Guia d'operacions de YouTube

Què són les polítiques?

Les funcions que es descriuen en aquest article només s'apliquen als usuaris del Gestor de continguts de YouTube Studio. Obtén més informació sobre les polítiques generals de YouTube.

Al Gestor de continguts de Studio, una política és un conjunt de regles que especifiquen com es gestionen els vídeos reclamats.

Quan es reclama un vídeo, la política determina com s'apliquen una o més d'aquestes regles:

Monetitza: permet que el vídeo es vegi amb anuncis.

Seguiment: permet que el vídeo es vegi sense anuncis i també obtenir-ne estadístiques sobre les visualitzacions.

Bloqueja: no permet que el vídeo sigui visible a YouTube.

Si selecciones l'opció Monetitza, es revisaran els vídeos reclamats per garantir que compleixen les nostres directrius sobre contingut adequat per a anunciants abans que es mostrin els anuncis.

Aquesta opció autoritza YouTube a mostrar anuncis en un vídeo reclamat, però no s'especifica quins tipus d'anuncis s'hi mostren. Pots especificar els tipus d'anuncis a la configuració de publicitat.

Pots aplicar totes tres accions (Monetitza, Seguiment o Bloqueja) a dos tipus de polítiques diferents:

• Polítiques de pujades: s'apliquen als vídeos reclamats penjats a canals enllaçats al teu Gestor de continguts.
  • Polítiques de coincidència: s'apliquen als vídeos reclamats que pengen altres usuaris de YouTube quan el vídeo s'ha reclamat mitjançant Content ID.

Obtén més informació sobre les polítiques de pujades i de coincidència.

També pots aplicar l'opció Envia a revisió a les teves polítiques de reclamació, la qual cosa vol dir que has de fer una revisió manual perquè s'activin les reclamacions. Obtén més informació sobre com pots enviar les reclamacions a revisió manual.

Com funciona una política de reclamacions

Una política de reclamacions està formada per una o més regles basades en condicions. Aquestes regles decideixen quina acció cal dur a terme (monetitzar, fer un seguiment o bloquejar) quan es compleixen determinades condicions. Per exemple, si només vols monetitzar un vídeo per als espectadors dels Estats Units i del Canadà, la política seria la següent:

Condició Acció
(1) Si la ubicació de l'usuari és als Estats Units o al Canadà Obtén ingressos amb el vídeo
(2) Si la ubicació de l'usuari és en un altre lloc Bloqueja el vídeo

És possible que diversos partners tinguin una reclamació vàlida del mateix vídeo al mateix territori. Per exemple, un partner pot reclamar-ne la part visual i un altre partner, l'àudio.

Quan diversos partners tenen reclamacions vàlides d'un vídeo i, per tant, hi ha diverses polítiques vàlides, s'aplicarà la política més restrictiva. Obtén més informació sobre com s'apliquen les polítiques.

Triar una política de reclamacions

La condició més habitual d'una política de reclamacions és la ubicació de l'usuari, tot i que també es poden seleccionar altres condicions. En general, és millor crear polítiques que s'apliquin a tot el món. Les regles específiques per a un territori només s'han d'incloure quan hagis de tractar de manera diferent els espectadors que miren els vídeos en aquells territoris en què ets propietari dels drets.

Pots triar entre tres polítiques predefinides:

• Monetitza a tots els països.
  • Fes el seguiment a tots els països.
  • Bloqueja a tots els països.

També pots obtenir informació sobre com pots crear polítiques personalitzades per tenir més control sobre el teu contingut.