Opplastings- og samsvarsregler

Funksjonene som er beskrevet i denne artikkelen, er bare tilgjengelige for brukere av YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Du finner informasjon om de generelle YouTube-retningslinjene her.

I Studio-innholdsbehandlingen finnes det to typer retningslinjer:

• Retningslinjer for opplasting: Disse retningslinjene gjelder for videoer som lastes opp på en YouTube-kanal du eier.
    • Med retningslinjer for opplasting kan du som partner opprette og laste opp krav og gi YouTube beskjed om hva vi skal gjøre med slike videoer (inntektsgenerering, sporing eller blokkering).
  • Samsvarsregler: Disse retningslinjene gjelder for videoer som andre laster opp på kanalene sine.
    • Samsvarsregler brukes når Content ID oppdager innholdet ditt i andres videoer. Det opprettes et krav som informerer YouTube om hva som skal gjøres med slike videoer (inntektsgenerering, sporing eller blokkering).

Samsvarsregler og retningslinjer for opplasting fungerer på samme måte. Begge består av regler som bestemmer om videoen det er gjort krav på, skal spores, blokkeres eller brukes til inntektsgenerering. De er bare ulike når det gjelder om det er du eller Content ID som bruker dem på videoen. Finn ut mer om hvordan retningslinjene brukes.

Du kan velge ett sett med retningslinjer som både skal gjelde for dine egne videoer og for brukeropplastede videoer med innholdet ditt. Hvis retningslinjene inneholder egendefinerte kriterier for Content ID-samsvar, kan de imidlertid ikke brukes som retningslinjer for opplasting. Du finner mer informasjon nedenfor.

Legg til betingelser i samsvarsreglene

Retningslinjer for opplasting brukes bare på dine egne videoer og innebærer ingen Content ID-samsvarssjekk. Derfor er Seerposisjon den eneste relevante betingelsen for retningslinjer for opplasting. Betingelsene som beskrives nedenfor, vises ikke når du angir retningslinjer for opplasting.

Med samsvarsregler kan du fortelle YouTube hva vi skal gjøre med videoer det er gjort krav på (inntektsgenerering, sporing eller blokkering). Samsvarsregler kan også inneholde informasjon om når Content ID skal gjøre krav på en video. Du kan angi at Content ID automatisk skal gjøre krav på videoer basert på følgende:

• Samsvartype: Typen innhold som samsvarer med referansefilen din. Dette kan være bare lyd, bare video eller begge deler.
  • Samsvarsmengde for brukervideo: Hvor mye av den opplastede videoen som samsvarer med referansefilen din, oppgitt som en varighet eller en prosentandel.
  • Samsvarsmengde for referanse: Hvor mye av referansefilen som samsvarer med den opplastede videoen, oppgitt som en varighet eller en prosentandel.

Når du oppretter samsvarsreglene dine, kan du også velge å sende videoer som er gjort krav på, til manuell vurdering. Finn ut mer om hvordan du oppretter retningslinjer.