Com s'utilitzen les eines de moderació per al xat en directe i els comentaris

Els moderadors poden ajudar a revisar i gestionar els comentaris que els usuaris deixen als vídeos o els missatges que els participants envien durant el xat en directe d'una la transmissió. Quan els creadors afegeixen un moderador, poden triar si és un moderador estàndard o un moderador de gestió. Els moderadors de gestió tenen més opcions disponibles que els moderadors estàndard.

Obtén més informació sobre la moderació de comentaris i la moderació del xat en directe. Els moderadors mantenen el seu estat fins que un creador els suprimeix.

Xat en directe

1. Ves a YouTube.com.
  2. A l'extrem superior dret, fes clic a Cerca i introdueix el nom del canal per accedir a la pàgina de visualització.
  3. Selecciona la teva reproducció en directe per entrar al xat en directe.
  4. Al costat del missatge o comentari, fes clic a la configuració per seleccionar una acció de moderació. També pots mantenir premudes les tecles Control+Alt per posar el xat en pausa.

Hi ha dos tipus de moderadors: un moderador estàndard i un moderador de gestió. Un moderador estàndard pot:

• Anar al canal: abans de dur a terme cap acció de moderació, pots obtenir informació sobre un participant del xat en directe anant directament al seu canal.
  • Suprimir: pots suprimir qualsevol contingut inadequat, potencialment abusiu o ofensiu. Quan suprimeixes un missatge, se suprimeix permanentment del xat en directe amb qualsevol resposta.
  • Amagar usuaris d'aquest canal: si amagues algú del canal, els seus missatges i comentaris del xat deixaran de ser visibles per a la resta d'espectadors. YouTube no notifica a la persona que l'has amagat.
  • Revisar missatges potencialment inadequats: pots mostrar o amagar comentaris o missatges que s'hagin posat en espera per revisar-los segons la configuració de la comunitat.

A més de les accions anteriors, un moderador de gestió pot:

• Activar l'opció predeterminada de la comunitat: pots activar aquesta funció per fer ús de la tecnologia i detectar automàticament contingut brossa, autopromoció, text sense sentit i altres continguts potencialment inadequats als comentaris. Obtén més informació.
  • Activar o desactivar el xat en directe: pots activar o desactivar el xat en directe en qualsevol moment, fins i tot quan l'esdeveniment ja hagi començat.
  • Canviar el mode de participació: pots canviar els modes de participació del xat en directe triant les opcions d'exclusiu per a subscriptors i abonats, o els comentaris en directe.
  • Configurar l'espera entre missatges: pots limitar la freqüència amb què els usuaris poden enviar un missatge de xat definint un límit de temps entre missatges.
  • Bloquejar paraules: pots bloquejar els missatges del xat en directe que tinguin un percentatge alt de coincidència amb paraules determinades o que les incloguin.
  • Gestionar moderadors estàndard: pots afegir i suprimir usuaris aprovats.

Nota: els moderadors de gestió no tenen accés a la Sala de control en directe ni a YouTube Studio i no poden assignar altres moderadors.

Accedir a l'activitat del canal des del feed del xat en directe:

Els teus moderadors i tu podeu accedir a l'historial d'usuaris públics des del feed del xat en directe fent clic a l'opció Activitat del canal del menú. Obtén més informació.

Participants del xat en directe

Al xat en directe, s'utilitzen icones i colors per identificar visualment determinats participants. Hi pot haver més d'una icona alhora al costat del nom d'usuari d'una persona.

Icona Significat
Creador / Propietari del canal
Creador amb un compte verificat
Participant amb un compte verificat
Usuaris abonats al canal
Moderador del canal

Comentaris

Hi ha diverses maneres d'accedir a les eines de moderació de comentaris a l'aplicació YouTube per a mòbils.

Moderar des de la configuració dels comentaris

Si ets propietari o moderador d'un canal, ves a qualsevol vídeo i toca Comentaris i després Configuració . Des d'aquí, pots gestionar la configuració dels comentaris del canal, com ara:

Acció Propietari del canal Moderador de gestió Moderador estàndard
Configurar els comentaris en vídeos No
Suprimir o copiar totes les paraules bloquejades, o afegir-ne. No
Activar o desactivar la funció de bloqueig d'enllaços. No

Moderar un comentari des de la pàgina de visualització

Si ets propietari o moderador d'un canal, toca Més '' al costat d'un comentari d'un vídeo per veure les opcions de moderació. Des d'aquí, pots gestionar comentaris individuals, com ara:

Acció Propietari del canal Moderador de gestió Moderador estàndard
Fixar o deixar de fixar un comentari. No No
Suprimir un comentari o posar-lo en espera per revisar-lo. Sí, suprimir Sí, posar en espera per revisar Sí, posar en espera per revisar
Informar d'un comentari.
Afegir o suprimir moderadors de gestió. No No
Afegir o suprimir moderadors estàndard. No
Afegir o suprimir usuaris aprovats. No
Afegir o suprimir usuaris amagats.