Vanlige spørsmål om Utmerkelser for skapere

Vi har samlet noen vanlige spørsmål for å hjelpe deg med å finne informasjon om og feilsøke problemer med YouTube-programmet Utmerkelser for skapere.

YouTube-programmet Utmerkelser for skapere

Lurer du på om du kan få en utmerkelse? Sjekk om kanalen din er kvalifisert – og hent en innløsingskode hvis den er det:

Jeg har nådd en av milepælene for antall abonnenter. Hvorfor har jeg ikke mottatt noe varsel om en utmerkelse?

Før vi kan utstede noen utmerkelse, må vi gjennomgå kanalen din for å sikre at den oppfyller alle kvalifikasjonskriteriene. Hvis det er under en uke siden du nådde milepælen for antall abonnenter, er nok kanalen din fortsatt under evaluering for Utmerkelser for skapere. Evalueringen kan ta inntil 10 dager.

Vi kontakter deg på e-post når du kan gå i gang med å løse inn utmerkelsen. Det kan også hende du ser dette varselet som et banner i YouTube Studio.

Jeg har mottatt et varsel, men finner ikke innløsingskoden. Hvor finner jeg den?

Hvis du har fått et varsel i YouTube Studio, men ikke finner koden (eller har lukket varselet ved et uhell), kan du følge veiledningen i den interaktive kvalifikasjonssjekken for å hente innløsingskoden for utmerkelsen. Gå til Utmerkelser for skapere-nettstedet for å skrive inn koden og løse inn utmerkelsen.

Jeg har løst inn utmerkelsen. Når blir den levert?

Når du har løst inn utmerkelsen, mottar du automatisk en e-postbekreftelse. Ca. to uker senere skal du få en e-postbekreftelse fra transportøren om at utmerkelsen er sendt. Bruk informasjonen i denne e-posten til å sjekke status og leveringsdato. Sjekk søppelpostmappen hvis du ikke finner bestillings- eller fraktbekreftelsen med det samme.

For koder som er løst inn etter 1. juni 2023, kan du følge med på bestillingsstatusen her.

Husk å svare på eventuelle forespørsler fra fraktselskapet om mer dokumentasjon eller informasjon. Dette kan gjøre det enklere å få utmerkelsen gjennom tollen eller hjem til deg.

Her er noen vanlige problemer:

• Det kan oppstå forsinkelser i behandlingsprosessen på grunn av flere innløsinger enn forventet.
  • Du har kanskje ikke oppgitt fullstendig eller presis fraktinformasjon. Du får en e-post fra Society Awards hvis dette er tilfellet.
  • Det kan oppstå forsinkelser i leveringsprosessen, for eksempel på grunn av tollklarering, dårlig vær eller høyt volum i forbindelse med høytider.

Jeg har løst inn utmerkelsen, men ikke mottatt den ennå. Hva kan dette komme av?

Hvis utmerkelsen ennå ikke er levert, kan du prøve følgende:

• Sjekk fraktstatus ved å bruke sporingsnummeret fra e-postbekreftelsen du fikk da utmerkelsen ble sendt, og fyll ut all nødvendig dokumentasjon.
  • Hvis koden ble løst inn etter 1. juni 2023, kan du følge med på bestillingsstatusen og finne sporingsnummeret her.
  • Kontakt frakttjenesten for å spørre om de trenger flere opplysninger eller dokumenter fra deg.

Jeg har allerede en slik utmerkelse. Kan jeg kjøpe flere?

Vi utsteder bare én kostnadsfri utmerkelse per milepæl per kanal, men du eller teamet ditt kan kjøpe flere. Ta kontakt med Society Awards her via e-postadressen som er knyttet til YouTube-kanalen din, for å kjøpe utmerkelser. Kanalen din og utmerkelsesnivået ditt kan bli gjennomgått på nytt før du kan kjøpe flere utmerkelser.

Kan jeg selge eller auksjonere bort utmerkelsen min?

Nei. Utmerkelser for skapere er bare til personlig bruk og kan ikke selges eller distribueres til andre enn de som inngår i kanalteamet ditt. Vi kan iverksette disiplinære tiltak mot skapere som bryter disse retningslinjene.

Dette kan blant annet innebære at

• utmerkelsen trekkes tilbake
  • du ikke kan motta utmerkelser i fremtiden
  • YouTube- eller Google-kontoen din kan bli sagt opp

Jeg har mottatt utmerkelsen min, men den er ødelagt. Kan dere erstatte den?

Utmerkelser for skapere lages for hånd, og fra tid til annen kan de ha små feil og avvik. Dette er et vanlig resultat av produksjonsprosessen. YouTube er verken ansvarlig for slike små lyter eller for utmerkelser som får mindre skader under frakt.

Hvis utmerkelsen har større skader når du mottar den, kan du kontakte produksjonsteamet her innen 7 dager etter mottak. De prøver å erstatte den når du har returnert den skadede utmerkelsen.

Hvorfor blir jeg bedt om å betale toll og/eller avgifter?

I enkelte land eller regioner er det påkrevd å betale toll og/eller avgifter for utmerkelser som skal leveres. Av juridiske årsaker kan ikke YouTube dekke disse kostnadene. Dette gjelder følgende land/regioner:

• Armenia
  • Aserbajdsjan
  • Belarus
  • Kirgisistan
  • Moldova
  • Russland
  • Ukraina
  • Usbekistan

Jeg er en artist med en offisiell artistkanal. Er jeg kvalifisert for Utmerkelser for skapere?

Som artist med en offisiell artistkanal mottar du en utmerkelse når du har nådd milepælen for antall abonnenter og oppfylt kvalifikasjonskravene som er nevnt øverst på denne siden. Det utstedes bare én kostnadsfri utmerkelse per milepæl per artist.

Dette innebærer at hvis du tidligere hadde en tilknyttet automatisk generert emnekanal eller en kanal via en partner og denne kanalen fikk en utmerkelse, mottar du ikke denne utmerkelsen på nytt når antallet abonnenter slås sammen med den offisielle artistkanalen din.