Oversigt over kaldenavne

Du kan bruge kaldenavne til at finde og komme i kontakt med youtubere. Kaldenavne er unikke korte identifikatorer for kanaler, der adskiller sig fra kanalnavne og starter med symbolet "@". Eksempel: @youtubecreators.

Alle kanaler vil få et tilknyttet kaldenavn, der kan bruges til at finde og interagere med andre brugere – både youtubere og seere. Dit kaldenavn bliver også automatisk din kanals nye YouTube-webadresse, som gør det nemt at finde dig. Eksempel: youtube.com/@youtubecreators. Du kan bruge denne webadresse til at sende personer til din kanal, når de ikke er på YouTube. Hver kanal kan kun have ét kaldenavn.

Du kan f.eks. se kaldenavne i kommentarer, omtaler og i Shorts-videoer. Efterhånden vil dit kaldenavn blive vist flere steder. Du kan også bruge dit kaldenavn uden for YouTube til at promovere din kanal.

Eventuelle ældre personligt tilpassede webadresser, du har, fungerer fortsat.

Kaldenavne på YouTube

Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.

Retningslinjer for valg af kaldenavn

Bemærk! YouTube forbeholder sig til enhver tid retten til at ændre, inddrage eller fjerne et kaldenavn.

Dit kaldenavn skal følge disse retningslinjer:

• Det skal være på 3-30 tegn
  • Det skal bestå af alfanumeriske tegn (A-Z, a-z, 0-9)
    • Dit kaldenavn kan også indeholde: understregninger (_), bindestreger (-), punktummer (.)
  • Det må ikke ligne en webadresse eller et telefonnummer
  • Det må ikke allerede være i brug
  • Det skal overholde YouTubes retningslinjer for fællesskabet

Bedste fremgangsmåder for valg af kaldenavn

Vælg et kaldenavn, der bedst muligt repræsenterer din offentlige identitet på YouTube. Vær opmærksom på, at der ikke skelnes mellem store og små bogstaver i kaldenavne.

Vi tillader ikke:

• Voldelige, stødende, seksualiserede eller spamlignende kaldenavne
  • Salg og overførsel af kaldenavne

Hvis dit kaldenavn overtræder retningslinjerne for fællesskabet, tilbagekalder YouTube kaldenavnet og genererer et nyt til din kanal.

Bemærk! I nogle tilfælde, f.eks. hvis du opretter en kanal i forbindelse med indsendelse af en kommentar på mobil, tildeler YouTube dig muligvis automatisk et kaldenavn baseret på det kanalnavn, du har valgt. Der kan være tilfælde, hvor dit kaldenavn tildeles tilfældigt, hvis det valgte kanalnavn ikke kan konverteres til et kaldenavn. Du kan altid se og redigere kaldenavnet i Studio eller ved at gå til youtube.com/handle.

Skjul dit kaldenavn

Hvis du vil skjule dit kaldenavn, kan du slette eller skjule din kanal

Se eller skift kaldenavn

Bemærk! Du kan ændre dit kaldenavn to gange inden for en periode på 14 dage. Hvis du gør det, reserverer vi dit forrige kaldenavn i 14 dage, i tilfælde af at du vil skifte tilbage. I disse 14 dage vil både dit tidligere kaldenavn og din opdaterede webadresse fungere. Herefter bliver kaldenavnet tilgængeligt for andre brugere, der så kan vælge det som kaldenavn.
  1. Log ind på YouTube Studio.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Tilpasning og så Grundlæggende oplysninger.
  3. Du kan se eller ændre webadressen med dit kaldenavn under Kaldenavn.
  4. Hvis du ændrer dit kaldenavn, skal du klikke på UDGIV for at bekræfte det.
Hvis dit foretrukne kaldenavn ikke er tilgængeligt, kan du prøve at tilføje punktummer, tal eller understregninger.

Hvis dit foretrukne kaldenavn ikke er tilgængeligt, skyldes det normalt, at:

• En anden kanal allerede har valgt det pågældende kaldenavn.

Eller