Revisar els recursos per comprovar si són aptes per a la concessió de llicències

Música per a creadors ja està disponible per als creadors del Programa per a partners de YouTube (YPP) que viuen als EUA. L'ampliació a creadors de l'YPP fora dels EUA està pendent.

Abans d'oferir música sota llicència a Música per a creadors, pots filtrar la llista de recursos per veure quins són llicenciables. Si un recurs no és apte, pots consultar-ne els motius.

Nota: a Música per a creadors, només es poden oferir sota llicència recursos de gravació de so.

Quins recursos poden obtenir una llicència

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Recursos .
  3. Fes clic a la barra de filtres i després Llicències.
  4. Selecciona un o més filtres:
  5. Fes clic a APLICA.
Nota: pots consultar quina estratègia de llicència té un recurs a la columna Estratègia de llicència de la pàgina Recursos. Per filtrar la llista de recursos per estratègia de llicència, fes clic a la barra de filtres i després Estratègies de llicència.

Exportar dades de l'estat de les llicències

1. Segueix les instruccions de més amunt per veure les dades que vols exportar.
  2. Per seleccionar tots els recursos d'una pàgina, marca la casella "Selecciona-ho tot" que hi ha a la part superior. Per seleccionar tots els recursos de totes les pàgines, marca la casella "Selecciona-ho tot" de la part superior i després "Selecciona totes les coincidències".
    • Nota: pots exportar un màxim de 2 milions de recursos alhora.
  3. Al bàner superior, fes clic a Exporta i després Valors separats per comes (.csv). El fitxer CSV començarà a processar-se.
    • Nota: pots sortir de la pàgina o dur a terme altres accions massives mentre es processa el fitxer.
  4. Un cop el fitxer estigui a punt, fes clic a BAIXA.

Entendre per què no es pot obtenir la llicència d'un recurs

A la pàgina Recursos , la columna Llicència mostra l'estat de la llicència dels recursos. Passa el cursor per sobre de No apte per conèixer el motiu pel qual no es pot obtenir la llicència d'un recurs:

La composició inserida està afectada per un conflicte de propietat als EUA La quota de composició no pot estar afectada per un conflicte als EUA.

La gravació de so està afectada per un conflicte de propietat als EUA

La propietat de la gravació de so no pot estar afectada per un conflicte als EUA.
El període del contracte encara no ha començat El període del contracte encara ha de començar.

La política de recursos no és compatible

La política de coincidència del recurs no pot contenir criteris de bloqueig durant menys de 30 segons.

• Nota: si la política de coincidència del recurs té una regla per enviar-lo a revisar, els creadors no rebran cap notificació de les possibles coincidències durant la pujada i hauran d'aplicar una llicència manualment.

La política de recursos de la composició inserida no és compatible

La política de coincidència de la quota de composició inserida no pot contenir criteris de seguiment ni de bloqueig durant menys de 30 segons.

• Nota: això només afecta els llicenciants de drets d'interpretació.
El percentatge de propietat de la composició inserida als EUA no és suficient La propietat completa de la quota de composició ha de ser als EUA.
El percentatge de propietat de la gravació de so als EUA no és suficient La propietat completa de la gravació de so ha de ser als EUA.

La data de llançament de la gravació de so és posterior a l'actual

La data de llançament de la gravació de so no pot ser posterior a l'actual.

Les referències actives del recurs no són coherents

No es pot verificar que totes les referències provinguin de la mateixa gravació de so.
Les referències actives del recurs no són prou exclusives Els fitxers de referència contenen exclusions.

El recurs no té cap referència activa

El recurs ha de tenir almenys una referència activa.

El recurs no s'ha combinat completament

A la base de dades de YouTube hi ha un altre recurs que coincideix amb aquest recurs.

Altres motius

Revisar els preus ajustats

Alguns editors defineixen el preu mínim dels recursos de la seva propietat; és a dir, el preu més baix pel qual es pot obtenir la llicència d'una cançó. Quan un editor defineix un preu mínim, la discogràfica o el distribuïdor ha de complir el preu establert al Gestor de continguts de Studio.

Si has utilitzat estratègies de llicència predefinides que no compleixen el preu mínim de l'editor, l'estratègia s'actualitzarà automàticament a Música per a creadors per evitar que es perdi la idoneïtat per a una llicència.

Per revisar els canvis que els editors han fet als preus:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de llicències i obre una estratègia amb un preu ajustat.
    • Cerca estratègies o recursos amb el preu ajustat consultant les columnes Preu ajustat i Recursos amb el preu ajustat a la pàgina Gestió de llicències.
    • Els títols de les estratègies de llicència ajustades segueixen l'esquema següent: "Títol de l'estratègia de llicència - Editor que ha configurat el preu mínim | Tipus de preu mínim".
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Preu ajustat.
  4. Passa el cursor per sobre del preu ajustat per comparar els detalls.
    • Els preus ajustats s'indiquen amb un asterisc *.

Per consultar els canvis en els preus, selecciona Historial en qualsevol estratègia de llicència.