftelse på nästa sida. Om alternativet för att begära återbetalning inte visas direkt på den här sidan, eller om de filmer, serier eller program som du har köpt eller hyrt

• är defekta
  • inte är tillgängliga
  • inte fungerar som de ska.

Kontakta vårt supportteam om du vill begära en återbetalning.

Om en begäran om återbetalning beviljas drar vi tillbaka din åtkomst till innehållet och du får pengarna tillbaka inom de återbetalningstider som anges nedan.

Om du har köpt ett tv-program eller en film via Apple behöver du kontakta Apples support om du vill begära en återbetalning. Då gäller Apples egen återbetalningspolicy.

Andra återbetalningspolicyer

Betalda virtuella evenemang

Om du har problem med att spela upp ett liveevenemang som du har köpt kan du ta hjälp av de här felsökningsstegen.

Om du inte har tittat på evenemanget kan du begära återbetalning inom sju dagar efter köpet.

På en Android-enhet:

1. Öppna YouTube-appen och välj din profilbild.
  2. Tryck på Köp och medlemskap följt av Köp.
  3. Tryck på Mer 3 dot menu icon följt av Uppstod det ett problem med köpet? bredvid artikeln som ska återbetalas. följt av Bekräfta.

Om återbetalningen godkänns får du en bekräftelse på nästa skärm.  Vi tar bort åtkomsten till innehållet och du får pengarna tillbaka inom de återbetalningstider som anges nedan.

Om du har köpt ett betalt virtuellt evenemang via Apple måste du kontakta Apples support om du vill begära en återbetalning. Då gäller Apples egen återbetalningspolicy.

Felsökning

Om något av dessa problem har uppstått kan du kontakta vårt supportteam för att begära en återbetalning.

• Du kan inte begära återbetalning genom att följa anvisningarna ovan.
  • Evenemanget du hyrde eller köpte är inte tillgängligt eller fungerar inte som det ska.

Teknisk felsökning

Om du har problem med att delta i ett liveevenemang som du har köpt kan du ta hjälp av de här felsökningsstegen.

Återbetalning

Du kan begära återbetalning fram till den schemalagda starttiden för evenemanget.

Följ stegen nedan på datorn om köpet gjorts på en Android-enhet:

1. Öppna youtube.com/purchases.
  2. Gå till artikeln som du vill ha en återbetalning för.
  3. Välj Uppstod det ett problem med köpet? på artikeln.
  4. Klicka på Begär återbetalning följt av Bekräfta.

Om återbetalningen godkänns får du en bekräftelse på nästa skärm.

Om en begäran om återbetalning beviljas drar vi tillbaka din åtkomst till innehållet och du får pengarna tillbaka inom de återbetalningstider som anges nedan.

Super Chat

Superchattbidrag återbetalas inte. Om du ser en ogiltig Superchattdebitering på ditt konto kan du kontakta vårt supportteam.

Super Stickers

Super Sticker-bidrag återbetalas inte. Om du upptäcker en ogiltig Super Sticker-debitering på ditt konto kan du kontakta vårt supportteam.

Super Thanks

Super Thanks-bidrag återbetalas inte. Om du upptäcker en ogiltig Super Thanks-debitering på ditt konto kan du kontakta vårt supportteam.

Donationer

Donationer återbetalas inte. Om du har frågor som gäller en betalning kan du kontakta vårt supportteam.
Kanalmedlemskap

Du kan avsluta ett betalmedlemskap när som helst. När du avslutat medlemskapet debiteras du inte fler gånger. Du kan fortfarande använda märket och komma åt förmåner till slutet av faktureringsperioden. Observera att du inte får pengarna tillbaka för den period som löper från tillfället när du avbryter till när kanalmedlemskapet officiellt avslutas.

Om du upptäcker en obehörig kanalmedlemsavgift på ditt konto kan du följa dessa anvisningar för att rapportera den obehöriga debiteringen. Om förmåner eller funktioner relaterade till YouTube-betalmedlemskapet är felaktiga, otillgängliga eller inte fungerar enligt beskrivningen kan du när som helst kontakta vårt supportteam för att begära återbetalning. Vi ger inte återbetalningar eller pengar tillgodo för delar av faktureringsperioder.

Om du registrerade medlemskapet via Apple måste du kontakta Apples support om du vill begära en återbetalning för betalmedlemskapet. Apples återbetalningspolicy gäller.

Hur lång tid tar återbetalningen?

Tidslinje för återbetalning
Återbetalningar från YouTube görs via den betalningsmetod som användes vid köpet. Hur lång tid en återbetalning tar beror på hur du betalade.
Om återbetalningen tar längre tid än väntat kontrollerar du återbetalningens status i Google Payments-kontot. Om statusen är Återbetald dyker det återbetalade beloppet upp via betalningsmetoden du använde. Om statusen är Annullerad debiterades inte köpet, och då visas ingen återbetalning till betalningsmetoden.
Betalningsmetod Uppskattad återbetalningstid
Kreditkort

3–5 arbetsdagar

Behandlingstiden kan variera beroende på kortutgivaren och kan ibland ta upp till tio arbetsdagar.

Om kreditkortet inte längre är aktivt görs återbetalningen till den bank som utfärdade kortet. Kontakta banken och begär att få pengarna.

Direktdebitering via operatör (förbetalt/kontantkort)

1–30 arbetsdagar

Behandlingstiden kan variera beroende på operatör och kan ibland ta längre tid.

Direktdebitering via operatör (abonnemang/avtal)

Ett till två månatliga kontoutdrag

Behandlingstiden kan variera beroende på operatör, men du bör kunna se återbetalningen i något av de två kommande månatliga kontoutdragen. Om det tar längre tid kontaktar du operatören för att kontrollera status.

Saldo i Google Play (presentkort eller saldo)

En arbetsdag

Återbetalningen visas i ditt Google Payments-konto. Ibland kan det ta upp till tre arbetsdagar innan du får tillbaka pengarna.

Google Pay-saldo

En arbetsdag

Återbetalningen visas i ditt Google Pay-konto. Ibland kan det ta upp till tre arbetsdagar innan du får tillbaka pengarna.

Banktjänster online

4–10 arbetsdagar

Behandlingstiden beror på din bank, men det tar vanligtvis mellan fyra och tio arbetsdagar.

PayPal

3–5 arbetsdagar

Det kan ta upp till tio arbetsdagar innan du får tillbaka pengarna. Om pengarna återbetalas via en betalningsmetod i PayPal kontaktar du PayPal för att få mer information.

iTunes Om du köpte ditt YouTube Premium-medlemskap via iTunes måste du kontakta Apples support för att få information om återbetalningens status.
Unified Payments Interface (endast Indien)

Tre arbetsdagar

Återbetalningar via UPI (Unified Payments Interface) visas på ditt bankkonto.

Om pengar drogs från ditt konto men du aldrig fick varan eller tjänsten som du avsåg att köpa påbörjar vi automatiskt en återbetalning till ditt bankkonto. Kontakta oss om du inte får återbetalningen inom tre dagar efter transaktionen.

Payco (endast Sydkorea)

3–5 arbetsdagar

En återbetalning kan ibland ta upp till tio arbetsdagar. Om det tar längre tid kontaktar du PAYCO för att få mer information.

KakaoPay (endast Sydkorea)

3–5 arbetsdagar

En återbetalning kan ibland ta upp till tio arbetsdagar. Om det tar längre tid kontaktar du KakaoPay för att få mer information.

Mercado Pago (endast Brasilien) 3–5 arbetsdagar
my paysafecard (Polen, Cypern, Tjeckien, Slovakien, Slovenien, Österrike, Belgien, Nederländerna, Portugal) 3–5 arbetsdagar
ZaloPay (endast Vietnam) 1–5 arbetsdagar
VTC Pay (endast Vietnam) 1–5 arbetsdagar
GoPay (endast Indonesien) 1–5 arbetsdagar
AliPay (Hongkong) 1–2 arbetsdagar

Om du har frågor om återbetalningstiderna kan du kontakta vårt supportteam för att få mer information.