Granska tillgångars kvalificering för licensiering

Creator Music är nu tillgängligt för kreatörer i USA som deltar i YouTubes partnerprogram (YPP). Vi planerar att expandera till YPP-kreatörer utanför USA.

Innan du erbjuder musik för licensiering på Creator Music kan du filtrera tillgångslistan och se vilka tillgångar som kan licensieras. Om en tillgång inte är kvalificerad kan du se information om varför den inte kan licensieras.

Obs! Endast ljudinspelningstillgångar kan erbjudas för licensiering på Creator Music.

Ta reda på vilka tillgångar som kan licensieras

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångar i menyn till vänster.
  3. Klicka på filterfältet följt av Licensiering.
  4. Välj ett eller flera filter:
    • Kan licensieras: Tillgången är för närvarande tillgänglig för licensköp på Creator Music.
    • Kvalificerad: Tillgången kan licensieras men har ingen licensstrategi.
    • Åtgärd krävs: Du måste utföra en åtgärd för att kunna licensiera tillgången. Läs mer nedan.
    • Åtgärd krävs av andra: Någon annan måste utföra en åtgärd för att kunna licensiera tillgången. Läs mer nedan.
    • Inaktiv: Tillgången kan inte licensieras. Läs mer nedan.
  5. Klicka på ANVÄND.
Obs!  Du kan se vilken licensstrategi en tillgång har i kolumnen Licensstrategi på sidan Tillgångar. Om du vill filtrera tillgångslistan efter licensstrategi klickar du på filterfältet följt av Licensstrategier.

Exportera data om licensieringsstatus

1. Följ anvisningarna ovan för att visa den data du vill exportera.
  2. Om du vill markera alla tillgångar på en sida markerar du rutan Markera alla högst upp. Om du vill markera alla tillgångar på alla sidor markerar du rutan Markera alla högst upp följt av Markera alla som matchar.
    • Obs! Du kan exportera högst två miljoner tillgångar åt gången.
  3. Klicka på Exportera följt av Kommaavgränsade värden (CSV) i bannern högst upp. CSV-filen börjar bearbetas.
    • Obs! Du kan lämna sidan eller utföra massåtgärder medan filen bearbetas.
  4. När filen är klar klickar du på LADDA NED.

Förstå varför en tillgång inte kan licensieras

På sidan Tillgångar kan du se licensieringsstatus för dina tillgångar i kolumnen Licensiering. Håll muspekaren över Inte kvalificerad för att ta reda på varför en tillgång inte kan licensieras:

Motstridig äganderätt för inbäddad komposition i USA Kompositionsandelen får inte vara i konflikt i USA.

Motstridig äganderätt för ljudinspelning i USA

Äganderätt för ljudinspelningen får inte vara i konflikt i USA.
Avtalsdatumet ligger i framtiden Avtalsdatumet har inte börjat.

Inkompatibel tillgångspolicy

Tillgångens matchningspolicy får inte innehålla blockeringskriterier för videor som är kortare än 30 sekunder.

• Obs! Om matchningspolicyn för din tillgång har en regel för dirigering till granskning informeras inte kreatörer om potentiella matchningar vid uppladdningen, och måste tillämpa licensen manuellt.

Inkompatibel tillgångspolicy för inbäddad komposition

Matchningspolicyn för den inbäddade kompositionsandelen får inte innehålla spårningskriterier eller blockeringskriterier för videor som är kortare än 30 sekunder.

• Obs! Gäller bara licensgivare av framföranderättigheter.
Inte tillräcklig äganderätt för inbäddad komposition i USA Kompositionsandelen måste ha fullständig äganderätt i USA.
Inte tillräcklig äganderätt för ljudinspelning i USA Ljudinspelningen måste ha fullständig äganderätt i USA.

Ljudinspelningens utgivningsdatum ligger i framtiden

Ljudinspelningens utgivningsdatum får inte vara i framtiden.

Tillgångens aktiva referenser är inkonsekventa

Det går inte att verifiera att alla referenser kommer från samma ljudinspelning.
Tillgångens aktiva referenser är inte tillräckligt exklusiva Referensfilerna innehåller uteslutningar.

Tillgången har ingen aktiv referens

Det måste finnas minst en aktiv referens i tillgången.

Tillgången är inte helt sammanfogad

Det finns en annan tillgång i YouTubes databas som matchar den här tillgången.

Annan anledning

Granska justerade priser

Vissa utgivare anger prisgolv för tillgångar de äger. Det är det lägsta priset som ett spår kan licensieras till. När en utgivare anger ett prisgolv måste skivbolaget/distributören nå det pris som angetts i Innehållshanteraren i Studio.

Om du använde förinställda licensstrategier som inte uppfyller en utgivares prisgolv uppdateras strategin automatiskt i Creator Music för att förhindra att licensierbarheten går förlorad.

Så här granskar du prisändringar som gjorts av utgivare:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Licenshantering i menyn till vänster och öppna en strategi med justerade priser.
    • Hitta strategier eller tillgångar med justerade priser i kolumnerna Justerat pris och Tillgångar med ett justerat pris på sidan Licenshantering.
    • Justerade titlar för licensstrategier följer schemat: ”din titel för licensstrategin – utgivare som anger prisgolv | typ av prisgolv”
  3. Välj Justerat pris i menyn till vänster.
  4. Håll muspekaren över det justerade priset för att jämföra detaljer.
    • Justerade priser anges med en asterisk *.

Du kan också se prisändringar genom att välja Historik från valfri licensstrategi.