Send inn en innsigelse for et bildespor

Denne artikkelen gjelder bare for brukere av YouTube Studio-innholdsbehandlingen som leverer bildespor. Andre brukere kan heller lese denne artikkelen for å sende inn en innsigelse.

Hvis du mener at bildesporet ditt ble fjernet ved en feil, kan du sende inn en innsigelse. En innsigelse er en juridisk forespørsel om å gjenopprette innhold som er fjernet på grunn av et angivelig brudd på opphavsretten.

Du kan se en liste over bildespor som er fjernet på grunn av angivelige brudd på opphavsretten, på siden Rapporter  i Studio-innholdsbehandlingen. Finn ut mer.

Du kan bare sende inn en innsigelse hvis du mener at innholdet ditt ble fjernet ved en feil eller som følge av feilidentifisering av innholdet.

Merk:

• Sørg for at du sender innsigelsen fra en av de primære e-postadressene for varsler i innstillingene for innholdsbehandlingen eller en e-postadresse tilknyttet domenet til nettstedet til bedriften din.
  • Alt som er nevnt nedenfor, må tas med i tekstfeltet i en e-post (ikke i et vedlegg) og sendes til copyright@youtube.com.

Krav til innsigelser

1. E-postemnet

Emnefeltet i e-posten må være «Opphavsrettsinnsigelse for YouTube».

2. Kontaktinformasjon

Vi trenger følgende informasjon for å kunne kontakte deg eller en agent som er autorisert til å handle på dine vegne, om innsigelsen din:

• fullt juridisk navn (for- og etternavn, ikke et firmanavn)
    • Hvis du er en agent med fullmakt, for eksempel en advokat, må du også nevne hva forholdet ditt til distributøren er.
  • e-postadresse
  • postadresse
  • telefonnummer

3. Spesifikke nettadresser til de aktuelle bildesporene

Innsigelsen må inneholde linker til bildesporet som ble fjernet. Generell informasjon som kanalnavn eller kanalnettadresse er ikke tilstrekkelig.

Linker må sendes i et bestemt nettadresseformat og inkluderes i selve meldingsteksten (ikke i en vedlagt fil). Det gyldige nettadresseformatet er: www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx

Ikke send inn flere enn 30 bildespor per e-post.

4. Juridiske erklæringer

Godta og ta med følgende to utsagn i tekstfeltet i e-posten:

• «Jeg samtykker i å være underlagt den føderale distriktsretten i virkekretsen som gjelder for adressen min, eller, hvis adressen min er utenfor USA, virkekretsen som gjelder for adressen til YouTube, og godtar forkynnelse av den rettslige prosessen fra fordringshaveren.»
  • «Jeg erklærer, vel vitende om at jeg kan bli tiltalt for mened hvis jeg oppgir uriktige opplysninger, at jeg i god tro mener materialet ble fjernet eller deaktivert som følge av en feil eller feilidentifisering av materialet.»

5. Signatur

For at en innsigelse skal anses som fullstendig og gyldig må den inneholde den fysiske eller elektroniske signaturen til partneren eller agenten som er autorisert til å handle på vegne av vedkommende.

For å oppfylle dette kravet skriver du (partneren) eller en agent som har fullmakt, inn fullt juridisk navn som signatur nederst i innsigelsen. Fullt juridisk navn skal være for- og etternavn, og ikke et bedriftsnavn.

6. Erklæring til fordringshaveren

Inkluder en erklæring til fordringshaveren der du forklarer hvorfor du mener at videoen din er feilaktig fjernet eller feilidentifisert.

Inkluder all informasjonen som er nevnt ovenfor, i tekstfeltet i en e-post (ikke i et vedlegg), og send den til copyright@youtube.com.