Wat is beleide?

Features described in this article only apply to users of YouTube Studio Content Manager. For info on general YouTube policies, learn more here.

’n Beleid in Studio Inhoudbestuurder is ’n stel reëls wat spesifiseer hoe om opgeëisde video’s te hanteer.

Wanneer ’n video opgeëis word, bepaal die beleid hoe een of meer van hierdie reëls toegepas word:

Monetiseer: Laat toe dat die video met advertensies gekyk word.

Spoor na: Laat toe dat die video sonder advertensies gekyk word, en kry statistieke oor videokyke.

Blokkeer: Laat nie toe dat die video op YouTube gekyk word nie.

As jy Monetiseer kies, sal opgeëisde video’s gekontroleer word om seker te maak hulle voldoen aan ons riglyne vir adverteerdervriendelike inhoud voordat advertensies gewys word.

Hierdie opsie magtig YouTube om advertensies te wys by ’n opgeëisde video, maar dit spesifiseer nie watter tipe advertensies gewys word nie. Jy kan met advertensie-instellings die tipes advertensies spesifiseer.

Jy kan die 3 handelinge (monetiseer, spoor na, of blokkeer) op 2 verskillende beleide toepas:

• Oplaaibeleide: Beleide wat toegepas word op opgeëisde video’s wat opgelaai word deur kanale wat aan jou Inhoudbestuurder gekoppel is.
  • Passingbeleide: Beleide wat toegepas word op opgeëisde video’s wat ander YouTube-gebruikers oplaai wanneer hulle deur Content ID opgeëis word.

Kry meer inligting oor oplaai- en passingbeleide.

Jy kan ook ’n Roeteer vir kontrolering-opsie op jou eisbeleide toepas, wat beteken ’n handmatige kontrolering word vereis voordat enige eise aktief is. Kry meer inligting oor die roetering van eise vir handmatige hersiening.

Hoe ’n eisbeleid werk

’n Eisbeleid bestaan uit een of meer “as-dan”-reëls. Daardie reëls besluit watter handeling om te doen (monetiseer, spoor na, of blokkeer) wanneer aan sekere voorwaardes voldoen word. As jy byvoorbeeld ’n video wil monetiseer vir kykers in die Verenigde State of Kanada, sal die beleid die volgende wees

Toestand Handeling
(1) As die gebruiker se ligging die Verenigde State of Kanada is Monetiseer die video
(2) As die gebruiker se ligging iewers anders is Blokkeer die video

Meer as een vennoot kan ’n geldige eis op dieselfde video in dieselfde gebied hê. Een vennoot kan byvoorbeeld die visuele deel eis en ’n ander vennoot die oudio-deel.

Wanneer verskeie vennote geldige eise op ’n video het, en dus verskeie geldige beleide, sal die beleid wat die mees beperkende handeling tot gevolg het, toegepas word. Kry meer inligting oor hoe beleide toegepas word.

Kies ’n eisbeleid

’n Gebruiker se ligging is die mees algemene voorwaarde vir ’n eisbeleid, maar ander voorwaardes kan gekies word. Dit is gewoonlik die beste om beleide te skep wat wêreldwyd van toepassing is. Gebiedsreëls moet net ingesluit word as jy kykers verskillend moet hanteer binne die gebiede waar jy regte besit.

Daar is drie voorafgedefinieerde beleide waaruit jy kan kies:

• Monetiseer in alle lande
  • Spoor na in alle lande
  • Blokkeer in alle lande

Jy kan ook uitvind hoe om gepasmaakte beleide te skep vir meer beheer oor jou inhoud.