Uppladdnings- och matchningspolicyer

Funktionerna som beskrivs i den här artikeln gäller endast användare av Innehållshanteraren i YouTube Studio. Om du vill ha information om de allmänna policyerna på YouTube kan du läsa mer här.

Det finns två typer av policyer i Innehållshanteraren i Studio:

• Uppladdningspolicyer: Policyer som tillämpas på videor som laddas upp till en YouTube-kanal du äger.
    • Med uppladdningspolicyer kan du skapa ett partneruppladdat anspråk och informera YouTube om vilken åtgärd som ska vidtas för videorna (intäktsgenerera, spåra eller blockera).
  • Matchningspolicyer: Policyer som tillämpas på videor som andra personer laddar upp på sina kanaler
    • Matchningspolicyer tillämpas när Content ID hittar ditt innehåll i andra personers videor. Ett anspråk skapas som informerar YouTube om vilken åtgärd som ska vidtas för videorna (intäktsgenerera, spåra eller blockera).

Uppladdnings- och matchningspolicyer fungerar på samma sätt. Båda består av regler för om videon med anspråk ska intäktsgenereras, spåras eller blockeras. Den enda skillnaden är hur de tillämpas på en video – av dig eller av Content ID. Läs mer om hur policyer tillämpas.

Du kan ange en policy som tillämpas både på dina videor och på användaruppladdade videor som innehåller ditt innehåll. Men om policyn innehåller anpassade kriterier för Content ID-matchning kan den inte användas som uppladdningspolicy. Läs mer nedan.

Lägga till villkor för matchningspolicyer

Uppladdningspolicyer tillämpas bara på dina egna videor. Ingen Content ID-matchning genomförs. Det enda relevanta villkoret för uppladdningspolicyer är därför Tittarens plats. Villkoren som beskrivs nedan visas inte när du ställer in uppladdningspolicyn.

Matchningspolicyer informerar YouTube om vilken åtgärd som ska vidtas för en video med anspråk (intäktsgenerera, spåra eller blockera). Matchningspolicyer kan även innehålla anvisningar om när Content ID ska göra anspråk på en video. Du kan ange att Content ID automatiskt ska göra anspråk på videor baserat på följande:

• Matchningstyp: typ av innehåll som matchar din referensfil (endast ljud, endast video, eller båda)
  • Användarvideor som måste matcha: längd eller procentandel av den uppladdade videon som matchar din referensfil
  • Matchningssumma för referens: längd eller procentandel av referensfilen som matchar den uppladdade videon

Du kan också välja alternativet att skicka videor med anspråk till manuell granskning när du skapar din matchningspolicy. Läs mer om hur du skapar policyer.