Vanliga frågor om utmärkelser för kreatörer

Vi har sammanställt några vanliga frågor så att du kan få svar på dem och felsöka problem med YouTubes utmärkelser för kreatörer.

Utmärkelser för YouTube-kreatörer

Vill du se om du kan få en utmärkelse för kreatörer på YouTube? Kontrollera om din kanal är kvalificerad och få din inlösningskod om den är det:

Jag har uppnått en milstolpe för prenumeranter. Varför har jag inte fått något meddelande om min utmärkelse?

Innan en utmärkelse kan utfärdas granskar vi din kanal för att se till att den uppfyller alla kvalifikationskriterier. Om du uppnådde en prenumerantmilstolpe den senaste veckan granskar vi troligtvis fortfarande om din kanal uppfyller kriterierna, eftersom våra granskningar kan ta upp till tio dagar.

Vi kontaktar dig via e-post när du kan börja lösa in din utmärkelse för kreatörer. Du kan också få aviseringen som en banner i YouTube Studio.

Jag har fått ett meddelande, men jag hittar inte inlösningskoden. Var finns den?

Om du har fått ett meddelande i YouTube Studio men inte hittar koden (eller om du har avvisat den av misstag) följer du anvisningarna i vår interaktiva kvalificeringskontroll för att hämta inlösningskoden. När du har inlösningskoden går du till webbplatsen för inlösen av utmärkelser för kreatörer och löser in utmärkelsen.

Jag har löst in min utmärkelse för kreatörer. När levereras den?

När du har löst in din Utmärkelse för kreatörer får du automatiskt ett bekräftelsemeddelande via e-post. Om cirka två veckor bör du få en leveransbekräftelse via e-post från speditören när utmärkelsen har skickats. Du kan se status och leveransdatum för utmärkelsen i bekräftelsemeddelandet för leveransen. Titta i skräppostmappen om du inte hittar beställningen eller leveransbekräftelsen direkt.

För koder som har lösts in efter 1 juni 2023 kan du spåra beställningens status här.

Glöm inte att svara om ett fraktföretag kontaktar dig och vill ha mer dokumentation eller information. Det är viktigt för att utmärkelsen ska kunna passera genom tullen eller levereras.

Exempel på vanliga problem:

• Det kan ha blivit förseningar i tillverkningsprocessen på grund av oväntat högt tryck på utmärkelser.
  • Du har kanske inte lämnat fullständiga eller korrekta leveransuppgifter för att utmärkelsen ska kunna levereras. Håll utkik efter ett e-postmeddelande från Society Awards i så fall.
  • Det kan ha blivit förseningar under frakten på grund av till exempel tullklareringar, dåligt väder eller höga volymer vid högtider.

Jag har löst in min utmärkelse men har inte fått den än.

Om utmärkelsen ännu inte har levererats kan du prova följande:

• Kontrollera leveransstatusen med spårningsnumret som skickats till dig via e-post med leveransbekräftelsen och fyll i all begärd dokumentation.
  • Om koden löstes in efter 1 juni 2023 kan du spåra beställningens status och hämta spårningsnumret här.
  • Kontakta fraktföretaget och kontrollera om mer information eller dokument behövs från dig.

Jag har redan en utmärkelse för kreatörer. Kan jag köpa fler?

Endast en kostnadsfri utmärkelse ges per kanal eller milstolpe, men du eller ditt team kan köpa fler. Kontakta Society Awards här via e-postadressen som är kopplad till din YouTube-kanal när du köper utmärkelser. Vi kanske granskar din kanal och utmärkelsenivå igen innan du kan köpa fler utmärkelser.

Kan jag sälja eller auktionera ut utmärkelsen i vinstsyfte?

Nej. Utmärkelser för kreatörer är endast avsedda för personligt bruk och får inte säljas eller distribueras till någon som inte arbetar med din kanal. Vi kan bli tvungna att vidta disciplinära åtgärder mot kreatörer som inte följer den här policyn.

Disciplinära åtgärder kan innebära att

• du förlorar utmärkelsen
  • du går miste om framtida utmärkelser
  • ditt YouTube- eller Google-konto sägs upp.

Min utmärkelse levererades, men var skadad. Går det att ersätta den?

Utmärkelser för kreatörer är handgjorda och kan ibland få små skavanker och brister som är ett normalt resultat av tillverkningsprocessen. YouTube ansvarar inte för sådana mindre brister, och inte heller för utmärkelser som får mindre skador under frakten.

Om utmärkelsen levereras med betydande skador kontaktar du vårt produktionsteam här inom sju dagar efter att du fick utmärkelsen. De kommer att försöker ersätta den när du har returnerat den skadade utmärkelsen.

Varför blir jag ombedd att betala tullavgifter och/eller skatter?

Vissa länder/regioner kräver betalning av tullavgifter och/eller skatter för att en utmärkelse för kreatörer ska levereras. Enligt lag kan YouTube inte stå för dessa kostnader. Länderna är:

• Armenien
  • Azerbajdzjan
  • Belarus
  • Kirgizistan
  • Moldavien
  • Ryssland
  • Ukraina
  • Uzbekistan

Jag är en artist med en officiell artistkanal. Är jag kvalificerad för en utmärkelse för kreatörer?

Som officiell artistkanal får du en utmärkelse för kreatörer när du når en milstolpe för antal prenumeranter och uppfyller behörighetskraven som beskrivs högst upp på den här sidan. Endast en kostnadsfri utmärkelse ges per artist och per milstolpe.

Du får inte utmärkelsen på nytt när dina prenumeranter slås ihop med din officiella artistkanal om du tidigare hade en relaterad automatiskt genererad ämneskanal eller en partnerägd kanal som fick en utmärkelse.