Moderointityökalujen käyttö livechatissa ja kommenteissa

Moderaattorit voivat valvoa videokommentteja tai striimin livechatin viestejä ja tarvittaessa ryhtyä toimenpiteisiin. Sisällöntuottajat voivat nimittää perustason moderaattoreja ja vastaavia moderaattoreja. Vastaavilla moderaattoreilla on enemmän mahdollisuuksia kuin perustason moderaattoreilla.

Lue lisää kommenttien ja livechatin moderoinnista. Moderaattorin rooli pysyy siihen asti, kunnes sisällöntuottaja poistaa sen.

Livechat

1. Siirry osoitteeseen YouTube.com.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Haku ja kirjoita kanavan nimi, niin pääset katselusivulle.
  3. Siirry livechatiin valitsemalla livestriimi.
  4. Voit valita moderointitoiminnon klikkaamalla Asetukset viestin tai kommentin vierestä. Voit myös keskeyttää chatin painamalla pitkään Ctrl + Alt ‐näppäimiä.

Moderaattori voi olla perustason moderaattori tai vastaava moderaattori. Perustason moderaattorin mahdollisuudet:

• Kanavalla käyminen: Ennen toimenpiteisiin ryhtymistä voit saada tietoja livechatin osallistujasta siirtymällä suoraan tämän kanavalle.
  • Poistaminen: Voit poistaa sopimatonta tai mahdollisesti loukkaavaa sisältöä. Kun poistat livechatista viestin, se poistetaan pysyvästi vastauksineen.
  • Käyttäjän piilottaminen kanavalta: Kun piilotat käyttäjän kanavalta, hänen chat-viestinsä ja kommenttinsa lakkaavat näkymästä muille. YouTube ei kerro piilottamisesta käyttäjälle.
  • Mahdollisesti sopimattomien viesten tarkastaminen: Voit näyttää tai piilottaa kommentit ja viestit, jotka on asetettu tarkastettavaksi yhteisöasetusten perusteella.

Vastaavalla moderaattorilla on lisäksi seuraavat mahdollisuudet:

• Yhteisön oletusasetukset: Kun tämä ominaisuus on päällä, järjestelmä havaitsee automaattisesti roskasisällön, itsensä mainostamisen, käsittämättömän sisällön ja muun mahdollisesti sopimattoman sisällön kommenteissa. Lue lisää.
  • Livechatin laittaminen päälle ja pois päältä: Voit laittaa livechatin päälle tai pois päältä milloin tahansa, myös tapahtuman aikana.
  • Livechatiin osallistuminen: Voit rajata livechatin vain tilaajille, jäsenille tai hyväksytyille käyttäjille.
  • Viestin viive: Voit rajoittaa sitä, kuinka usein käyttäjät voivat lähettää viestejä.
  • Estetyt sanat: Voit estää tiettyjä sanoja sisältävien tai niitä tarkkaan vastaavien viestien näkymisen livechatissa.
  • Perustason moderaattorien hallinnointi: Voit lisätä ja poistaa hyväksyttyjä käyttäjiä.

Huom. Vastaavilla moderaattoreilla ei ole pääsyä Livetapahtumien hallintaan tai YouTube Studioon, eivätkä he voi nimetä muita moderaattoreita.

Kanavan toiminnan katsominen livechatfiidissä

Sinä ja moderaattorit näette julkisen käyttäjähistorian livechatfiidistä valitsemalla valikosta Toiminta kanavalla. Lue lisää.

Livechatin osallistujat

Livechatissa kuvakkeilla ja väreillä tuodaan visuaalisesti esiin tiettyjä osallistujia. Käyttäjätunnuksen vieressä voi olla useita kuvakkeita.

Kuvake Merkitys
Sisällöntuottaja / kanavan omistaja
Sisällöntuottaja, jolla on vahvistettu tili
Osallistuja, jolla on vahvistettu tili
Kanavan jäsen
Kanavan moderaattori

Kommentit

Kommenttien moderoinnin työkaluja voi käyttää YouTube-mobiilisovelluksessa muutamalla eri tavalla.

Moderointi kommenttiasetuksista

Jos olet kanavan omistaja tai moderaattori, siirry mihin tahansa videoon ja napauta Kommentit ja sitten Asetukset . Voit muokata kanavan kommenttiasetuksia seuraavasti:

Toiminto Kanavan omistaja Vastaava moderaattori Perustason moderaattori
Videon kommenttiasetukset Kyllä Kyllä Ei
Estettyjen sanojen lisääminen, poistaminen ja kopioiminen Kyllä Kyllä Ei
Linkkien eston laittaminen päälle ja pois päältä Kyllä Kyllä Ei

Moderointi katselusivulta

Jos olet kanavan omistaja tai moderaattori, näet moderointitoiminnot napauttamalla videon kommentin vierestä Lisää ". Voit moderoida yksittäisiä kommentteja näillä toiminnoilla:

Toiminto Kanavan omistaja Vastaava moderaattori Perustason moderaattori
Kommentin kiinnittäminen ja irrottaminen Kyllä Ei Ei
Kommentin poistaminen ja ohjaaminen tarkastettavaksi Kyllä – poistaminen Kyllä – ohjaaminen tarkastettavaksi Kyllä – ohjaaminen tarkastettavaksi
Kommentista ilmoittaminen Kyllä Kyllä Kyllä
Vastaavien moderaattorien lisääminen ja poistaminen Kyllä Ei Ei
Perustason moderaattorien lisääminen ja poistaminen Kyllä Kyllä Ei
Hyväksyttyjen käyttäjien lisääminen ja poistaminen Kyllä Kyllä Ei
Piilotettujen käyttäjien lisääminen ja poistaminen Kyllä Kyllä Kyllä