Je winkel koppelen, beheren en ontkoppelen op YouTube

Als je ervoor in aanmerking komt en een ondersteund platform of ondersteunde verkoper gebruikt, kun je Shopping-functies voor je kanaal aanzetten via een desktop of mobiel apparaat. Hiervoor moet je een of meer ondersteunde platforms of verkopers aan YouTube koppelen.

YouTube Shopping: producten uit je winkel taggen en verkopen

Als je wel in aanmerking komt maar je producten nog niet via een ondersteund platform of ondersteunde verkoper aanbiedt, ga je eerst naar de betreffende site om een winkel in te stellen. Daarna koppel je je winkel aan YouTube. Als je wilt samenwerken met een van de verkopers of platforms hieronder, ga je naar hun site om je winkel in te stellen.

Als je een ondersteunde verkoper of ondersteund platform gebruikt om je producten te verkopen, kun je je winkel koppelen. Daarna kun je Shopping-functies voor je kanaal aanzetten.

Meer informatie over hoe je producten in je winkel op YouTube beheert

Ondersteunde Shopping-platforms

Ondersteunde Shopping-verkopers

Je winkels koppelen aan YouTube

Je kunt je officiële winkel aan YouTube koppelen om je eigen producten op YouTube te verkopen. Je kunt ook meer dan één winkel koppelen en producten uit elke winkel tonen in dezelfde video, Short of livestream.

1. Log op een computer in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Shopping. Dit tabblad is alleen beschikbaar als je kanaal daarvoor in aanmerking komt.
  4. Klik op Aan de slag als je YouTube nog niet aan een Shopping-verkoper of -platform hebt gekoppeld. Anders klik je op de productkaart op Nieuwe winkel koppelen .
  5. Volg de instructies op het scherm om je officiële merchandisewinkel aan je YouTube-kanaal te koppelen.

Je vindt een volledige lijst van je winkels in het gedeelte Producten op het tabblad Shopping. Koppel zo veel winkels als je wilt.

Je kunt altijd een andere winkel koppelen of je winkel ontkoppelen. Kom meer te weten over hoe je de producten in je winkel op YouTube beheert.

Je winkel ontkoppelen van YouTube

Zo ontkoppel je een winkel van je kanaal:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik op Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Shopping.
  4. Klik naast de gekoppelde winkel op Meer '' en selecteer Winkel verwijderen.

Nadat je je winkel hebt gekoppeld, checken we of je producten voldoen aan ons beleid en het beleid van Google Merchant Center. Deze procedure duurt meestal een paar werkdagen.

Als we vaststellen dat je artikelen hebt ingediend die niet voldoen aan ons beleid, keuren we de afzonderlijke artikelen af. Als je daar bezwaar tegen wilt maken, neem je contact op met de merchandiseverkoper of de beheerder van je online winkel. Deze kan Google Merchant Center gebruiken om afgekeurde artikelen ter beoordeling in te dienen.

Shopify

Je beheerdersrechten checken

Je kunt je Shopify-winkel alleen aan YouTube koppelen als je voor YouTube en Shopify hetzelfde e-mailadres gebruikt. Het e-mailadres moet beheerderstoegang hebben voor beide accounts.

Checken of je e-mailadres eigenaars-/beheerderstoegang heeft op YouTube

1. Log op een computer in bij YouTube Studio of open de mobiele YouTube Studio-app .
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Check onder Rechten welk e-mailadres beheerders- of eigenaarstoegang heeft tot je kanaal of bewerk je rechten.

Checken of je e-mailadres medewerkerstoegang heeft tot je Shopify-winkel

Je Shopify-rechten updaten als je niet de juiste toegangsrechten hebt

Je Shopify-winkel koppelen aan YouTube

Als je je Shopify-winkel aan YouTube wilt koppelen, selecteer je Shopify in de lijst met verkopers in YouTube Studio of in de mobiele YouTube Studio-app  en dan Naar Shopify:

1. Voeg in Shopify de Google & YouTube-app toe aan je winkel en voer de instructies op het scherm uit om de instelling af te ronden. Check deze installatiehandleiding voor meer informatie.
    1. Nadat je de Google & YouTube-app hebt geïnstalleerd, koppel je je Google-account aan die app:
      1. Ga naar je beheerpagina van Shopify.
      2. Open Instellingen en dan Apps en verkoopkanalen.
      3. Selecteer Google in de lijst met kanalen.
      4. Selecteer bovenaan Instellingen en dan Google-account. Zorg dat het vermelde e-mailadres beheerderstoegang heeft tot je YouTube-kanaal.
  2. Selecteer in de Google & YouTube-app de optie Overzicht en dan YouTube Shopping en dan Aan de slag.
  3. Selecteer het YouTube-kanaal dat je aan Shopify wilt koppelen.
    1. Als je met je e-mailadres meerdere YouTube-kanalen beheert, staan die in deze lijst. Check dus goed of je het juiste kanaal selecteert om te koppelen aan Shopify.
  4. Lees de programmaregels goed door en ga akkoord met de voorwaarden.
  5. Selecteer Instelling afronden.

Nadat je de instelprocedure hebt afgerond, checken we of je producten voldoen aan ons beleid en het beleid van Google Merchant Center. Deze procedure duurt meestal een paar werkdagen. Nadat je producten zijn goedgekeurd, worden ze in YouTube Studio getoond.

Als we vaststellen dat je artikelen hebt ingediend die niet voldoen aan ons beleid, keuren we de afzonderlijke artikelen af. Als je daar bezwaar tegen wilt maken, neem je contact op met je merchandiseverkoper of de beheerder van je online winkel. Die kan de problemen oplossen. Je kunt ook afgekeurde artikelen indienen voor beoordeling in Google Merchant Center.

Winkelbeleid

De producten die je in je winkel aanbiedt, moeten voldoen aan de Servicevoorwaarden van YouTube, waaronder deze beleidsregels:

Als je deze voorwaarden en beleidsregels schendt, kan dit leiden tot een of meer van de volgende maatregelen op grond van deze beleidsregels:

• Opschorting of beëindiging van Shopping-functies
  • Accountbeëindiging

De content, merchandise of services die jij (of een entiteit, persoon of artiest in de content of merchandise op het kanaal of de videopagina) aanbiedt en waarbij Shopping-functies worden getoond, onderwerpen Google niet en zullen Google niet onderwerpen aan de voorwaarden van eventuele overeenkomsten die mogelijk op de content, merchandise of services van toepassing zijn zonder de voorafgaande uitdrukkelijke en schriftelijke goedkeuring van dergelijke overeenkomsten door Google.

Als je het niet eens bent met een van de punten hierboven, kun je beter geen Shopping-functies voor je kanaal aanzetten. Je kunt Shopping-functies ook altijd uitzetten.