Koppla, hantera och koppla från din butik på YouTube

Om du är kvalificerad och använder en plattform eller återförsäljare som stöds kan du aktivera Shopping-funktioner för kanalen via datorn eller telefonen. Om du vill aktivera Shopping-funktioner för din kanal måste du koppla en eller flera av de plattformar eller återförsäljare som stöds till YouTube.

YouTube Shopping: Tagga och sälj produkter från din butik

Om du är kvalificerad men inte säljer dina produkter via en plattform eller återförsäljare som stöds besöker du deras webbplats för att konfigurera din butik. Koppla sedan din butik till YouTube. Om du vill arbeta med någon av nedanstående återförsäljare eller plattformar besöker du deras webbplats för att konfigurera din butik.

Om du använder en återförsäljare eller plattform som stöds för att sälja dina produkter kan du koppla din butik. När butiken är kopplad kan du aktivera Shopping-funktioner för kanalen.

Du kan också läsa om hur du hanterar produkterna från din butik på YouTube.

Shopping-plattformar som stöds

Shopping-återförsäljare som stöds

Koppla dina butiker till YouTube

Du kan koppla din officiella butik till YouTube för att sälja egna produkter där. Du kan även länka fler än en butik och visa produkter från varje butik i samma video, Shorts-video eller livestream.

1. Logga in på YouTube Studio på en dator.
  2. Välj Intäkter i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Shopping. Den här fliken visas bara om kanalen är kvalificerad.
  4. Klicka på Kom igång om du inte redan har kopplat YouTube till en Shopping-återförsäljare eller plattform. Klicka annars på Länka ny butik  på produktkortet.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att länka din officiella produktbutik till din YouTube-kanal.

Du hittar en fullständig lista över dina butiker i avsnittet Produkter på Shopping-fliken. Länka så många butiker du behöver.

Du kan när som helst koppla en annan butik eller koppla från din butik. Du kan också läsa om hur du hanterar produkterna från din butik på YouTube.

Koppla bort din butik från YouTube

Så här kopplar du bort en butik från din kanal:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Intäkter i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Shopping.
  4. Klicka på Mer ” vid den kopplade butiken och välj Ta bort butik.

När butiken har kopplats granskar vi produkterna för att se till att de följer våra policyer och policyerna för Google Merchant Center. Det tar vanligtvis ett par arbetsdagar.

Om vi upptäcker att dina inskickade varor inte följer våra policyer underkänner vi enskilda varor. Om du vill överklaga avvisade varor kontaktar du din återförsäljare av profilprodukter eller din administratör för onlinebutiken som kan skicka in avvisade objekt för granskning i Google Merchant Center.

Shopify

Kontrollera administratörsbehörigheterna

Innan du kopplar Shopify-butiken till YouTube ska du se till att du använder samma e-postadress för både YouTube och Shopify. E-postadressen ska ha administratörsåtkomst till båda kontona.

Kontrollera att din e-postadress har åtkomst som ägare/ansvarig på YouTube

1. Logga in på YouTube Studio på en dator eller öppna YouTube Studio-appen .
  2. Öppna dina Inställningar.
  3. Under Behörigheter kan du se vilken e-postadress som har åtkomst till din kanal som Ansvarig eller Ägare eller redigera dina behörigheter.

Kontrollera att din e-postadress har personalåtkomst till din Shopify-butik

Uppdatera dina behörigheter i Shopify om du inte har rätt åtkomstnivå.

Koppla en Shopify-butik till YouTube

Om du vill koppla din Shopify-butik till YouTube väljer du Shopify från listan över återförsäljare i YouTube Studio eller i YouTube Studio-appen följt av Öppna Shopify:

1. Lägg till Google- och YouTube-appen till din butik i Shopify och följ anvisningarna på skärmen för att slutföra konfigurationen. Mer information finns i den här installationsguiden.
    1. När du har installerat Google- och YouTube-appen ansluter du ditt Google-konto till Google- och YouTube-appen:
      1. Öppna administratörssidan i Shopify.
      2. Öppna Inställningar följt av Appar och försäljningskanaler.
      3. Välj Google i listan över kanaler.
      4. Välj Inställningar följt av Google-konto längst upp. Se till att e-postadressen som anges har administratörsåtkomst till din YouTube-kanal.
  2. I Google- och YouTube-appen väljer du Översikt följt av YouTube Shopping följt av Kom igång.
  3. Välj YouTube-kanalen du vill koppla till Shopify.
    1. Om din e-postadress används för att hantera flera YouTube-kanaler visas de i den här listan. Dubbelkolla att du väljer rätt kanal för att ansluta till Shopify.
  4. Läs programreglerna noggrant och godkänn villkoren.
  5. Välj Slutför konfigurationen.

När du har slutfört konfigurationen kontrollerar du att produkterna följer våra policyer och policyerna för Google Merchant Center. Det tar vanligtvis ett par arbetsdagar. När produkterna har godkänts visas de i YouTube Studio.

Om vi upptäcker att dina inskickade varor inte följer våra policyer underkänner vi enskilda varor. Om du vill överklaga avvisade varor kontaktar du din profilproduktåterförsäljare eller din administratör för onlinebutiken som kan åtgärda problemen. Du kan också skicka in avvisade objekt för granskning i Google Merchant Center.

Butikspolicyer

Produkterna i din butik måste följa YouTubes användarvillkor, inklusive följande policyer:

Om du bryter mot dessa villkor och policyer kan det leda till något av följande:

• Avstängning eller uppsägning av Shopping-funktioner
  • Uppsägning av kontot

Inget innehåll, inga varor och inga tjänster som tillhandahålls av dig (eller något rättssubjekt, person eller artist som visas i innehåll eller profilprodukter på din kanal eller sida) med Shopping-funktioner belägger eller kommer att belägga Google med eventuella villkor som kan gälla sådant innehåll, sådana profilprodukter eller sådana tjänster utan att Google uttryckligen och skriftligen godkänt villkoren i förväg.

Om du inte håller med om något av ovanstående ska du inte aktivera Shopping-funktioner för kanalen. Du kan också inaktivera Shopping-funktioner när som helst.