Hoe om modereringnutsgoed vir regstreekse kletse en opmerkings te gebruik

Moderators kan help om opmerkings wat gebruikers op video’s maak of die boodskappe wat deelnemers tydens jou stroom se regstreekse klets stuur, na te gaan en te bestuur. Wanneer skeppers ’n moderator byvoeg, kan hulle kies of hulle ’n standaardmoderator of ’n besturende moderator is. Besturende moderators het meer opsies tot hul beskikking as standaardmoderators.

Kry meer inligting oor opmerkingmoderering en moderering van regstreekse kletse. Moderators behou hul status tot ’n skepper hulle verwyder.

Regstreekse klets

1. Gaan na YouTube.com.
  2. Klik in die hoek bo regs Soek en voer die kanaalnaam in om na die kykbladsy toe te gaan.
  3. Kies jou regstreekse stroom om by die regstreekse klets in te gaan.
  4. Klik instellings langs die boodskap of opmerking om ’n modereringhandeling te kies. Jy kan ook die sleutels Control + Alt inhou om klets te onderbreek.

Daar is twee soorte moderators: ’n standaardmoderator en ’n besturende moderator. ’n Standaardmoderator kan:

• Na kanaal gaan: Jy kan meer oor ’n deelnemer aan ’n regstreekse klets te wete kom voordat jy ’n modereringhandeling uitvoer deur direk na hul kanaal toe te gaan.
  • Verwyder: Jy kan enige onvanpaste of potensieel beledigende of aanstootlike inhoud verwyder. Wanneer jy ’n boodskap uitvee, word dit permanent saam met enige antwoorde uit die regstreekse klets verwyder.
  • Gebruiker vir hierdie kanaal versteek: Wanneer jy iemand vir die kanaal versteek, sal ander kykers nie meer hul kletsboodskappe en opmerkings kan sien nie. YouTube sê nie vir die persoon dat jy hulle versteek het nie.
  • Potensieel onvanpaste boodskappe nagaan: Jy kan opmerkings of boodskappe wat vir kontrolering gehou word op grond van jou gemeenskapinstellings wys of versteek.

’n Besturende moderator kan bogenoemde doen, en ook:

• Gemeenskapverstek: Jy kan hierdie kenmerk aanskakel om tegnologie te gebruik om outomaties strooipos, selfbevordering, brabbeltaal en ander potensieel onvanpaste inhoud in opmerkings te bespeur. Meer inligting.
  • Skakel regstreekse klets aan of af: Jy kan regstreekse klets enige tyd aan- of afskakel, selfs nadat die geleentheid begin het.
  • Deelnamemodus: Jy kan deelnamemodusse in regstreekse klets verander deur slegs intekenaars, slegs lede of regstreekse kommentaar te kies.
  • Boodskapvertraging: Jy kan beperk hoe gereeld elke gebruiker ’n kletsboodskap kan stuur deur ’n tydlimiet tussen boodskappe te stel.
  • Geblokkeerde woorde: Jy kan boodskappe in regstreekse klets blokkeer wat sekere woorde bevat of baie soortgelyk is daaraan.
  • Bestuur standaardmoderators: Jy kan goedgekeurde gebruikers byvoeg en verwyder.

Let wel: Besturende moderators het nie toegang tot die Regstreeks Beheerkamer of YouTube Studio nie. Besturende moderators kan nie ander moderators aanwys nie.

Kry van regstreekse kletsstroom af toegang tot kanaalaktiwiteit:

Jy en jou moderators kan van die regstreekse kletsstroom af toegang tot publieke gebruikergeskiedenis kry deur Kanaalaktiwiteit op die kieslys te klik. Meer inligting.

Deelnemers aan regstreekse kletse

Ikone en kleure word in regstreekse kletse gebruik om sekere deelnemers visueel te identifiseer. Meer as 1 ikoon kan op ’n slag langs iemand se gebruikernaam verskyn.

Ikoon Betekenis
Skepper/kanaaleienaar
Skepper met ’n geverifieerde rekening
Deelnemer met ’n geverifieerde rekening
Kanaallid
Kanaalmoderator

Opmerkings

Daar is ’n paar maniere om toegang tot opmerkingmodereringnutsgoed te kry in die YouTube-mobielapp.

Modereer van opmerkinginstellings af

As jy ’n kanaaleienaar of moderator is, kan jy na enige video toe gaan en tik op Opmerkings en dan Instellings . Van daar af kan jy opmerkinginstellings vir die kanaal bestuur, insluitend:

Handeling Kanaaleienaar Besturende moderator Standaardmoderator
Video-opmerkinginstellings  Ja Ja Nee
Voeg geblokkeerde woorde by, vee almal uit, of kopieer alle geblokkeerde woorde Ja Ja Nee
Skakel die Blokkeer Skakels-kenmerk aan of af Ja Ja Nee

Modereer ’n opmerking van die kykbladsy af

As jy ’n kanaaleienaar of moderator is, kan jy langs ’n video op Meer '' tik om modereringopsies te bekyk. Van daar af kan jy individuele opmerkings bestuur, insluitend:

Handeling Kanaaleienaar Besturende moderator Standaardmoderator
Speld opmerking vas of los Ja Nee Nee
Vee opmerking uit of hou dit terug vir kontrolering Ja – Vee uit Ja – Hou terug vir kontrolering  Ja – Hou terug vir kontrolering
Gee opmerking aan Ja Ja Ja
Voeg besturende moderators by of verwyder hulle Ja Nee Nee
Voeg standaardmoderators by of verwyder hulle Ja Ja Nee
Voeg goedgekeurde gebruikers by of verwyder hulle Ja Ja Nee
Voeg versteekte gebruikers by of verwyder hulle Ja Ja Ja