Je Content Manager-account beveiligen

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.
Opmerking: Als je Studio Content Manager wilt gebruiken, moet je verificatie in 2 stappen aanzetten voor het Google-account waarmee je inlogt bij Studio Content Manager.

Door je YouTube-account te beveiligen kun je voorkomen dat je YouTube-account en -kanaal worden gehackt.

Gebruikers van YouTube Studio Content Manager kunnen deze aanvullende stappen nemen om hun Content Manager-account te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang:

Afzonderlijke e-mailadressen gebruiken om in te loggen

Zorg dat alle gebruikers met hun eigen e-mailadres inloggen bij YouTube Studio Content Manager om te voorkomen dat hun account wordt geblokkeerd.

Rechten bekijken en onbekende gebruikers verwijderen

Controleer regelmatig de gebruikerslijst van Content Manager en controleer of gebruikers het juiste rechtenniveau hebben.

Als je de gebruikers niet herkent, is je account misschien gehackt. Meer informatie over hoe je gebruikers verwijdert of hun rol wijzigt.

E-mailmeldingen controleren

Voordat je e-mailmeldingen over Content Manager-activiteit zoals nieuwe claims, content of eigendomsconflicten opent, moet je controleren of ze zijn verstuurd vanaf het domein youtube.com.

Gebruik maken van Geavanceerde beveiliging

Upgrade zo mogelijk naar Geavanceerde beveiliging. Dit programma beschermt gebruikers door fysieke beveiligingssleutels te gebruiken als methode voor verificatie in 2 stappen.

Geoptimaliseerde Safe Browsing-beveiliging aanzetten in Google Chrome

Als je Google Chrome gebruikt, kun je via Geoptimaliseerde Safe Browsing-beveiliging meldingen krijgen over ongewenste software, risicovolle extensies, phishing en potentieel onveilige websites.

Je account beter beveiligen

Installeer geen onbekende apps of apps van onbekende bronnen. Verwijder alle apps die je niet nodig hebt van je verbonden apparaten.

Lees meer informatie over hoe je je YouTube-kanaal beveiligt of ga naar ons Veiligheidscentrum voor creators voor meer tips voor accountbeveiliging.