Mitä käytännöt ovat?

Tässä artikkelissa kuvatut ominaisuudet koskevat vain YouTube Studio Content Managerin käyttäjiä. Yleisempää tietoa YouTuben käytännöistä on tässä ohjeartikkelissa.

Studio Content Managerissa käytäntö on joukko sääntöjä, joiden perusteella vaatimuksen kohteena olevia videoita käsitellään.

Kun videosta on tehty vaatimus, käytäntö määrittää, miten sääntöjä sovelletaan:

Kaupallista: Salli videon katselu mainosten kanssa.

Seuraa: Salli videon katselu ilman mainoksia ja kerää tilastoja videon katselukerroista.

Estä: Älä salli videon katselua YouTubessa.

Jos valitset Kaupallista, vaatimuksen kohteena olevat videot tarkastetaan ennen mainosten näkymistä, jotta videot ovat varmasti mainontaan sopivan sisällön sääntöjen mukaisia.

Tämä valinta valtuuttaa YouTuben näyttämään mainoksia vaatimuksen kohteena olevassa videossa mutta ei määrittele, millaisia mainoksia videossa voi näkyä. Voit valita mainostyypit mainosasetuksista.

Kaupallistamista, seurantaa ja estoa voi käyttää kahdessa erityyppisessä käytännössä:

• Latauskäytäntöjä sovelletaan vaatimuksen kohteena oleviin videoihin, jotka Content Manageriin linkitetyt kanavat ovat ladanneet.
  • Osumakäytäntöjä sovelletaan muiden käyttäjien lataamiin videoihin, joista on tehty Content ID ‑vaatimus.

Lue lisää lataus- ja osumakäytännöistä.

Voit myös valita vaatimuskäytännöille Ohjaa tarkastukseen ‐vaihtoehdon, jolloin vaatimukset on tarkastettava manuaalisesti. Lue lisää vaatimusten ohjaamisesta manuaaliseen tarkastukseen.

Miten vaatimuskäytäntö toimii

Vaatimuskäytäntö koostuu yhdestä tai useammasta ehdollisesta säännöstä. Ne määrittävät, mikä toiminto (kaupallista, seuraa tai estä) videoon kohdistuu missäkin tilanteessa. Jos esimerkiksi haluat kaupallistaa videon vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa, voit käyttää seuraavaa käytäntöä:

Ehto Toiminto
(1) Käyttäjä asuu Yhdysvalloissa tai Kanadassa. Kaupallista video.
(2) Käyttäjä asuu jossain muualla. Estä video.

Useampi kuin yksi kumppani voi tehdä vaatimuksen samasta videosta samalla alueella. Esimerkiksi yksi kumppani voi tehdä vaatimuksen kuvasta ja toinen audiosta.

Kun useammalla kumppanilla on hyväksytty vaatimus videosta ja videoon sovelletaan näin useita hyväksyttyjä käytäntöjä, niistä rajoittavinta sovelletaan. Lue lisää käytäntöjen soveltamisesta.

Vaatimuskäytännön valitseminen

Käyttäjän sijainti on yleisin vaatimuskäytännön ehto, mutta myös muita ehtoja voi valita. Yleensä kannattaa luoda käytäntöjä, jotka ovat voimassa maailmanlaajuisesti. Alueellisia sääntöjä voi käyttää etenkin silloin, kun haluat valita erilaisia toimintoja alueille, joilla omistat sisällön oikeudet.

Valittavana on kolme ennalta määritettyä käytäntöä:

• Kaupallista kaikissa maissa.
  • Seuraa kaikissa maissa.
  • Estä kaikissa maissa.

Tutustu myös omien käytäntöjen luomiseen, jos haluat hallita sisältöäsi tarkemmin.