Veiledning for YouTube-virksomhet

Hva er retningslinjer?

Funksjonene som er beskrevet i denne artikkelen, er bare tilgjengelige for brukere av YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Du finner informasjon om de generelle YouTube-retningslinjene her.

I Studio-innholdsbehandlingen kan du angi regler for håndtering av videoer det gjøres krav på.

Når det gjøres krav på en video, bestemmer disse reglene hva som skal skje videre:

Tjen penger på: Tillat at videoen kan spilles av med annonser.

Spor: Tillat at videoen kan spilles av uten annonser, og samle inn statistikk om videoavspillinger.

Blokkér: Ikke tillat at videoen spilles av på YouTube.

Hvis du velger Tjen penger på, blir videoer det er gjort krav på, gjennomgått for å sikre at de er i tråd med retningslinjene for annonsørvennlig innhold, før det vises annonser.

Med dette alternativet får YouTube tillatelse til å vise annonser sammen med videoer det er gjort krav på, men det spesifiserer ikke hva slags annonser som vises. Du kan angi annonsetypene i innstillingene for annonsering.

Du kan tilordne de tre handlingene (inntektsgenerering, sporing eller blokkering) til to forskjellige typer regler:

• Opplastingsregler:: Disse reglene gjelder for videoer det er gjort krav på, som lastes opp av kanaler som er tilknyttet innholdsbehandlingen din.
  • Samsvarsregler: Disse reglene gjelder for videoer det er gjort krav på, som andre YouTube-brukere laster opp når de er gjort krav på av Content ID.

Finn ut mer om opplastings- og samsvarsregler.

Du kan også bruke alternativet Send til vurdering i kravreglene, slik at en manuell gjennomgang må utføres før kravene aktiveres. Finn ut mer om hvordan du sender krav til manuell vurdering.

Slik fungerer kravregler

Kravregler består av én eller flere «hvis-så»-regler. Disse retningslinjene brukes til å avgjøre hvilken handling som skal utføres (inntektsgenerering, sporing eller blokkering) når visse betingelser oppfylles. Hvis du for eksempel har en video du vil tjene penger på bare for seere i USA og Canada, gjelder følgende retningslinjer:

Betingelse Handling
(1) Hvis brukeren befinner seg i USA eller Canada Slå på inntektsgenerering for videoen
(2) Hvis brukeren befinner seg et annet sted Blokkér videoen

Mer enn én partner kan fremsette et gyldig krav mot den samme videoen i det samme territoriet. Én partner kan for eksempel fremsette krav mot den visuelle delen, mens en annen partner kan fremsette krav mot lydinnholdet.

Hvis flere partnere har fremsatt gyldige krav mot en video og flere ulike retningslinjer derfor kan være aktuelle, velger vi å bruke retningslinjene som fører til de mest omfattende begrensningene. Finn ut mer om hvordan regler brukes.

Valg av kravregler

Den vanligste betingelsen for kravregler er hvor brukeren befinner seg, men det er mulig å velge andre betingelser også. Generelt sett er det best å opprette regler som gjelder over hele verden. Du bør bare inkludere områderegler hvis seerne må behandles ulikt innenfor områdene du eier rettigheter i.

Det finnes tre forhåndsdefinerte retningslinjer du kan velge mellom:

• inntektsgenerering i alle land
  • sporing i alle land
  • blokkering i alle land

Du kan også lese om hvordan du oppretter egendefinerte retningslinjer, slik at du får enda mer kontroll over innholdet ditt.