Be om refusjon

Det kan være mulig å få refusjon for følgende YouTube-tjenester og -abonnementer. Ikke alle betalinger for YouTube-tjenester og -abonnementer kan refunderes. Du finner mer informasjon nedenfor.

Kjekt å vite:

• Hvis du har foretatt et kjøp på iPhone eller iPad eller har registrert deg for et betalt YouTube-abonnement via iTunes, må du kontakte Apples brukerstøtte for å be om refusjon. Apples egne refusjonsretningslinjer gjelder.
  • Hvis du vil rapportere et uautorisert kjøp på YouTube-kontoen din, kan du gå til denne artikkelen for å få mer informasjon og sende inn et krav.

Refusjonsretningslinjer for YouTube

Kjøp og leie av filmer og programmer

Hvis du opplever problemer med å spille av en film eller et TV-program du har kjøpt, kan disse feilsøkingstrinnene kanskje være til hjelp.

Hvis du ikke har spilt av det aktuelle innholdet, kan du be om refusjon innen sju dager etter kjøpet.

Gjør følgende på en datamaskin:

1. Gå til youtube.com/purchases.
  2. Velg varen du vil ha refundert.
  3. Klikk på «Har du et problem med kjøpet?» på varen.
  4. Klikk på «Be om refusjon» og så Bekreft

Hvis refusjonen godkjennes, får du en bekreftelse i det neste skjermbildet. Hvis du ikke får bedt om refusjon direkte fra denne siden og filmen eller programmet du har leid eller kjøpt, ikke fungerer, er utilgjengelig eller avviker fra det som er oppgitt, kan du kontakte brukerstøtten for å be om refusjon.

Når en refusjon innvilges, mister du tilgangen til det aktuelle innholdet, og du får pengene tilbake innenfor tidsvinduet for refusjon som er oppført nedenfor.

Hvis du har kjøpt et TV-program eller en film via Apple, må du kontakte Apples brukerstøtte for å be om refusjon. Apples egne refusjonsretningslinjer gjelder.

YouTube Premium- og YouTube Music Premium-abonnementer

Du kan når som helst avslutte et betalt YouTube-abonnement. Når du avslutter abonnementet ditt, blir du ikke belastet igjen, og du beholder fordelene dine frem til slutten av faktureringssyklusen. Merk at du ikke får refusjon for perioden fra du sier opp abonnementet, til abonnementet faktisk avsluttes.

Hvis innhold eller funksjoner knyttet til det betalte YouTube-abonnementet ditt ikke fungerer, ikke er tilgjengelige eller avviker fra det som er oppgitt, kan du når som helst kontakte brukerstøtten vår for å be om refusjon. Vi gir ikke refusjon eller kreditt for delvis forløpte faktureringsperioder.

Hvis du registrerte deg som abonnent via iTunes, må du kontakte Apples brukerstøtte for å be om refusjon for abonnementet ditt. Apples egne refusjonsretningslinjer gjelder.

Superchat

Frivillige Superchat-betalinger kan ikke refunderes. Kontakt brukerstøtten vår hvis du ser en uautorisert Superchat-belastning i kontoen din.

Super Stickers

Frivillige Super Stickers-bidrag kan ikke refunderes. Kontakt brukerstøtten hvis du ser en uautorisert Super Stickers-belastning i kontoen din.

Donasjoner

Donasjoner kan ikke refunderes. Kontakt brukerstøtten hvis du har problemer med en betaling.

Kanalmedlemskap

Du kan når som helst avslutte det betalte kanalmedlemskapet ditt. Du blir ikke belastet igjen når du har avsluttet medlemskapet. Du har tilgang til merket og medlemsfordelene fra skaperen frem til slutten av faktureringssyklusen. Merk: Du får ikke refusjon for perioden fra du sier opp kanalmedlemskapet, til det faktisk avsluttes.

Hvis du oppdager en uautorisert belastning knyttet til kanalmedlemskap i kontoen din, kan du følge disse trinnene for å rapportere den. Hvis medlemsfordelene fra skaperen eller andre funksjoner knyttet til det betalte kanalmedlemskapet ditt ikke fungerer, er utilgjengelige eller avviker fra det som er oppgitt, kan du når som helst kontakte brukerstøtten for å be om refusjon. Vi utsteder ikke refusjon eller kreditt for delvis forløpte faktureringsperioder.

Hvis du registrerte deg som medlem via Apple, må du kontakte Apples brukerstøtte for å be om refusjon for det betalte kanalmedlemskapet. Apples egne refusjonsretningslinjer gjelder.

Hvor lang tid tar det før jeg får refusjon?

Refusjonstid

Refusjoner fra YouTube tilbakebetales til betalingsmåten du utførte det opprinnelige kjøpet med. Hvor lang tid det tar å få tilbake pengene, avhenger av hvordan du betalte.
Hvis refusjonen din tar lengre tid enn forventet, kan du sjekke status for refusjonen i Google Payments-kontoen din. Hvis statusen er «Refundert», kommer du til å se et kreditert beløp på betalingsmåten din. Hvis statusen er «Avbrutt», ble du aldri belastet, og du kommer heller ikke til å få kreditert noe beløp på betalingsmåten din.
Betalingsmåte Anslått refusjonstid
Kredittkort

3–5 virkedager

Behandlingstiden kan påvirkes av kortutstederen, og i noen tilfeller kan den være på inntil ti virkedager.

Hvis kredittkortet ditt ikke lenger er aktivt, sendes refusjonen til banken som har utstedt kortet. Kontakt banken for å få tilbake pengene.

Direktefakturering via telefonregning (forskuddsbetaling / bruksbasert betaling)

1–30 virkedager

Behandlingstiden kan påvirkes av operatøren, og i noen tilfeller kan den være lengre.

Direktefakturering via telefonregning (etterskuddsbetaling/abonnement)

1–2 månedlige fakturaer

Behandlingstiden kan påvirkes av operatøren, men refusjoner vises vanligvis på en av de to neste månedlige fakturaene. Hvis det tar lengre tid, bør du ta kontakt med operatøren for å sjekke status.

Google Play-saldo (gavekort- eller kredittsaldo)

1 virkedag

Refusjoner vises i Google Payments-kontoen din. Iblant kan det ta inntil tre virkedager å behandle en refusjon.

Google Pay-saldo

1 virkedag

Refusjoner vises i Google Pay-kontoen din. Iblant kan det ta inntil tre virkedager å behandle en refusjon.

Nettbank

4–10 virkedager

Behandlingstiden varierer fra bank til bank, men ligger vanligvis på fire til ti virkedager.

PayPal

3–5 virkedager

Refusjoner kan ta inntil ti virkedager. Hvis beløpet skal tilbakebetales til en betalingsmåte i PayPal, kan du kontakte PayPal for få mer informasjon.

iTunes Hvis du har kjøpt YouTube Premium-abonnementet ditt via iTunes, må du kontakte Apples brukerstøtte for å få informasjon om status for refusjonen.
Unified Payments Interface (bare i India)

Tre virkedager

Refusjoner via Unified Payments Interface (UPI) vises i bankkontoen din.

Hvis pengene er debitert fra kontoen din, men du ikke har mottatt varene eller tjenestene du ønsket å kjøpe, refunderes pengene automatisk til bankkontoen din. Hvis du ikke har mottatt refusjonen innen tre dager etter transaksjonen, kan du kontakte oss.

Payco (bare i Korea)

3–5 virkedager

Dette kan iblant ta opptil ti virkedager. Hvis det tar lengre tid, kan du få mer detaljert informasjon ved å kontakte PAYCO.

KakaoPay (bare i Korea)

3–5 virkedager

Dette kan iblant ta opptil ti virkedager. Hvis refusjonen tar lengre tid, kan du få mer detaljert informasjon ved å kontakte KakaoPay.

Mercado Pago (bare i Brasil) 3–5 virkedager
my paysafecard (i Belgia, Nederland, Polen, Portugal, Slovakia, Slovenia, Tsjekkia, Østerrike og på Kypros) 3–5 virkedager
ZaloPay (bare i Vietnam) 1–5 virkedager
VTC Pay (bare i Vietnam) 1–5 virkedager
GoPay (bare i Indonesia) 1–5 virkedager
AliPay (Hongkong) 1–2 virkedager

Kontakt brukerstøtten vår hvis du har spørsmål knyttet til refusjonstid.