Vinkkejä fanikunnan kartuttamiseen

Yhteisön luominen kanavan ympärille voi olla haastavaa mutta myös palkitsevaa. Tubettaja TiffanyRotheWorkouts kertoo, miten voit kerätä vahvan fanijoukon noudattamalla johdonmukaista latausaikataulua, tekemällä livestriimejä ja kehittämällä suunnitelman sisältöstrategiallesi.

Yhteisön luominen YouTubessa | Äänet kuuluviin feat. Tiffany Rothe (TiffanyRotheWorkouts)

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Ole oma itsesi!

Yleisöihin vetoavat enemmän videot, joissa sisällöntuottaja on rennosti oma itsensä.

• Mieti, mistä asioista itse innostut, ja esittele yleisöllesi juuri niitä. Katsojat kyllä huomaavat, kun tietty aihe kiinnostaa sinua, ja aito kiinnostus on tarttuvaa!
  • Käytä mukavia asuja ja kuvaa videot mukavassa asennossa ja paikassa.
  • Harjoittelu on kaiken ydin. Tee harjoitusvideoita ja pyydä palautetta perheenjäseniltäsi ja kavereiltasi.

Ole johdonmukainen

Pidä kiinni säännöllisestä latausaikataulusta.

• Paras aikataulu on sellainen, joka sopii sekä sinulle että yleisöllesi. Mieti, mikä on itsellesi toimivin tahti. Muista varata aikaa luovalle työlle ja hyvinvoinnillesi!
  • Voit lisätä videoidesi julkaisuaikataulun kanavabanneriisi, kanavasi traileriin ja videoihisi, jolloin fanisi tietävät, milloin uusia videoita on jälleen luvassa.
  • Muista kertoa faneillesi etukäteen, jos aikatauluusi tulee muutos. Tämä kasvattaa luottamusta ja auttaa kanavaasi menestymään pitkällä aikavälillä.

Luo oma brändi ja omia perinteitä

• Tietynlainen tervehdys videon alussa tai lopussa on hauska ja helppo tapa vahvistaa kanavasi brändiä.
  • Pyri sisällyttämään videoihisi tunnuksenomaista sisältöä meemien, lausahdusten tai vitsien muodossa. Näin voit luoda yksilöllisen kulttuurin, jossa fanit voivat samaistua toisiinsa ja tuntea olevansa osa yhteisöä.

Pyydä palautetta yleisöltäsi

• Kannusta katsojia reagoimaan sisältöösi tilaamalla, kommentoimalla tai tykkäämällä ja jakamalla videoitasi.
  • Kuuntele todellisia asiantuntijoita – yleisöäsi! Ota yhteyttä katsojiin ja selvitä, mistä he pitävät ja mitä he odottavat kanavaltasi.

Muistutukset katsojille

Kanavan tilaaminen

• Kun katsoja tilaa kanavasi, hän näkee uudet latauksesi Tilaukset-syötteessään.
  • Kun suunnittelet videosisältöäsi, mieti sopivia tilaisuuksia kannustaa katsojia tilaamaan kanavasi.

Ilmoitukset

• Kellokuvake lähettää tilaajillesi ilmoituksia latauksistasi ja livestriimeistäsi. Fanit voivat valita, haluavatko he saada kanavaltasi kaikki ilmoitukset, eivät mitään ilmoituksia tai personoidun valikoiman ilmoituksia. Kerro faneillesi, että kellokuvakkeen napauttaminen auttaa heitä pysymään ajan tasalla uusimmasta sisällöstäsi.

Suositeltavaa

• Luo kanavallesi "pitchaus". Kirjoita lyhyt kuvaus siitä, miksi perustit kanavasi, mitä tavoitteita sinulla on, millaista sisältöä tuotat ja mitä yleisösi voi odottaa sinulta. Pidä esittely lyhyenä ja pohdi kanavasi ainutlaatuisia piirteitä ja sitä, miksi katsojien kannattaa tilata kanavasi.
  • Yleisön ymmärtäminen on tärkeä osa sisältöstrategian suunnittelua. Tutustu näihin YouTuben Tilastojen mittareihin, jotka antavat tietoa yleisön aktivoitumisesta:
    • Yleisösi demografiset tiedot, kuten ikä, sukupuoli ja maantieteellinen sijainti
    • Tilaajien ja muiden katsojien osuus
    • Yleisön kiinnostuksen kohteet

Seuraavaksi: katso vinkkejä moniäänisen sisällön luomiseen