YouTube-praktijkgids

Wat is beleid?

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van YouTube Studio Content Manager. Hier vind je meer informatie over het algemene YouTube-beleid.

In Studio Content Manager is een beleid een set regels die aangeeft wat er met geclaimde video's moet gebeuren.

Als een video wordt geclaimd, bepaalt het beleid hoe een of meer van deze regels worden toegepast:

Inkomsten genereren: Toestaan dat de video wordt bekeken met advertenties.

Tracking: Toestaan dat de video zonder advertenties wordt bekeken. Gegevens over videoweergaven worden opgehaald.

Blokkeren: Zorgen dat de video niet zichtbaar is.

Als je Inkomsten genereren selecteert, wordt gecontroleerd of geclaimde video's voldoen aan onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content voordat advertenties worden weergegeven.

Met deze optie machtig je YouTube om advertenties weer te geven bij een geclaimde video, zonder op te geven om welke typen advertenties het gaat. Je kunt de advertentietypen opgeven met advertentie-instellingen.

Je kunt de 3 acties (inkomsten genereren, tracking en blokkeren) toepassen op 2 verschillende soorten beleid:

• Uploadbeleid: Beleid dat wordt toegepast op geclaimde video's die zijn geüpload door kanalen die aan je Content Manager zijn gekoppeld.
  • Overeenkomstbeleid: Beleid dat wordt toegepast op geclaimde video's die andere YouTube-gebruikers uploaden als ze worden geclaimd door Content ID.

Meer informatie over upload- en overeenkomstbeleid.

Je kunt ook de optie Route voor beoordeling toepassen op je claimbeleid. Dit betekent dat een handmatige beoordeling vereist is voordat claims actief zijn. Meer informatie over het doorsturen van claims voor handmatige beoordeling.

Hoe een claimbeleid werkt

Een claimbeleid bestaat uit een of meer als-dan-regels. Deze regels bepalen welke actie moet worden uitgevoerd (inkomsten genereren, tracken of blokkeren) als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Als je bijvoorbeeld met een video alleen inkomsten wilt genereren voor kijkers in de Verenigde Staten en Canada, is het beleid:

Voorwaarde Actie
(1) Als de locatie van de gebruiker in de Verenigde Staten of Canada is Inkomsten genereren uit de video
(2) Als de locatie van de gebruiker ergens anders is De video blokkeren

Meerdere partners kunnen een geldige claim op dezelfde video in hetzelfde gebied hebben. De ene partner kan bijvoorbeeld het visuele gedeelte claimen en de andere partner het audiogedeelte.

Als meerdere partners een geldige claim op een video hebben en er dus meerdere beleidsregels van toepassing zijn, wordt het beleid met de meest beperkende actie toegepast. Meer informatie over hoe beleid wordt toegepast.

Een claimbeleid kiezen

De locatie van een gebruiker is de meest voorkomende voorwaarde voor een claimbeleid, maar er kunnen andere voorwaarden worden geselecteerd. Over het algemeen kun je het beste beleid maken dat wereldwijd van toepassing is. Gebruik alleen regels met betrekking tot specifieke geografische gebieden als je op verschillende manieren wilt omgaan met kijkers in de verschillende geografische gebieden waar je rechten bezit.

Je kunt kiezen uit drie vooraf gedefinieerde beleidsregels:

• Inkomsten genereren in alle landen
  • Monitoren in alle landen
  • Blokkeren in alle landen

Je kunt ook meer informatie bekijken over hoe je aangepast beleid maakt voor meer controle over je content.