Verstaan veranderinge aan skoolrekeninge op YouTube

’n Google Workspace for Education-rekening is ’n e-posadres wat jou skool vir jou gee. In hierdie soort rekening bestuur jou skooladmin jou toegang tot Google-produkte soos YouTube.

As jou skooladmin van 1 September 2021 af merk dat jy jonger as 18 is, word jou YouTube-skoolrekening na ’n beperkte weergawe van YouTube geskuif. Jou YouTube-kanaal sal nie meer aan jou skoolrekening verbind wees nie, en jy kan nie meer nuwe video's na daardie kanaal toe oplaai nie. Hierdie veranderinge beïnvloed net jou YouTube-ervaring in jou skoolrekening deur Google Workspace for Education, nie jou persoonlike rekening nie.

Rekeningbeperking vir gebruikers onder 18

As jy in ’n primêre of sekondêre instelling is en jou skooladmin het gemerk dat jy jonger as 18 is, het jy beperkings op YouTube-inhoud en -kenmerke wanneer jy by jou Google Workspace for Education aangemeld is.

Hier is ’n paar van die kenmerke wat nie beskikbaar is nie as jou skooladmin gemerk het dat jy jonger as 18 is:

Kyk

• Regstreeks-stromende video’s

Betrokkenheid

• Kennisgewings (behalwe gepersonaliseerde kennisgewings met aktiwiteitshoogtepunte)
  • Opmerkings
  • Regstreekse klets
  • Skep
  • Kanaal
  • Regstreekse stroom
  • Plasings
  • Publieke en ongelyste snitlys
  • Stories
  • Kortvideo’s
  • Video-oplaaie

Koop

• Kanaallidmaatskappe
  • Skeppergoedere
  • Skenkings YouTube Gee
  • Flieks en TV-programme
  • Superklets en Super Stickers

YouTube-apps

• YouTube Music
  • YouTube Studio
  • YouTube TV
  • YouTube VR

Allerlei

• Saai op TV uit
  • Gekoppelde speletjierekeninge
  • Incognito
  • Gepersonaliseerde advertensies
  • Beperkmodus

Stoor en laai jou inhoud af

As jy ouer as 18 is:

Kom in aanraking met jou skooladmin:

• Vra jou skooladmin om jou rekening as ouer as 18 te merk.

Nadat jou admin jou instellings opgedateer het:

• Meld aan by YouTube.
  • Gaan na skep ’n kanaal en voltooi die werksvloei. Jou rekening sal sigbaar gemaak word, en jy kan aanhou om video’s in jou skoolrekening se YouTube-kanaal te skep.

As jy jonger as 18 is:

• Gebruik Google Takeout om jou video's af te laai en te stoor saam met ander data (soos opmerkings en soekgeskiedenis) wat jy op YouTube geskep het. As jou rekening ná September 2021 geskep is, sal jy 60 dae hê om jou data af te laai vanaf die datum waarop jou skooladmin merk dat jy jonger as 18 is.
Let wel: Google Takeout is beskikbaar as jou skooladmin dit vir jou rekening geaktiveer het.