Få en refusjon

Det kan være mulig å få refusjon for følgende YouTube-tjenester og -abonnementer. Merk: Ikke alle betalinger for YouTube-tjenester og -abonnementer kan refunderes. Du finner mer informasjon nedenfor.

Hvis du har foretatt et kjøp på en iOS-enhet eller registrert deg for et YouTube-betalt abonnement via iTunes, må du kontakte brukerstøtten til Apple for å be om en refusjon. Apples egne refusjonsretningslinjer gjelder.

Kjøp og leie av filmer og programmer

Hvis du har kjøpt eller leid en film eller et TV-program på YouTube, kan du returnere eller kansellere kjøpet når som helst innen sju dager etter betaling, så lenge du ikke har startet avspillingen. Hvis du ikke har sett på programmet eller filmen, kan du be om en refusjon direkte fra Kjøp-fanen i YouTube-appen eller på YouTube-nettstedet.

Hvis du har bestilt innhold eller funksjoner som er defekte, ikke tilgjengelige eller ikke fungerer som forventet, kan du kontakte brukerstøtten vår når som helst for å be om en refusjon. Når en refusjon innvilges, mister du tilgangen til innholdet, og du får pengene tilbake innen refusjonstiden som er oppført nedenfor.

YouTube Premium- og YouTube Music Premium-abonnementer

Du kan når som helst avslutte et betalt YouTube-abonnement. Når du avslutter abonnementet ditt, blir du ikke belastet igjen, og du beholder fordelene dine frem til slutten av faktureringssyklusen. Merk at du ikke får refusjon for perioden fra du sier opp abonnementet, til abonnementet faktisk avsluttes.

Hvis innhold eller funksjoner knyttet til det betalte YouTube-abonnementet ditt ikke fungerer, ikke er tilgjengelige eller avviker fra det som er oppgitt, kan du når som helst kontakte brukerstøtten vår for å be om refusjon. Vi gir ikke refusjon eller kreditt for delvis forløpte faktureringsperioder.

Hvis du registrerte deg som abonnent via iTunes, må du kontakte Apples brukerstøtte for å be om refusjon for abonnementet ditt. Apples egne refusjonsretningslinjer gjelder.

Superchat

Frivillige Superchat-betalinger kan ikke refunderes. Kontakt brukerstøtten vår hvis du ser en uautorisert Superchat-belastning i kontoen din.

Super Stickers

Frivillige Super Sticker-bidrag kan ikke refunderes. Kontakt brukerstøtten vår hvis du ser en uautorisert Super Sticker-belastning i kontoen din.

Donasjoner og Super Chat for Good-betalinger

Donasjoner og Super Chat for Good-betalinger kan ikke refunderes. Kontakt brukerstøtten vår hvis du har problemer med en betaling.

Kanalmedlemskap

Betalinger for kanalmedlemskap kan ikke refunderes. Kontakt brukerstøtten vår hvis du ser en uautorisert belastning knyttet til kanalmedlemskap på kontoen din, eller hvis du opplever andre problemer.

Refusjonstid

Refusjoner fra YouTube tilbakebetales til betalingsmåten du utførte det opprinnelige kjøpet med. Hvor lang tid det tar å få tilbake pengene, avhenger av hvordan du betalte.
Hvis refusjonen din tar lengre tid enn forventet, kan du sjekke status for refusjonen i Google Payments-kontoen din. Hvis statusen er «Refundert», ser du et kreditert beløp på betalingsmåten din. Hvis statusen er «Avbrutt», ble du aldri belastet, og du kommer heller ikke til å få kreditert noe beløp på betalingsmåten din.
Betalingsmåte Anslått refusjonstid
Kredittkort

3–5 virkedager

Behandlingstiden kan påvirkes av kortutstederen, og i noen tilfeller kan den være på inntil ti virkedager.

Hvis kredittkortet ditt ikke lenger er aktivt, sendes refusjonen til banken som har utstedt kortet. Kontakt banken for å få tilbake pengene.

Direktefakturering via telefonregning (forskuddsbetaling / løpende betaling)

1–7 virkedager

Behandlingstiden kan påvirkes av operatøren, og i noen tilfeller kan den være lengre.

Direktefakturering via telefonregning (etterskuddsbetaling/abonnement)

1–2 månedsutskrifter

Behandlingstiden kan påvirkes av operatøren, men refusjoner vises vanligvis i løpet av de to neste månedsutskriftene. Hvis det tar lengre tid, bør du ta kontakt med operatøren for å sjekke status.

Google Play-saldo (gavekort- eller kredittsaldo)

1 virkedag

Refusjoner vises i Google Payments-kontoen din. Iblant kan det ta inntil tre virkedager å behandle en refusjon.

Google Pay-saldo

1 virkedag

Refusjoner vises i Google Pay-kontoen din. Iblant kan det ta inntil tre virkedager å behandle en refusjon.

Nettbank

4–10 virkedager

Behandlingstiden varierer fra bank til bank, men ligger vanligvis på fire til ti virkedager.

PayPal

3–5 virkedager

Refusjonen kan ta inntil ti virkedager. Hvis du får beløpet tilbakebetalt via en betalingsmåte i PayPal, kan du kontakte PayPal for få mer informasjon.

iTunes Hvis du har kjøpt YouTube Premium-abonnementet ditt via iTunes, må du kontakte Apples brukerstøtte for å få informasjon om status for refusjonen.

Kontakt brukerstøtten vår hvis du har spørsmål knyttet til refusjonstid.

Hvis du vil rapportere et uautorisert kjøp på YouTube-kontoen din, kan du gå til denne artikkelen for å få mer informasjon og sende inn et krav.