Kaupan lisääminen, poistaminen ja ylläpitäminen YouTubessa

Jos täytät ehdot ja käytät tuettua alustaa tai tuetun jälleenmyyjän palvelua, voit laittaa Shopping-ominaisuudet päälle kanavallasi tietokoneella tai mobiililaitteella. Shopping-ominaisuuksia varten sinun pitää ensin yhdistää vähintään yksi tuettu alusta tai jälleenmyyjä YouTubeen.

YouTube Shopping: Kaupan tuotteiden tagaaminen ja esitteleminen

Jos täytät ehdot mutta et myy tuotteita tuetun alustan tai jälleenmyyjän kautta, luo ensin kauppa alustan tai jälleenmyyjän sivustolla. Yhdistä sen jälkeen kauppa YouTubeen. Jos haluat tehdä yhteistyötä jonkin alla olevan jälleenmyyjän tai alustan kanssa, luo ensin kauppa sen sivustolla.

Jos myyt tuotteita tuetun alustan tai jälleenmyyjän kautta, voit yhdistää kaupan YouTubeen. Kun kauppa on yhdistetty, voit laittaa Shopping-ominaisuudet päälle kanavalla.

Katso myös, miten voit ylläpitää kaupan tuotteita YouTubessa.

Tuetut Shopping-alustat

Tuetut Shopping-jälleenmyyjät

Kaupan yhdistäminen YouTubeen

Yhdistämällä virallisen kauppasi YouTubeen voit myydä omia tuotteitasi. Voit myös linkittää useita kauppoja ja esitellä kunkin kaupan tuotteita samassa videossa, Shorts-videossa tai livestriimissä.

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Ansaitse.
  3. Klikkaa Shopping-välilehteä. Se näkyy vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Klikkaa Aloita, jos et ole vielä yhdistänyt YouTubea Shopping-jälleenmyyjään tai ‐alustaan. Muussa tapauksessa valitse tuotekortista Yhdistä uusi kauppa  .
  5. Seuraa näytön ohjeita ja linkitä virallinen oheistuotekauppasi YouTube-kanavaasi.

Näet kaikki kauppasi Shopping-välilehden tuoteosiosta. Voit yhdistää niin monta kauppaa kuin haluat.

Voit milloin tahansa yhdistää toisen kaupan tai katkaista yhteyden kauppaan. Katso myös, miten voit ylläpitää kaupan tuotteita YouTubessa.

Kaupan poistaminen YouTubesta

Näin poistat kaupan ja kanavasi välisen linkityksen:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa vasemmasta valikosta Ansaitse.
  3. Klikkaa Shopping-välilehteä.
  4. Klikkaa yhdistetyn kaupan vierestä Lisää " ja valitse Poista kauppa.

Kun kauppa on yhdistetty, tuotteet tarkastetaan. Näin varmistetaan, että ne ovat YouTuben käytäntöjen ja Google Kauppiaskeskuksen käytäntöjen mukaisia. Tarkastukseen menee yleensä muutama arkipäivä.

Jos jokin tuote havaitaan käytäntöjen vastaiseksi, se hylätään. Jos haluat valittaa tuotteiden hylkäämisestä, pyydä sellaista oheistuotteiden jälleenmyyjää tai verkkokaupan järjestelmänvalvojaa, jolla on pääsy Google Kauppiaskeskukseen, lähettämään hylätyt tuotteet tarkastettavaksi.

Shopify

Järjestelmänvalvojalupien tarkistaminen

Varmista ennen Shopify-kaupan yhdistämistä YouTubeen, että käytät samaa sähköpostiosoitetta sekä YouTubessa että Shopifyssa. Sähköpostiosoitteella on oltava järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet kummallekin tilille.

Varmista, että sähköpostiosoitteella on omistajan tai ylläpitäjän pääsyoikeudet YouTubessa

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella tai avaa YouTube Studio ‐mobiilisovellus .
  2. Avaa Asetukset.
  3. Tarkista Luvat-kohdasta, millä sähköpostiosoitteilla on omistajan tai ylläpitäjän rooli kanavalla. Voit myös muokata lupia.

Tarkista, että sähköpostiosoitteellasi on henkilökunnan pääsyoikeudet Shopify-kauppaan

Päivitä Shopify-luvat, jos sinulla ei ole oikeaa pääsyoikeustasoa.

Shopify-kaupan yhdistäminen YouTubeen

Jos haluat yhdistää Shopify-kauppasi YouTubeen, valitse Shopify YouTube Studion tai YouTube Studio ‐mobiilisovelluksen jälleenmyyjälistasta ja sitten  Siirry Shopifyhin.

1. Lisää Shopifyssa Google & YouTube ‑sovellus kauppaasi ja vie käyttöönotto loppuun seuraamalla näytön ohjeita. Saat lisätietoja tästä oppaasta.
    1. Kun olet asentanut Google & YouTube ‑sovelluksen, yhdistä Google-tilisi Google & YouTube ‑sovellukseen:
      1. Siirry Shopifyssa järjestelmänvalvojan sivulle.
      2. Valitse Settings (Asetukset) ja sitten Apps and Sales channels (Sovellukset ja myyntikanavat).
      3. Valitse kanavalistasta Google.
      4. Valitse yläreunasta Settings (Asetukset) ja sitten Google Account (Google-tili). Varmista, että sähköpostiosoitteella on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet YouTube-kanavallesi.
  2. Valitse Google & YouTube ‑sovelluksesta Overview (Yleiskatsaus) ja sitten YouTube Shopping ja sitten Get Started (Aloita).
  3. Valitse YouTube-kanava, jonka haluat yhdistää Shopifyhin.
    1. Jos sähköpostiosoitteella ylläpidetään useita YouTube-kanavia, ne näkyvät listassa. Varmista vielä kerran, että olet yhdistämässä oikeaa kanavaa Shopifyhin.
  4. Lue ohjelmasäännöt huolellisesti ja hyväksy ehdot.
  5. Valitse Complete setup (Vie käyttöönotto loppuun).

Kun kauppa on yhdistetty, tuotteet tarkastetaan. Näin varmistetaan, että ne ovat YouTuben käytäntöjen ja Google Kauppiaskeskuksen käytäntöjen mukaisia. Tarkastukseen menee yleensä muutama arkipäivä. Kun tuotteet on hyväksytty, ne näkyvät YouTube Studiossa.

Jos jokin tuote havaitaan käytäntöjen vastaiseksi, se hylätään. Jos haluat valittaa tuotteiden hylkäämisestä, pyydä apua oheistuotteiden jälleenmyyjältä tai verkkokaupan järjestelmänvalvojalta, joka voi ratkaista ongelmat. Voit myös pyytää hylättyjen tuotteiden tarkastusta Google Kauppiaskeskuksesta.

Kaupan käytännöt

Kaupassa myytävien tuotteiden on oltava YouTuben käyttöehtojen sekä näiden käytäntöjen mukaisia:

Jos rikot ehtoja ja käytäntöjä, seurauksena voi olla jompikumpi tai kumpikin seuraavista:

• Shopping-ominaisuuksien tilapäinen tai pysyvä menettäminen
  • Tilin lopettaminen

Mitkään Shopping-ominaisuuksien kautta tarjoamasi (tai kanavasi/videosivujesi sisällössä tai oheistuotteissa esiintyvien yhteisöjen, henkilöiden tai artistien) sisällöt, oheistuotteet tai palvelut eivät sido Googlea mihinkään sisältöä, oheistuotteita tai palveluita koskevaan sopimukseen ilman Googlen etukäteen antamaa kirjallista hyväksyntää.

Jos et hyväksy kaikkia yllä mainittuja ehtoja, älä laita Shopping-ominaisuuksia päälle kanavallasi. Shopping-ominaisuudet voi laittaa pois päältä milloin tahansa.