Visa och hantera videor i Innehållshanteraren i Studio

Funktionerna som beskrivs i den här artikeln gäller endast användare av Innehållshanteraren i YouTube Studio. Om du vill veta mer om att hantera videor i YouTube Studio kan du läsa här.

Med Innehållshanteraren i YouTube Studio kan du visa och hantera videor från de kanaler som är länkade till din innehållshanterare. Mer information om metoder för att ladda upp videor finns i Ladda upp och gör anspråk på videor.

Hitta videor

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. På sidan Videor kan du växla mellan flikarna Uppladdningar och Live.
    • Uppladdningar visar videor som har laddats upp till de kanaler som är kopplade till Innehållshanteraren.
    • Live visar tidigare sparade livestreamar från de kanaler som är kopplade till innehållshanteraren.
  4. Klicka på filterfältet och välj ett filter för att finjustera listan, till exempel Kanal, Upphovsrättsvarningar, Intäktsgenerering, Videodatum eller Video-id.
  5. Klicka på en video. På en informationssida visas med en översikt över videons metadata, inställningar, miniatyrbild och annan information.
  6. Välj en flik i menyn till vänster för att utföra fler åtgärder:
    • Analytics: Visa data om videons resultat.
    • Redigerare: Redigera videon, lägg till kort och ändra andra videoelement.
    • Undertexter: Lägg till undertexter i videon.
    • Intäktsgenerering: Aktivera intäktsgenerering genom att välja en uppladdningspolicy och välja annonsformat. Läs mer.
    • Rättighetshantering: Aktivera Content ID-matchning och välj en matchningspolicy.
      • Obs! Content ID är endast tillgängligt för kvalificerade partner som äger innehåll som är kvalificerat för Content ID. Du bör endast aktivera Content ID-matchning på en video när du har exklusiva rättigheter till allt ljud och alla bilder i den.
    • Anspråk: Öppna videon i vyn Videor med anspråk och se andra anspråk på videon.
    • Policy: Se de policyer som tillämpats på videon.

Lista med videor som ska exporteras

Så här laddar du ned en fil med information om dina videor:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. (Valfritt) Klicka på filterfältet längst upp och tillämpa filter för att finjustera videolistan.
  4. Välj de videor du vill exportera.
    • Om du vill välja enskilda videor markerar du rutorna i den vänstra kolumnen.
    • Om du vill markera alla videor på sidan klickar du i rutan Markera alla längst upp.
    • Om du filtrerar efter kanal markerar du rutan Markera alla längst upp och klickar på Markera alla som matchar för att välja alla videor på alla sidor.
  5. I bannern längst upp klickar du på Exportera följt av och väljer Videor (.csv) eller Videor (Google Kalkylark).
  6. När filen har bearbetats:
    • För en .csv-fil: Klicka på LADDA NED från bannern högst upp.
    • För en Google Kalkylark-fil: Klicka på ÖPPNA KALKYLARK I ETT NYTT FÖNSTER från bannern högst upp.

Hantera flera videor samtidigt

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Leta reda på videorna du vill uppdatera. Du kan finjustera listan genom att klicka på filterfältet och använda filter.
    • Om du vill markera alla videor på en sida markerar du kryssrutan längst upp. Om du vill markera alla videor på alla sidor markerar du rutan högst upp och klickar på Markera alla som matchar.
  4. Klicka på kryssrutorna bredvid videorna du vill uppdatera.
  5. Klicka på Redigera i den översta bannern och välj en eller flera åtgärder. Exempel:
    • Content ID-matchning: Aktivera Content ID och skapa referenser för flera videor samtidigt.
    • Uppladdningspolicy: Aktivera intäktsgenerering för flera videor samtidigt.
  6. Klicka påUPPDATERA VIDEOR.