Oorsig van skermname

Skermname is ’n manier waarop jy skeppers op YouTube kan soek en met hulle in aanraking kan kom. Skermname is unieke en kort kanaalidentifiseerders wat afsonderlik van kanaalname is, en hulle begin met die simbool “@”. Byvoorbeeld @youtubecreators.

Alle kanale sal ’n geassosieerde skermnaam hê wat gebruik kan word om ander gebruikers – sowel skeppers as kykers – te soek en met hulle interaksie te hê. Jou skermnaam sal outomaties jou kanaal se nuwe YouTube-URL word, wat dit vir mense maklik sal maak om jou te kry. Byvoorbeeld youtube.com/@youtubecreators. Jy kan hierdie URL gebruik om mense na jou kanaal te stuur wanneer hulle nie op YouTube is nie. Elke kanaal kan net een skermnaam hê.

Jy sal skermname op plekke soos opmerkings, meldings en in Kortvideo’s sien. Jou skermnaam sal met verloop van tyd op meer plekke verskyn. Jy kan jou skermnaam ook buite YouTube gebruik om jou kanaal te bemark.

Enige vorige gepersonaliseerde URL'e wat jy het, sal aanhou werk.

Skermname op YouTube

Riglyne oor skermname

Let wel: YouTube hou die reg voor om ’n skermnaam enige tyd te verander, terug te eis, of te verwyder.

Jou skermnaam moet aan die volgende riglyne voldoen:

• Moet tussen 3-30 karakters wees
  • Moet uit alfanumeriese karakters (A–Z, a–z, 0–9) bestaan
    • Jou skermnaam kan ook onderstrepe (_), koppeltekens (-), punte (.) insluit
  • Moenie soos ’n URL of soos ’n foonnommer wees nie
  • Moenie reeds gebruik word nie
  • Moet aan YouTube se gemeenskapsriglyne voldoen

Beste praktyke vir die kies van ’n skermnaam

Kies ’n skermnaam wat jou publieke identiteit op YouTube die beste verteenwoordig. Let daarop dat skermname kassensitief is.

Ons laat nie die volgende toe nie:

• Gewelddadige, aanstootlike, geseksualiseerde of strooiposagtige skermname
  • Die verkoop en oordrag van skermname

As ons bevind dat jou skermnaam ons gemeenskapsriglyne oortree, sal YouTube die skermnaam herroep en ’n nuwe een vir jou kanaal genereer.

Let wel: YouTube kan in sekere gevalle, soos wanneer jy ’n kanaal skep deur metodes soos om ’n opmerking op ’n mobiele toestel te plaas, outomaties ’n sosialemedianaam aan jou toewys, gegrond op jou gekose kanaalnaam. Daar kan gevalle wees waar jou sosialemedianaam lukraak toegewys word as die gekose kanaalnaam nie in die sosialemedianaam omgeskakel kan word nie. Jy kan die sosialemedianaam altyd in Studio bekyk en wysig, of deur te gaan na youtube.com/handle.

Versteek jou skermnaam

As jy jou skermnaam wil versteek, kan jy jou kanaal uitvee of versteek

Bekyk of verander skermnaam

Let wel: Jy kan jou skermnaam in ’n tydperk van 14 dae twee keer verander. As jy dit doen, hou ons jou vorige skermnaam 14 dae lank ingeval jy wil terugskakel. In hierdie 14 dae sal sowel jou vorige naam se URL as jou opgedateerde URL werk. Daarna sal die skermnaam vir ander gebruikers beskikbaar wees om as hul skermnaam te kies.
  1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Kies in die linkerkieslys Pasmaak en dan Basiese inligting.
  3. Jy kan onder Skermnaam jou skermnaam-URL bekyk of verander.
  4. ​As jy jou skermnaam verander, moet jy klik op PUBLISEER om dit te bevestig.
As die skermnaam wat jy verkies nie beskikbaar is nie, kan jy probeer om punte, syfers of onderstrepe by te voeg.

As die skermnaam wat jy verkies nie beskikbaar is nie, is dit gewoonlik omdat:

• ’n Ander kanaal reeds daardie skermnaam gekies het.

Of