Få en återbetalning

Återbetalningar kan vara tillgängliga för följande YouTube-tjänster och medlemskap. Obs! Alla betalningar på YouTube-tjänster och medlemskap kan inte återbetalas. Mer information finns nedan.

Om du har gjort ett köp på en iPhone eller iPad, eller om du har registrerat dig för ett YouTube-betalmedlemskap via iTunes, kontaktar du Apples support om du vill begära en återbetalning. Apples återbetalningspolicy gäller.

Köp eller uthyrning av filmer och programserier

Om du har köpt eller hyrt en film eller en tv-programserie på YouTube kan du returnera eller häva köpet när som helst inom sju dagar om du inte har börjat spela upp videon. Om du inte tittat på programserien eller filmen kan du begära återbetalning direkt från fliken Köp på YouTube-appen eller webbplatsen.

Om du har beställt innehåll eller funktioner som är skadade, inte tillgängliga eller inte fungerar som de ska kan du när som helst kontakta vårt supportteam och begära återbetalning. När en återbetalning beviljas återkallar vi åtkomsten till innehållet och betalar tillbaka pengarna inom tidplanerna för återbetalning nedan.

Medlemskap i YouTube Premium och YouTube Music Premium

Du kan avsluta ett YouTube-betalmedlemskap när som helst. När du avslutar medlemskapet debiteras du inte fler gånger, och du har fortsatt tillgång till förmånerna till slutet av faktureringsperioden. Observera att du inte får pengarna tillbaka för den period som löper från tillfället när du avbryter till när medlemskapet officiellt avslutas.

Om innehåll eller funktioner relaterade till YouTube-betalmedlemskapet är felaktiga, otillgängliga eller inte fungerar enligt beskrivningen kan du när som helst kontakta vårt supportteam och begära återbetalning. Vi ger inte återbetalningar eller pengar tillgodo för delar av faktureringsperioder.

Om du registrerade medlemskapet via iTunes måste du kontakta Apples support om du vill begära en återbetalning för medlemskapet. Apples återbetalningspolicy gäller.

Superchatt

Superchattbidrag återbetalas inte. Om du upptäcker en ogiltig Superchattdebitering på ditt konto ska du kontakta vårt supportteam.

Super Stickers

Super Sticker-bidrag återbetalas inte. Om du upptäcker en ogiltig Super Sticker-debitering på ditt konto kan du kontakta vårt supportteam.

Donationer och Superchatt för välgörenhet-betalningar

Donationer och Superchatt för välgörenhet-betalningar återbetalas inte. Om du har frågor som gäller en betalning kan du kontakta vårt supportteam.

Kanalmedlemskap

Betalningar av kanalmedlemskap återbetalas inte. Om du ser en obehörig medlemskapsdebitering på ditt konto eller om du har andra problem kan du kontakta vårt supportteam.

Återbetalningstider

Återbetalningar från YouTube görs via den betalningsmetod som användes vid köpet. Hur lång tid en återbetalning tar beror på hur du betalade.
Om återbetalningen tar längre tid än väntat kontrollerar du återbetalningens status i Google Payments-kontot. Om statusen är Återbetald dyker det återbetalade beloppet upp via betalningsmetoden du använde. Om statusen är Annullerad debiterades aldrig köpet, och då görs ingen återbetalning via betalningsmetoden.
Betalningsmetod Uppskattad återbetalningstid
Kreditkort

Tre till fem arbetsdagar

Behandlingstiden kan variera beroende på kortutgivaren och kan i bland ta upp till tio arbetsdagar.

Om kreditkortet inte längre är aktivt görs återbetalningen till den bank som utfärdade kortet. Kontakta banken och begär att få pengarna.

Direktdebitering via operatör (förbetalt/kontantkort)

En till sju arbetsdagar

Behandlingstiden kan variera beroende på operatör, och ibland kan det ta lite längre.

Direktdebitering via operatör (abonnemang/avtal)

Ett till två månatliga kontoutdrag

Behandlingstiden kan variera beroende på operatör, men du bör kunna se återbetalningen i något av de två kommande månatliga kontoutdragen. Om det tar längre tid kontaktar du operatören för att kontrollera status.

Saldo i Google Play (presentkort eller saldo)

En arbetsdag

Återbetalningen visas i ditt Google Payments-konto. I bland kan det ta upp till tre arbetsdagar innan du får tillbaka pengarna.

Google Pay-saldo

En arbetsdag

Återbetalningen visas i ditt Google Pay-konto. I bland kan det ta upp till tre arbetsdagar innan du får tillbaka pengarna.

Banktjänster online

Fyra till tio arbetsdagar

Behandlingstiden beror på din bank, men det tar vanligtvis mellan fyra och tio arbetsdagar.

PayPal

Tre till fem arbetsdagar

Återbetalningen kan ta upp till tio arbetsdagar. Om pengarna återbetalas via en betalningsmetod i PayPal kontaktar du PayPal för att få mer information.

iTunes Om du köpte ditt YouTube Premium-medlemskap via iTunes måste du kontakta Apples support för att få information om återbetalningens status.

Om du har frågor om återbetalningstiderna kan du kontakta vårt supportteam för att få mer information.

Om du vill rapportera ett obehörigt köp på ditt YouTube-konto kan du läsa den här artikeln med mer information och göra en anmälan.