Sisältökohteiden sopivuus lisensointiin

Creator Music on nyt saatavilla yhdysvaltalaisille sisällöntuottajille YouTube-kumppaniohjelmassa. Ominaisuuden laajentaminen Yhdysvaltojen ulkopuolisille kumppaniohjelman jäsenille on vielä kesken.

Ennen kuin tarjoat musiikkia lisensoitavaksi Creator Musicissa, voit selvittää suodattimilla, mitkä sisältökohteet ovat lisensoitavissa. Jos sisältökohde ei sovi lisensointiin, näet tarkempia syitä siihen.

Huom. Creator Musicissa voi tarjota lisensoitavaksi vain äänitallenne-sisältökohteita.

Lisensointiin sopivien sisältökohteiden selvittäminen

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältökohteet .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia ja sitten Lisensointi.
  4. Valitse vähintään yksi suodatin:
    • Lisensoitavissa: Sisältökohteen lisenssin voi tällä hetkellä ostaa Creator Musicista.
    • Hyväksyttävä: Sisältökohde sopii lisensointiin, mutta sille ei ole valittu lisenssistrategiaa.
    • Toimi nyt: Sinun pitää tehdä jotain sisältökohteelle, ennen kuin sen voi lisensoida. Lue lisää alta.
    • Muiden toimenpiteitä tarvitaan: Muiden pitää tehdä jotain sisältökohteelle, ennen kuin sen voi lisensoida. Lue lisää alta.
    • Ei-aktiivinen: Sisältökohde ei ole lisensoitavissa. Lue lisää alta.
  5. Valitse KÄYTÄ.
Huom. Näet sisältökohteen lisenssistrategian Sisältökohteet-sivun Lisenssistrategia-sarakkeesta. Voit suodattaa sisältökohteita lisenssistrategian mukaan klikkaamalla suodatinpalkkia ja sitten Lisenssistrategiat.

Lisensoinnin tilaa koskevan datan eksportointi

1. Avaa eksportoitava data seuraamalla yllä olevia ohjeita.
  2. Jos haluat valita kaikki sivun sisältökohteet, merkitse yläosan Valitse kaikki ‑ruutu valituksi. Jos haluat valita kaikki sisältökohteet kaikilta sivuilta, merkitse yläosan "Valitse kaikki" ‑ruutu valituksi ja sitten "Valitse kaikki vastaavat".
    • Huom. Voit eksportoida enintään kaksi miljoonaa sisältökohdetta kerralla.
  3. Klikkaa yläpalkista Vie ja sitten Pilkulla erotetut arvot (.csv). CSV-tiedoston käsittely alkaa.
    • Huom. Voit poistua sivulta tai tehdä muita joukkotoimintoja tiedoston käsittelyn aikana.
  4. Kun tiedosto on valmis, klikkaa LATAA.

Sisältökohteen sopimattomuus lisensointiin

Näet sisältökohteiden lisensoinnin tilan Sisältökohteet ‑sivun Lisensointi-sarakkeesta. Näet lisensoinnin estävän syyn viemällä hiiren kohdan Ei kelpaa päälle.

Upotetun sävellyksen omistajuuden ristiriita Yhdysvalloissa Yhdysvalloissa sävellyksen omistajuus ei voi olla ristiriitainen.

Äänitallenteen omistajuuden ristiriita Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa äänitallenteen omistajuus ei voi olla ristiriitainen.
Sopimus ei ole vielä alkanut Sopimuksen alkamispäivä on tulevaisuudessa.

Sisältökohteen käytäntö ei yhteensopiva

Sisältökohteen osumakäytännössä ei saa olla estosääntöä alle 30 sekunnin mittaiselle käytölle.

• Huom. Jos sisältökohteen osumakäytännössä on ohjaa tarkastukseen ‑sääntö, sisällöntuottaja ei saa latauksen yhteydessä ilmoitusta mahdollisista vastaavuuksista. Tällöin lisenssi pitää liittää manuaalisesti.

Upotetun sävellys-sisältökohteen käytäntö ei yhteensopiva

Upotetun sävellysosuuden osumakäytännössä ei saa olla seuranta- tai estosääntöä, jos kappaleesta käytetään alle 30 sekunnin mittainen osuus.

• Huom. Tämä liittyy vain esitysoikeuksien lisenssien myöntäjiin.
Ei riittävää upotetun sävellyksen omistajuutta Yhdysvalloissa Yhdysvalloissa sävellyksen omistajuuden pitää olla täysimääräinen.
Ei riittävää äänitallenteen omistajuutta Yhdysvalloissa Yhdysvalloissa äänitallenteen omistajuuden pitää olla täysimääräinen.

Äänitallenteen julkaisupäivä on tulevaisuudessa

Äänitallenteen julkaisupäivä ei voi olla tulevaisuudessa.

Sisältökohteen aktiiviset viitteet ovat epäjohdonmukaisia

Kaikkia viitteitä ei voi varmasti kohdistaa samaan äänitallenteeseen.
Sisältökohteen aktiiviset viitteet eivät ole riittävän eksklusiivisia Viitetiedostoissa on poissulkemisia.

Sisältökohteella ei ole aktiivista viitettä

Sisältökohteessa pitää olla vähintään yksi aktiivinen viite.

Sisältökohde liittyy toiseen sisältökohteeseen

YouTuben tietokannassa on toinen sisältökohde, joka vastaa tätä sisältökohdetta.

Muu syy

Oikaistun hinnoittelun tarkistaminen

Jotkut julkaisijat asettavat pohjahinnan omistamalleen sisällölle. Tämä on alhaisin hinta, jolla kappaleen voi lisensoida. Kun julkaisija asettaa pohjahinnan, levy-yhtiön tai jakelijan hinnan on oltava Studio Content Managerissa määritetyn hinnan mukainen.

Jos esiasetetut lisenssistrategiat eivät vastaa julkaisijan pohjahintaa, strategia päivittyy automaattisesti Creator Musicissa, jotta lisensointi on mahdollista.

Voit tarkistaa julkaisijoiden tekemät hintamuutokset seuraavasti:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Lisenssit ja avaa strategia, jossa käytetään oikaistua hinnoittelua.
    • Lisenssit-sivun Oikaistu hinnoittelu- ja Sisältökohteet / oikaistu hinnoittelu ‑sarakkeista näet strategiat tai sisältökohteet, joiden hinnoittelua on oikaistu.
    • Oikaistujen lisenssistrategioiden nimien malli on seuraava: "Lisenssistrategian nimi – julkaisija, joka on asettanut pohjahinnan | pohjahinnan tyyppi".
  3. Valitse vasemmasta valikosta Oikaistu hinnoittelu.
  4. Vertaile tietoja viemällä hiiri oikaistun hinnan päälle.
    • Oikaistut hinnat on merkitty asteriskilla *.

Näet hintamuutokset myös valitsemalla minkä tahansa lisenssistrategian kohdalta Historia.