Polítiques de continguts per a YouTube Kids

L'aplicació YouTube Kids està dissenyada per ser un lloc més segur i senzill on els nens poden explorar els seus interessos a través de vídeos en línia. Aquesta aplicació independent és una versió filtrada de YouTube i té disponible un conjunt de canals i vídeos més reduït respecte de l'aplicació i el lloc web de YouTube. Treballem per identificar el contingut que és adequat a l'edat, que compleix els nostres principis de qualitat i que és prou divers per satisfer els interessos dels nens d'arreu del món.

A continuació s'inclouen les nostres polítiques de YouTube Kids, que defineixen quins tipus de continguts són aptes per formar part de YouTube Kids. El contingut ha de complir aquestes polítiques perquè es mostri a YouTube Kids. Aquestes polítiques estan pensades per excloure el contingut que:

Aquestes polítiques s'han dissenyat a partir dels suggeriments de pares i professionals externs especialitzats en el desenvolupament infantil, el contingut multimèdia per a nens, i l'aprenentatge i la ciutadania digitals. D'acord amb aquestes polítiques, és possible que alguns vídeos o canals s'excloguin de YouTube Kids per poder oferir la millor experiència al públic més jove.

Configuració del contingut

A l'aplicació, hi ha tres opcions de configuració del contingut disponibles: Preescolar, Més petits i Més grans. El contingut que veurà el teu fill dependrà de l'opció de configuració que triïs en configurar YouTube Kids.

Preescolar

Pensada per als nens de 4 anys o menys

Més petits

Pensada per als nens de 5 a 8 anys

Més grans

Pensada per als nens de 9 a 12 anys

Polítiques de continguts

Les nostres polítiques determinen quin tipus de contingut és apte per a cada opció de configuració del contingut. Quan triïs una opció de configuració del contingut per al teu fill o filla, veurà contingut apte per a aquesta opció. L'opció de configuració que triïs afectarà el contingut de les cerques o dels vídeos recomanats. Els nostres sistemes automatitzats i revisors humans treballen per identificar contingut adequat en funció de l'opció de configuració que hagis seleccionat. Els nostres sistemes fan tots els possibles per excloure el contingut no adequat per a nens, però no tots els vídeos es revisen manualment. Si trobes contingut inadequat que no hem detectat, pots bloquejar-lo o informar-ne perquè el revisem ràpidament.

Configuració del contingut Preescolar

L'opció de configuració Preescolar està pensada per als nens de 4 anys o menys. Aquesta opció inclou els vídeos que fomenten la creativitat, la diversió, l'aprenentatge i l'exploració. Les categories de vídeos populars inclouen arts i manualitats, cançons de bressol, dibuixos animats, textos per fer lectura acompanyada, treball en grup, joguines, jocs i ioga.
És possible que alguns vídeos incloguin:

Contingut sexual: mostres d'amor que no són romàntiques, com ara donar-se la mà o fer-se un petó a la galta. Vídeos educatius adequats a l'edat sobre identitat sexual i de gènere.

Violència: vídeos animats i guionitzats que no siguin violents ni de por.

Armes: vídeos adequats a l'edat amb armes poc realistes (com ara pistoles d'aigua) en un context de jocs amb joguines, videojocs o animacions.

Contingut perillós: vídeos que inclouen gestes perilloses dutes a terme per persones qualificades sense cap component instructiu (per exemple, jugadors de bàsquet que fan trucs). Vídeos d'arts i manualitats que inclouen eines o productes adequats a l'edat, com ara pintura, cola o tisores.

Llenguatge: vídeos que no utilitzen llenguatge ofensiu ni obscè.

Vídeos musicals: vídeos musicals adequats a l'edat sense temàtica sexual.

Opció de configuració del contingut Més petits

L'opció de configuració del contingut Més petits està pensada per als nens de 5 a 8 anys. Aquesta opció inclou una varietat més àmplia de temes per satisfer els interessos dels nens més petits, que són més diversos. Les categories populars inclouen videojocs, versions de les 40 cançons principals, videobloguers familiars, dibuixos animats, DIY, aprenentatge, tutorials i altres continguts que generalment són atractius per als nens de primària. També inclou tot el contingut de l'opció de configuració del contingut Preescolar.

És possible que alguns vídeos incloguin:

Contingut sexual: vídeos amb temàtica romàntica, com ara mostres breus d'afecte i d'atracció (per exemple, un petó breu a la boca).

Violència: vídeos educatius adequats a l'edat que estan relacionats amb esdeveniments històrics, però que poden incloure violència moderada en el context de l'esdeveniment. Violència no gràfica en dibuixos animats amb comèdia de pallassades.

Armes: vídeos que inclouen obres d'art clàssiques i històriques amb representacions d'armes realistes (per exemple, una pintura de l'espasa d'un samurai).

Contingut perillós: vídeos que inclouen reptes i bromes pesades que són de caire innocent o gestes perilloses que és poc probable que provoquin danys. Vídeos amb representacions d'alcohol o tabac no focalitzades. Vídeos de DIY que impliquen eines i productes a què es pot accedir fàcilment amb exempcions de responsabilitat de seguretat.

Llenguatge: vídeos que utilitzen de manera esporàdica un llenguatge lleugerament ofensiu per a aquest grup d'edat objectiu, com ara "Déu meu" o "ruc".

Dieta, fitnes i bellesa: tutorials de maquillatge centrats en l'expressió artística i creativa. Vídeos educatius adequats a l'edat sobre alimentació saludable i exercici.

Temes sensibles: vídeos adequats a l'edat que tracten els trastorns de salut mental habituals entre els nens, com ara l'ansietat i el trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat. Els vídeos d'aquesta opció de configuració se centren en estratègies positives de superació i de recuperació, i en la importància de buscar ajuda.

Vídeos musicals: vídeos musicals que mostren alcohol o tabac al fons. Lletres de cançons amb temes romàntics no sexuals o amb llenguatge lleugerament ofensiu, com ara "beneit" o "estúpid".

Opció de configuració del contingut Més grans

L'opció de configuració del contingut Més grans està pensada per als nens de 9 a 12 anys. Aquesta opció és adequada per a nens més grans que ja poden veure contingut dirigit a un públic més madur filtrat d'entre tots els vídeos de YouTube. Per exemple, l'aplicació mostrarà música, videojocs, videoblogs, comèdia i esports que s'exclouen de les opcions Més petits i Preescolar de YouTube Kids. Aquesta opció també inclou tot el contingut de les opcions de configuració del contingut Més petits i Preescolar. En aquesta opció s'intenta excloure el contingut no apte per a menors. Tanmateix, com que no podem revisar tot el contingut manualment i els sistemes automatitzats no són perfectes, és possible que se'ns escapin alguns vídeos.

És possible que alguns vídeos incloguin:

Contingut per a adults: vídeos que mostren o tracten experiències no sexuals relacionades amb l'amor i l'atracció, com ara una cita o un primer petó. Vídeos adequats a l'edat sobre temes relacionats amb l'educació sexual, com ara la pubertat i la reproducció.

Violència: vídeos educatius adequats a l'edat que estan relacionats amb esdeveniments actuals, però que poden incloure violència moderada en el context de l'esdeveniment. Vídeos guionitzats i animats amb violència no gràfica, freqüent en videojocs, programes de televisió i pel·lícules.

Armes: vídeos que inclouen pistoles de joguina poc realistes en el context de jocs amb joguines. Armes d'aspecte realista en videojocs i contingut animat.

Contingut perillós: activitats perilloses dutes a terme en un context professional (com ara un estudi de televisió o de cinema) que poden provocar danys. Vídeos en què es menciona o es consumeix alcohol o tabac de manera esporàdica. Vídeos DIY que impliquen eines i productes a què es pot accedir fàcilment o en què s'utilitza de manera breu un objecte afilat, com ara un cúter o una serra.

Llenguatge inadequat: vídeos que utilitzen de manera esporàdica un llenguatge obscè suau, com ara "coi" o "hòstia", en un context que no promou l'assetjament.

Dieta, fitnes i bellesa: vídeos amb ressenyes de productes de bellesa, tutorials sobre maquillatge adequats a l'edat i contingut educatiu sobre salut i benestar.

Temes sensibles: vídeos adequats a l'edat que tracten temes sensibles, com ara la salut mental, l'addicció, els trastorns de la conducta alimentària, i la pèrdua i el dol. Els vídeos d'aquesta opció de configuració no inclouen imatges gràfiques i se centren en estratègies positives de superació i de recuperació, i en la importància de buscar ajuda.

Vídeos musicals: vídeos musicals amb balls suggeridors justificats i en què hi ha un consum ocasional d'alcohol o de tabac. Lletres de cançons amb llenguatge obscè suau o en què hi ha mencions ocasionals a l'alcohol o el tabac.

Contingut amb elements publicitaris

Contingut amb recomanacions o emplaçaments de productes de pagament. A YouTube Kids no es permeten els vídeos que inclouen recomanacions o emplaçaments de productes de pagament. Quan un creador comunica a través de YouTube Studio que el seu vídeo inclou una recomanació o un emplaçament de producte de pagament, suprimim el vídeo en qüestió de l'aplicació YouTube Kids.

Contingut massa publicitari. A YouTube Kids no es permet el contingut que és massa publicitari o promocional, inclosos:

• Anuncis tradicionals de productes i serveis penjats per creadors o marques.
  • Contingut que incita directament l'espectador a comprar un producte.
  • Vídeos que se centren en l'embalatge d'un producte.
  • Vídeos que se centren a consumir o acumular productes en excés.

Contingut enganyós, sensacionalista o pescaclics

A YouTube Kids no es permeten els vídeos enganyosos, sensacionalistes o pescaclics. Això inclou el contingut infantil i familiar de baixa qualitat que utilitzi l'engany, el sensacionalisme o la manipulació per atreure l'atenció dels nens i captar clics/visualitzacions. Concretament, que inclogui:

• Miniatures i títols enganyosos.
  • Miniatures i títols sensacionalistes.
  • Repetició abusiva de paraules clau en títols (és a dir, un ús excessiu de paraules clau).
  • Combinació de temes infantils sense cap relació entre si.