Förstå förändringarna av skolkonton på YouTube

Ett Google Workspace for Education-konto är en e-postadress som du får av din skola. För den här typen av konto hanterar skolans administratör din tillgång till produkter från Google såsom YouTube.

Från och med den 1 september 2021 flyttas ditt skolkonto på YouTube till en begränsad YouTube-version om skoladministratören anger att du är under 18 år. Din YouTube-kanal kommer inte längre att vara kopplad till ditt skolkonto och du kan inte ladda upp nya videor till kanalen. Förändringarna påverkar bara YouTube-upplevelsen på ditt skolkonto via Google Workspace for Education, inte ditt personliga konto.

Kontobegränsningar för användare under 18 år

Om du går på en grund- eller gymnasieskola och skoladministratören anger att du är under 18 år begränsas innehåll och funktioner på YouTube när du är inloggad på ditt Google Workspace for Education-konto.

Här är några av funktionerna som inte är tillgängliga om skolans administratör har angett att du är under 18 år:

Titta

• Livestreamade videor

Engagera

• Aviseringar (förutom anpassade aviseringar med höjdpunkter)
  • Kommentarer
  • Livechatt
  • Skapa
  • Kanal
  • Livestream
  • Inlägg
  • Offentliga och olistade spellistor
  • Snabbklipp
  • Shorts
  • Videouppladdningar

Köp

• Kanalmedlemskap
  • Profilprodukter från kreatörer
  • Donationer med YouTube Giving
  • Filmer och tv-program
  • Super Chat och Super Stickers

YouTube-appar

• YouTube Music
  • YouTube Studio
  • YouTube TV
  • YouTube VR

Övrigt

• Casta på tv:n
  • Anslutna spelkonton
  • Inkognito
  • Anpassade annonser
  • Begränsat läge

Ladda ned och spara ditt innehåll

Om du är över 18 år:

Kontakta skolans administratör:

• Be skolans administratör att konfigurera ditt konto för en användare över 18 år.

När administratören har uppdaterat dina inställningar:

• Logga in på YouTube.
  • Öppna sidan för att skapa en kanal och följ stegen. Ditt konto visas och du kan fortsätta skapa videor på skolkontots YouTube-kanal.

Om du är under 18 år:

• Använd Google Takeout för att ladda ned och spara dina videor och annan data (som kommentarer och sökhistorik) som du har skapat på YouTube. Om kontot skapades efter september 2021 har du 60 dagar, från tidpunkten när din skoladministratör anger att du är under 18, på dig att ladda ned din data.
Obs! Google Takeout är tillgängligt om skoladministratören aktiverar det för ditt konto.