Sådan bruger du modereringsværktøjer til livechat og kommentarer

Moderatorer kan hjælpe med at gennemgå og administrere kommentarer, som brugere skriver til videoer, eller de beskeder, som deltagerne sender i din streams livechat. Når youtubere tilføjer en moderator, kan de vælge, om de skal være standardmoderator eller administrativ moderator. Administrative moderatorer har flere valgmuligheder end standardmoderatorer.

Få flere oplysninger om kommentarmoderering og moderering af livechat. Moderatorer beholder deres status, indtil en youtuber fjerner dem.

Livechat

1. Gå til YouTube.com.
  2. Klik på Søg øverst til højre, og angiv kanalnavnet for at få adgang til afspilningssiden.
  3. Vælg din livestream for at deltage i livechatten.
  4. Klik på Indstillinger ud for beskeden eller kommentaren for at vælge en modereringshandling. Du kan også holde tasterne Ctrl + Alt nede for at sætte chatten på pause.

Der er to typer moderatorer: Standardmoderatorer og administrative moderatorer. En standardmoderator kan:

• Gå til kanalen: Du kan få flere oplysninger om en livechatdeltager, inden du foretager en moderering, ved at gå direkte til vedkommendes kanal.
  • Slette: Du kan fjerne upassende eller potentielt krænkende eller stødende indhold. Når du sletter en besked, fjernes den permanent fra livechatten sammen med eventuelle svar.
  • Skjule en bruger fra denne kanal: Når du skjuler en person fra kanalen, er vedkommendes chatbeskeder og kommentarer ikke længere synlige for andre seere. YouTube underretter ikke brugeren om, at du har skjult vedkommende.
  • Gennemgå potentielt upassende beskeder: Du kan vise eller skjule kommentarer eller beskeder, der er blevet tilbageholdt til gennemgang, i henhold til indstillingerne for fællesskabet.

Ud over ovenstående har en administrerende moderator følgende muligheder:

• Fællesskabsstandard: Du kan aktivere denne funktion for at bruge teknologi, der automatisk registrerer spam, selvpromovering, volapyk og andet potentielt upassende indhold i kommentarer. Få flere oplysninger.
  • Slå livechat til/fra: Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere livechat, selv efter at eventet er startet.
  • Deltagelsestilstand: Du kan ændre deltagelsestilstande i livechat, som kun er for abonnenter, kun er for medlemmer eller livekommentar.
  • Tid mellem beskeder: Du kan begrænse, hvor ofte hver bruger kan sende en chatbesked, ved at angive en tidsgrænse mellem beskeder.
  • Blokerede ord: Du kan blokere livechatbeskeder, der indeholder eller næsten matcher bestemte ord.
  • Administrere standardmoderatorer: Du kan tilføje og fjerne godkendte brugere.

Bemærk! Administrative moderatorer har ikke adgang til Kontrolrum for live-events eller YouTube Studio. Administrative moderatorer kan ikke gøre andre til moderatorer.

Få adgang til kanalaktivitet via livechatfeedet

Du og dine moderatorer kan få adgang til den offentlige brugerhistorik fra livechatfeedet ved at klikke på Kanalaktivitet i menuen. Få flere oplysninger.

Livechatdeltagere

Der bruges ikoner og farver til at identificere bestemte deltagere i livechatten. Der kan vises flere ikoner ad gangen ud for en persons brugernavn.

Ikon Betydning
Youtuber/kanalejer
Youtuber med en verificeret konto
Deltager med en verificeret konto
Kanalmedlem
Kanalmoderator

Kommentarer

Der er flere måder at få adgang til værktøjer til kommentarmoderering i YouTube-mobilappen.

Sådan modererer du via kommentarindstillinger

Hvis du er kanalejer eller -moderator, kan du gå til en video og trykke på Kommentarer og så Indstillinger . Derfra kan du administrere indstillinger for kommentarer for kanalen, herunder:

Handling Kanalejer Administrativ moderator Standardmoderator
Indstillinger for videokommentarer  Ja Ja Nej
Tilføj, slet alle eller kopiér alle blokerede ord Ja Ja Nej
Slå funktionen Bloker links til eller fra Ja Ja Nej

Sådan modererer du en kommentar på afspilningssiden

Hvis du er kanalejer eller -moderator, kan du trykke på Mere '' ud for en kommentar til en video for at se modereringsmulighederne. Derfra kan du administrere individuelle kommentarer, herunder:

Handling Kanalejer Administrativ moderator Standardmoderator
Fastgør eller frigør en kommentar Ja Nej Nej
Slet en kommentar, eller tilbagehold den til gennemgang Ja – Slet Ja – Tilbagehold til gennemgang  Ja – Tilbagehold til gennemgang
Rapportér kommentar Ja Ja Ja
Tilføje eller fjerne administrative moderatorer Ja Nej Nej
Tilføje eller fjerne standardmoderatorer Ja Ja Nej
Tilføje eller fjerne godkendte brugere Ja Ja Nej
Tilføje eller fjerne skjulte brugere Ja Ja Ja