Een verweer indienen voor een art-track

Dit artikel is alleen van toepassing op gebruikers van YouTube Studio Content Manager die art-tracks leveren. Andere gebruikers kunnen dit artikel raadplegen om een verweer in te dienen.

Als je denkt dat je art-track ten onrechte is verwijderd, kun je een verweer indienen. Een verweer is een juridisch verzoek om content te herstellen die wegens vermeende auteursrechtschending is verwijderd.

Op de pagina Rapporten  in Studio Content Manager kun je een lijst bekijken met art-tracks die zijn verwijderd vanwege vermeende auteursrechtschending. Meer informatie

Dien alleen een verweer in als je denkt dat je content is verwijderd als gevolg van een fout of onjuiste identificatie van de content.

Opmerkingen:

Vereisten voor een verweer

1. Onderwerpregel van e-mailbericht

Gebruik het volgende onderwerp voor je e-mail: Verweer tegen vermeende auteursrechtschending op YouTube.

2. Contactgegevens

We hebben de volgende informatie nodig om contact op te nemen met jou of een vertegenwoordiger die gemachtigd is om namens jou te handelen:

• Volledige officiële naam (voor- en achternaam, geen bedrijfsnaam)
    • Als je een gemachtigde vertegenwoordiger van de distributeur bent, zoals een advocaat, moet je ook je relatie tot de distributeur vermelden.
  • E-mailadres
  • Fysiek adres
  • Telefoonnummer

3. Specifieke URL's van de betreffende art-tracks

Je verweer moet links bevatten naar de art-tracks die zijn verwijderd. Algemene informatie zoals de kanaalnaam of kanaal-URL is niet genoeg.

De links moeten in een specifieke URL-indeling worden gestuurd en moeten in de hoofdtekst van de e-mail worden opgenomen (niet in een bijlage). De geldige URL-indeling is: www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx

Vermeld maximaal 30 art-tracks per e-mail.

4. Juridische kennisgevingen

Ga akkoord met de volgende 2 verklaringen en neem ze op in de hoofdtekst van je e-mail:

• 'Ik erken de jurisdictie van het federale districtsgerechtshof in het district waarin mijn adres zich bevindt, of indien mijn adres buiten de Verenigde Staten ligt, het gerechtelijk district waarin YouTube is gevestigd en ik accepteer het uitbrengen van een dagvaarding door de eiser.'
  • 'Ik zweer op straffe van vervolging wegens meineed dat ik oprecht van mening ben dat het materiaal is verwijderd of uitgezet als gevolg van een vergissing of verkeerde identificatie van het betreffende materiaal.'

5. Handtekening

Een verweer is alleen volledig en geldig als het is voorzien van de schriftelijke of digitale handtekening van de partner of vertegenwoordiger die gemachtigd is om namens de gebruiker te handelen.

De partner of een gemachtigde vertegenwoordiger kan aan deze vereiste voldoen door onderaan het verweer een volledige officiële naam op te geven als handtekening. Een volledige officiële naam is een voor- en achternaam, geen bedrijfsnaam.

6. Toelichting voor de eiser

Neem een toelichting voor de eiser op waarin je uitlegt waarom je vindt dat je video ten onrechte is verwijderd of dat er sprake is van verkeerde identificatie van het materiaal.

Neem de informatie hierboven op in de hoofdtekst (niet in een bijlage) en stuur je e-mail naar copyright@youtube.com.