Hvad er politikker?

Funktioner, der er beskrevet i denne artikel, gælder kun for brugere af YouTube Studio CMS. Få flere oplysninger her.

I Studio CMS er en politik et sæt regler, som angiver, hvordan du håndterer videoer, der er gjort krav på.

Når der er gjort krav på en video, afgør politikken, hvordan en eller flere af disse regler anvendes:

Tjen penge: Tillad, at videoen kan ses med annoncer.

Spor: Tillad, at videoen kan ses uden annoncer, og indhent indsamle statistik om videovisninger.

Bloker: Tillad ikke, at videoen kan ses på YouTube.

Hvis du vælger Tjen penge, vil videoer, der er gjort krav på, blive gennemgået for at sikre, at de opfylder vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold, inden annoncerne vises.

Denne indstilling giver YouTube tilladelse til at vise annoncer i forbindelse med en video, der er gjort krav på. Den angiver dog ikke, hvilke typer annoncer der vises. Du kan angive annoncetyperne i annonceringsindstillingerne.

Du kan anvende de 3 handlinger (tjen penge, spor eller bloker) på 2 forskellige politiktyper:

• Uploadpolitikker: Politikker, som anvendes på videoer, der er gjort krav på, og som er uploadet af kanaler, der er knyttet til din CMS.
  • Matchpolitikker: Politikker, der anvendes på videoer, som andre YouTube-brugere uploader, når der er blevet gjort krav på dem via Content ID.

Få flere oplysninger om upload- og matchpolitikker.

Du kan også bruge muligheden Send til gennemgang til dine kravpolitikker. Dette medfører, at en manuel gennemgang er nødvendig, før krav kan aktiveres. Få flere oplysninger om, hvordan du sender krav til manuel gennemgang.

Sådan fungerer en kravpolitik

En kravpolitik består af en eller flere regler, der angiver en betingelse og en deraf følgende handling. Disse regler bestemmer, hvilken handling der skal udføres (tjen penge, spor eller bloker), når visse betingelser er opfyldt. Hvis du for eksempel kun vil tjene penge på en video til seere i USA og Canada, vil politikken være:

Betingelse Handling
(1) Hvis brugeren befinder sig i USA eller Canada Tjen penge på videoen
(2) Hvis brugeren befinder sig et andet sted Bloker videoen

Mere end én partner kan have et gyldigt krav på den samme video i det samme territorium. For eksempel kan én partner muligvis gøre krav på den visuelle del, og en anden partner kan gøre krav på lyddelen.

Når flere partnere har gyldige krav på en video og dermed vælger flere gyldige politikker, gælder den politik, der resulterer i den mest restriktive handling. Få flere oplysninger om, hvordan politikker anvendes.

Sådan vælger du en kravpolitik

En brugers lokation er den mest almindelige betingelse for en kravpolitik, men der kan vælges andre betingelser. Generelt er det bedst at oprette politikker, der gælder i hele verden. Områdebetingede regler bør kun medtages, hvis du har brug for at behandle seere anderledes i de områder, hvor du ejer rettighederne.

Der er tre foruddefinerede politikker, som du kan vælge mellem:

• Tjen penge i alle lande
  • Spor i alle lande
  • Bloker i alle lande

Du kan også få flere oplysninger om, hvordan du opretter tilpassede politikker for at få mere kontrol over dit indhold.